Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet - lähikoulutus & live-webinaari

EK-Tieto Oy
Yhteenveto
3 tuntia
295 EUR + alv 24 %
Koulutus
Helsinki, Verkossa
Alkavat koulutukset
Helsinki
295 EUR
16.11.2020

Verkossa
295 EUR
16.11.2020
Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet

Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet - lähikoulutus & live-webinaari

Työsyrjinnän poistamista varten on laadittu useita lakeja, jotka sisältävät monenlaisia velvoitteita työnantajille, eli käytännössä esimiehille ja henkilöstöjohdolle.

Miten hyvin teidän yrityksessänne tunnetaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslaki? Millainen on esimerkiksi työnantajan velvollisuus puuttua häirintään? Mitä tarkoitetaan häirinnällä, tasa-arvolla, yhdenvertaisuudella? Entä miten näistä eroaa työntekijöiden tasapuolinen kohtelu?

Lakien mukaan työnantaja ei saa lähtökohtaisesti asettaa työntekijöitä eriarvoiseen asemaan, ja tämän lisäksi työnantajalla on velvollisuus aktiivisesti edistää yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa. Milloin sitten on oikein asettaa työnhakijat tai työntekijät eri asemaan? Mikä on yhdenvertaisuussuunnitelma, ja onko yrityksessänne sellainen?

Koulutuksen aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

 • Mitä eroa on yhdenvertaisuudella, tasa-arvolla ja työntekijöiden tasapuolisella kohtelulla?
 • Mitä velvollisuuksia yhdenvertaisuuslaki ja toisaalta tasa-arvolaki asettavat työnantajalle ja esimiehille?
 • Miten yhdenvertaisuussuunnitelma ja tasa-arvosuunnitelma laaditaan oikein?
 • Millä perusteilla työnhakijaa tai työntekijää ei saa asettaa eri asemaan toisen kanssa (kielletyt syrjintäperusteet)?
 • Missä tilanteissa työnhakija tai työntekijä voidaan kuitenkin asettaa eri asemaan toisen kanssa (erilaisen kohtelun oikeuttamisperusteet)?
 • Tuleeko työnantajan tehdä mukautuksia työolosuhteisiin esimerkiksi työntekijän sukupuolen, uskonnon, vammaisuuden tai iän vuoksi?
 • Mitä seuraa ja kuka vastaa, jos syrjinnän ja häirinnän kieltoja rikotaan?

Voit osallistua myös webinaarin kautta – helppoa ja vaivatonta!

Live-webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä paikan päällä esitettävän kuvamateriaalin. Kyseessä on live-tapahtuma, jolloin osallistujia on tilaisuudessa myös paikan päällä. Huomioithan, että pientä taustahälyä saattaa esiintyä. Webinaari toteutetaan GoToWebinar -palvelun avulla, etkä tarvitse muuta kuin verkkoselaimen (suositellaan Chromea tai Firefoxia) sekä sähköpostin. Sinulle lähetetään 2-3 päivää ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeet sekä henkilökohtainen osallistumislinkki, jonka kautta pääset kirjautumaan webinaariin vaivattomasti ja nopeasti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet - lähikoulutus & live-webinaari, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus sopii esimerkiksi esimiehille ja henkilöstöjohdolle.

Koulutuspaikka

 •  Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), Neuvottelukeskus, Eteläranta 10, Helsinki.
 • Webinaari.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden erityisosaaja, työmarkkinajuristi Katja Leppänen Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Kustannukset

 • Hinta: 295,00 € + alv 24 %
 • EK:n jäsenhinta: 235,00 € + alv 24 %

Osallistumismaksu sisältää sähköisen kurssimateriaalin ja ohjelman mukaiset tarjoilut kurssipaikalla. Webinaarilaisille hinta sisältää sähköisen kurssimateriaalin lisäksi webinaaritallenteen. Osallistumismaksu on sama paikan päällä tai webinaarin kautta osallistuttaessa. Kurssimaksu laskutetaan osallistujilta jälkikäteen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet - lähikoulutus & live-webinaari? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia kursseja ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Tuoterepertoaari käsittää uusimpana myös...


Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

EK-Tieto Oy

Eteläranta 10
00130


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 764 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Syrjintä ja häirintä työelämässä -Työnantajan vastuut ja velvollisuudet - lähikoulutus & live-webinaari täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Motivoiva ja valmentava esimies 8.10.

Jokainen työntekijä pitää 100 kertaa enemmän omasta ideastaan kuin pomonsa parhaimmastakaan. Miten hyödynnän tämän? Varaa nyt paikkasi valmennuksesta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: