🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Uutta työoikeudesta 2024

EK-Tieto Oy, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
3 tuntia
Kesto
3 tuntia
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Uutta työoikeudesta 2024

EK-Tieto Oy

Työlainsäädäntöön on valmisteltavana ja suunnitteilla useita muutoksia. Mitä uudistuksista on hyvä tietää? Mihin muutokset vaikuttavat ja milloin ne ovat tulossa voimaan?

Hallitusohjelmassa on useita kirjauksia, jotka toteutuessaan johtavat työlainsäädännön muutoksiin. Kerromme iltapäivän aikana missä vaiheessa muutosten valmistelu on ja mitä muutokset voisivat käytännössä tarkoittaa työpaikoilla.

Aluksi käsittelemme työrauhalainsäädäntöön tulevia muutoksia, paikallisen sopimisen edistämistä koskevaa työryhmän mietintöä, yhteistoimintalakiin tulossa olevia muutoksia sekä muita työlainsäädäntöhankkeita.

Sen jälkeen käymme läpi EU:n palkka-avoimuusdirektiiviä – mitä muutoksia on odotettavissa, mitä velvoitteita direktiivi on tuomassa työnantajille ja minkälaisia virheellisiä tietoja direktiivin velvoitteista on liikkeellä?

Päivän päätteeksi käsittelemme tuoreimpia työoikeudellisia oikeustapauksia. Korkeimmasta oikeudesta odotetaan kevään aikana useita työoikeudellisia ratkaisuja. Aiemmin annetuista ratkaisuista esittelemme ainakin työsopimuksen ehtojen muuttamista koskevan korkeimman oikeuden ratkaisun (KKO 2023:76) sekä irtisanomissuojaa ja kohtuullisia mukautuksia koskevan työtuomioistuimen ratkaisun (TT 2023:38).

Tule kuulemaan ensikäden tietoa tulevista muutoksista sekä niiden taustoista ja vaikutuksista!

Lähetä kysymyksesi kouluttajalle etukäteen!

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoille jo etukäteen. He vastaavat kysymyksiin koulutuksen aikana. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksella; kysyjän nimeä, yritystä tai muita tunnistetietoja ei paljasteta. Lähetä kysymyksesi  ilmoittautumisesi yhteydessä ilmoittautumislomakkeella, tai jätä kysymyksesi  jälkikäteen vahvistusviestissä saamasi linkin kautta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Uutta työoikeudesta 2024, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Aikataulu

12.30 – 16:00

Koulutuspaikka

Helsinki & Webinaari
Elinkeinoelämän keskusliitto (EK), Neuvottelukeskus, Eteläranta 10

Ohjelma

12.30 Aloitussanat EK-Tieto

Hallitusohjelman työelämähankkeet

 • Työrauhalainsäädännön muutokset
 • Yhteistoimintalain muutokset
 • Lakihanke suojelutyön turvaamisesta
 • Paikallisen sopimisen edistäminen
 • Vientivetoisen työmarkkinamallin vahvistaminen
 • Sairausajan palkkaa ja irtisanomissuojaa koskevat hallitusohjelman kirjaukset 
 • Työelämän tasa-arvo & perhevapaat

14.00-14.15 Tauko

14.15 Katsaus tuleviin työlainsäädäntömuutoksiin

 • Palkka-avoimuusdirektiivi
 • Vähimmäispalkkadirektiivi

Mitä EU-lainsäädännössä on meneillään? Luodaan katsaus suunnitteilla oleviin ajankohtaisiin työlainsäädäntöhankkeisiin, kuten:

 • Työelämän tekoäly
 • Alustatyödirektiivi
 • Etätyö ja työntekijän oikeus olla tavoittamattomissa

Jaloittelutauko 5 min

Uutta oikeuskäytäntöä työlainsäädännöstä

 • Tuoreimpia työoikeudellisia oikeustapauksia. Esittelemme ainakin työsopimuksen ehtojen muuttamista koskevan korkeimman oikeuden ratkaisun (KKO 2023:76) sekä irtisanomissuojaa ja kohtuullisia mukautuksia koskevan työtuomioistuimen ratkaisun (TT 2023:38).

16.00 Tilaisuus päättyy

Kouluttaja

Luennoitsijoina tilaisuudessa toimivat lainsäädäntötyöryhmissä mukana olevat EK:n Työelämä-vastuualueen asiantuntijat: Markus Äimälä, Katja Miettinen, Suvi Lahti-Leeve sekä Katja Leppänen

Kustannukset

Normaalihinta: 405,00
EK:n jäsenhinta: 310,00

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Hinnat sisältävät:

 • Paikan päällä osallistuville:
  Sähköisen koulutusmateriaalin sekä ohjelmanmukaiset tarjoilut.
 • Webinaariin osallistuville:
  Sähköisen koulutusmateriaalin sekä webinaaritallenteen. Tallenne on katsottavissa 30 vrk:n ajan tilaisuuden jälkeen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Uutta työoikeudesta 2024? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
EK-Tieto Oy
Eteläranta 10
00130

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia koulutuksia ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat myös webinaaritallenteet....

Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu