Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-5 yhteensä 5 tulosta
Näyttää 1-5 yhteensä 5 tulosta
 

Työhönvalmennuksesta tukea työpaikan löytymiseen


Mitä työhönvalmennus on?

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sopii henkilölle, joka tarvitsee sairauden ja kokonaistilanteen vuoksi yksilöllistä työhönvalmentajan tukea työtehtävän, ammattialan tai opiskelualan valintaan. Hän voi tarvita tukea myös työllistyäkseen palkkatyöhön tai yrittäjäksi.

Työhönvalmennus on yksi työllistymistä edistävä ammatillisen kuntouksen muoto. Työhönvalmennus soveltuu kuntoutujalle, joka tarvitsee yksilöllistä tukea työpaikan etsimiseen ja tavoitteena on saada palkallinen työpaikka. Työhönvalmennus on ilmainen tapa saada tukea työn etsimiseen, oppimiseen ja ylläpitämiseen. Työhönvalmennus kestää 3–21 kuukautta.

Työhönvalmentajan rooli

Työhönvalmentaja auttaa tukea tarvitsevaa henkilöä löytämään työpaikan, työllistymään avoimille työmarkkinoille ja muodostamaan palkkatyösuhteen. Työhönvalmentaja etsii ja räätälöi kuntoutettavalle henkilölle sopivia työpaikkoja ja työtehtäviä. Hän myös tukee henkilöä tehtävien oppimisessa ja erilaisten tukien hakemisessa. Lisäksi työhönvalmentaja auttaa tutustumaan uuteen työympäristöön ja työyhteisöön.

Kuka työhönvalmennusta tarjoaa?

Erilaiset yritykset, järjestöt, säätiöt, yhdistykset, oppilaitokset, kunnat ja kaupungit tarjoavat työhönvalmennusta. Yhdistysten, säätiöiden ja työllistymisprojektien palvelut on usein kohdistettu johonkin tiettyyn, erityistä tukea tarvitsevaan ryhmään. 

Uravalmennus

Uravalmennuksen tavoitteena on auttaa henkilöä löytämään työ-, opiskelu- tai työkokeilupaikka ja antaa tarvittavat valmiudet niihin hakeutumiseen. Uravalmennus tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Uravalmennukseen osallistuva laatii valmennuksen aikana itselleeen toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on luonteeltaan käytännönläheistä ja toiminnallista. Valmennukseen sisältyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Uravalmennukseen voi sisältyä myös erilaisten lyhyiden työelämän lupa- ja korttikoulutusten suorittamista. Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Uravalmennukseen hakeudutaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon.

Palaa sivun alkuun


Lähteet:
 TE-palvelut, Kela, Kuntoutussäätiö, tyohonvalmentaja.fi

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kaupan esimiehen EAT:lla varmuut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Tove Fihlström työskentelee Club Managerina Turun keskustan Elixialla. Hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja toimii siellä esimiehenä. Varmuutta esimiestyöskentelyyn hän on saanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Lue lisää
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää