Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Koronavirus vaikuttaa monen koulutussuunnitelmiin. Katso etäkoulutukset täältä ja osallistu kyselyymme: COVID-19 ja täydennyskoulutus

Näyttää 1-20 yhteensä 164 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 164 tulosta

IT-taitojen koulutus tukee tietokoneen käytössä

ICT-lyhenne tulee sanoista information communications technology, joka tarkoittaa tieto- ja viestintäteknologiaa. Termiä käytetään erityisesti alan ammattilaisten joukossa. Tavallisessa puheessa puolestaan käytetään usein lyhennettä IT (information technology). Jälkimmäinen termi painottaa itse laitteita ja ohjelmistoja.

Aikaisempi ATK-termi (automaattinen tietojenkäsittely) on käytännössä korvautunut kokonaan IT-lyhenteellä.

Täältä löydät ns. tavallisille käyttäjille suunnatut ICT-koulutukset, kuten esimerkiksi tietokoneen ajokorttikoulutukset sekä toimisto-ohjelmien käyttökoulutukset. 

IT-koulutusta erilaisten käyttäjien erilaisiin tarpeisiin

IT-koulutuksia tarjotaan lähes joka puolella Suomea lähikoulutuksina tai yrityksille ja ryhmille räätälöityinä paketteina. Lisäksi erilaiset etäkoulutukset esim. videomuodossa ovat yleistyneet.

Yhdelle omatoiminen opiskelu voi olla käytännöllisin vaihtoehto, mutta toiselle lähiopetus on tehokkaampi tapa oppia. Tämän takia on tärkeää, että löydät juuri itsellesi parhaan koulutuksen. Koulutuksia löytyy niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin käyttäjille. Ilmoittautuessasi kurssille voit aina tiedustella, milllaiselle käyttäjälle kurssi soveltuu.

Yksilö- tai yrityskohtaiset IT-koulutukset mahdollistavat juuri tiettyihin osa-alueisiin tai ohjelmistojen ominaisuuksiin keskittymisen, jolloin koulutuksesta saadaan varmasti paras mahdollinen hyöty irti. Monet kouluttajat järjestävät sekä avoimia lähi-/etäkursseja että räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia.

Miksi osallistua IT-taitojen koulutukseen?

Tietoteknisten taitojen osaamisesta on hyötyä niin arjessa kuin työssäkin. Toimistotyössä on usein välttämätöntä hallita tavallisimpien tietokoneohjelmien käyttö. Omaa työtehoaan voi parantaa syventämällä IT-taitojaan, sillä usein eri laitteiden ja ohjelmistojen ominaisuuksien opettelu ja käyttö nielee tarpeettoman paljon työaikaa.

Tekstinkäsittelyyn, esitysgrafiikan tekemiseen sekä taulukkolaskentaan suunnitellut ohjelmistot ovat varsin monella toimistotyöläisellä jokapäiväisessä käytössä. 

IT-taitojen koulutus mahdollistaa perusteiden tai syventävien taitojen oppimisen tehokkaasti, järjestelmällisesti ja sinulle kohdennetusti asianosaavien ammattilaisten johdolla. Koulutuksessa sinun on helppo kysyä itseäsi askarruttavista ominaisuuksista heti, kun ne ilmenevät opetuksessa.

On tyypillistä, ettei esimerkiksi eri toimisto-ohjelmien kaikkia ominaisuuksia osata hyödyntää täysipainoisesti. IT-taitojen koulutus auttaa ottamaan eri ominaisuudet käyttöön ja opettelemaan erityisesti niiden taitojen osaamista, joita juuri sinun työssäsi ja työpaikallasi tarvitaan. 

Halutessasi voit ennen koulutuksen alkua tiedustella kouluttajalta, voitaisiinko koulutuksessa käsitellä jotakin tiettyä ongelmaa tai ominaisuutta, jonka käytössä tarvitset erityisesti apua. 

Yleisimpiä ICT-käyttäjäkoulutuksia

Tavallisille käyttäjille suunnattujen IT-taitojen suosituimpia koulutuksia ovat mm.

ICT-ammattilaisille suunnatut kurssit löydät täältä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Talouselämä.fi, syo.fi (Suomen Yrittäjäopisto)

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää