Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-6 yhteensä 6 tulosta
Näyttää 1-6 yhteensä 6 tulosta
 

Työhönvalmennuksesta tukea työpaikan löytymiseen


Mitä työhönvalmennus on?

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus sopii henkilölle, joka tarvitsee sairauden ja kokonaistilanteen vuoksi yksilöllistä työhönvalmentajan tukea työtehtävän, ammattialan tai opiskelualan valintaan. Hän voi tarvita tukea myös työllistyäkseen palkkatyöhön tai yrittäjäksi.

Työhönvalmennus on yksi työllistymistä edistävä ammatillisen kuntouksen muoto. Työhönvalmennus soveltuu kuntoutujalle, joka tarvitsee yksilöllistä tukea työpaikan etsimiseen ja tavoitteena on saada palkallinen työpaikka. Työhönvalmennus on ilmainen tapa saada tukea työn etsimiseen, oppimiseen ja ylläpitämiseen. Työhönvalmennus kestää 3–21 kuukautta.

Työhönvalmentajan rooli

Työhönvalmentaja auttaa tukea tarvitsevaa henkilöä löytämään työpaikan, työllistymään avoimille työmarkkinoille ja muodostamaan palkkatyösuhteen. Työhönvalmentaja etsii ja räätälöi kuntoutettavalle henkilölle sopivia työpaikkoja ja työtehtäviä. Hän myös tukee henkilöä tehtävien oppimisessa ja erilaisten tukien hakemisessa. Lisäksi työhönvalmentaja auttaa tutustumaan uuteen työympäristöön ja työyhteisöön.

Kuka työhönvalmennusta tarjoaa?

Erilaiset yritykset, järjestöt, säätiöt, yhdistykset, oppilaitokset, kunnat ja kaupungit tarjoavat työhönvalmennusta. Yhdistysten, säätiöiden ja työllistymisprojektien palvelut on usein kohdistettu johonkin tiettyyn, erityistä tukea tarvitsevaan ryhmään. 

Uravalmennus

Uravalmennuksen tavoitteena on auttaa henkilöä löytämään työ-, opiskelu- tai työkokeilupaikka ja antaa tarvittavat valmiudet niihin hakeutumiseen. Uravalmennus tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Uravalmennukseen osallistuva laatii valmennuksen aikana itselleeen toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on luonteeltaan käytännönläheistä ja toiminnallista. Valmennukseen sisältyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Uravalmennukseen voi sisältyä myös erilaisten lyhyiden työelämän lupa- ja korttikoulutusten suorittamista. Uravalmennuksen enimmäiskesto on 40 päivää 12 kuukauden aikana. Uravalmennukseen hakeudutaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon.

Palaa sivun alkuun


Lähteet:
 TE-palvelut, Kela, Kuntoutussäätiö, tyohonvalmentaja.fi

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Etsi kurssi kalenterin avulla
tammikuu 2019
ma
ti
ke
to
pe
la
su
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää