Koneen CE-merkintä

FINN-Tarkastus Oy
Yhteenveto
8 tuntia
750 EUR + alv 24 %
suomi
Koulutus
Tampere, Vantaa, Verkossa

Alkavat koulutukset
Vantaa
750 EUR
27.4.2023

Verkossa
Sopimuksen mukaan
Koneen CE-merkintä / FINN-Tarkastus Oy

Koneen CE-merkintä

Uudessa koneen CE-merkintä -koulutuksessa perehdytään koneen CE-merkinnän taustalla oleviin valmistajan velvollisuuksiin keskittyen erityisesti konedirektiivin 2006/42/EY sisältämiin vaatimuksiin. Koulutuksessa selvitetään, millaisiin tuotteisiin konedirektiivin vaatimuksia on sovellettava ja kerrotaan, miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää koneiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutuksen iltapäiväosuudessa tutustutaan kaikkia valmistajia koskeviin ja velvoittaviin koneiden turvallisuussuunnittelun yleisiin periaatteisiin. Lisäksi tutustutaan lyhyesti myös muihin direktiiveihin, joiden vaatimusten tunteminen ja noudattaminen saattaa konedirektiivin ohella olla edellytyksenä koneen CE-merkinnälle.

Koulutuksen päätteeksi kuullaan tuoretta tietoa EU:n uudesta koneasetusehdotuksesta ja sen tiimoilta käytävistä neuvotteluista. Asetusehdotuksen sisältämistä uusista vaatimuksista ja ajankohtaisista neuvottelukuulumisista koulutuksessa kertoo päivätyönsä puolesta erinomaisesti asiasta perillä oleva Katri Tytykoski.

Koulutus tarjoaa kattavan ja selkeäsanaisen perustietopaketin koneen valmistajan tehtävistä, kun aikomuksena on saattaa kone markkinoille tai ottaa kone omaan käyttöön Euroopan talousalueella. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa tietämystä aiheesta.

Kouluttajina toimivat alan tunnetut ja arvostetut asiantuntijat Jukka Laaksonen ja Katri Tytykoski.

Toteutamme mielellämme myös yrityskohtaisia tilauskoulutuksia niin suomeksi kuin englanniksikin (sekä lähikoulutustilaisuuksina paikan päällä yrityksen omissa tiloissa kuin myös etäkoulutuksina).

Kohderyhmä

Koneiden suunnittelijat ja valmistajat sekä kaikki koneiden CE-merkintään liittyvistä vaatimuksista kiinnostuneet

Lähikoulutuksen aikataulu

Ohjelma:

9:00  Koulutuksen avaus

9:15  Millainen laite tarvitsee konedirektiivin mukaisen CE-merkinnän?

 • Koneen määritelmä konedirektiivissä

 • Muut konedirektiivin soveltamisalaan kuuluvat tuotteet

 • Ulosrajaukset

10:00  Miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää?

10:30  Koneen valmistajan tehtävät

 • Koneen mukana toimitettavat dokumentit
 • Koneen tekninen tiedosto

 • Koneen vaatimustenmukaisuuden arviointi

 • Koneen CE-merkintä ja muut merkinnät

11:45  Lounastauko

12:30  Turvallistamisen periaatteet

14:00  Kahvitauko

14:30  Muut koneen CE-merkintään mahdollisesti sisältyvät direktiivi

  • EMC-direktiivi (2014/30/EU)
  • Painelaitedirektiivi (2014/68/EU)

  • ATEX-laitedirektiivi (2014/34/EU)

  • Ulkona käytettävien laitteiden melupäästödirektiivi (2000/14/EY)

  • Liikkuvien työkoneiden päästöasetus (EU 2016/1628)

15:15  EU:n koneasetus korvaa konedirektiivin – mikä muuttuu ja milloin?

16:00  Koulutus päättyy

Kouluttaja

Jukka Laaksonen ja Katri Tytykoski 

Jukka Laaksonen on kokenut koneturvallisuuden kouluttaja, joka on toiminut pitkään niin tarkastajana, konsulttina kuin kunnossapitäjänäkin. Koulutukseltaan Jukka on koneensuunnittelun DI. Jukka on ollut useiden vuosien ajan mukana erityisesti nostolaitteiden standardien laadinnassa. Jukalla on monipuolisesti kokemusta mm. nostolaitteiden kunnossapidosta ja tarkastuksista sekä nostotöiden johtamisesta ja valvonnasta. Lisäksi Jukalla on monipuolinen kokemus erityisesti koneiden rakenneratkaisuista ja niihin liittyvistä haasteista.

Katri Tytykoskella on pitkä kokemus erilaisista koneturvallisuuteen ja koneturvallisuuslainsäädännön soveltamiseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Katri on osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun niin kansallisella tasolla (mm. työvälineiden käyttöasetus 403/2008 ja sen soveltamisohjeen valmistelu) kuin myös EU:n tasolla (mm. konedirektiivin 2006/42/EY muutosdirektiivin ja konedirektiivin soveltamisohjeen valmistelu). Tuorein kokemus lainsäädännön valmistelutyöstä Katrilla on konedirektiivin korvaavan EU:n koneasetuksen tiimoilta, sillä Katri on toiminut Suomen edustajana EU:n neuvoston työryhmässä neuvoston kantaa valmisteltaessa. Lainsäädäntötyön lisäksi Katri on tehnyt erilaisia tarkastuksia, arviointeja ja lausuntoja tarkastuslaitoksen palveluksessa ollessaan. Koulutukseltaan Katri on tuotantotalouden DI (pääaineena turvallisuustekniikka). Koneturvallisuuskouluttajana toimimisesta Katrilla on n. 15 vuoden kokemus.

Kustannukset

750 € + alv 24 %

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koneen CE-merkintä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

FINN-Tarkastus Oy

Suomen laajin avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonta

FINN-Tarkastus Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima nostolaitteiden, nosto-ovien ja sähkölaitteistojen tarkastuslaitos I045 sekä konedirektiivin alainen ilmoitettu laitos nro 2902. FINN-Advisors Oy puolestaan on FINN-Tarkastus Oy:n omistuksessa oleva tytäryhtiö, jonka kautta tuotetaan konsernin koneturvallisuuden tarkastus- ja asiantuntijapalvelut sekä koulutuspalvelut. Yritys on panostanut...


Lue lisää kouluttajasta FINN-Tarkastus Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

FINN-Tarkastus Oy

Puusepänkatu 5
13110 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.finn-tarkastus.com


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 6 arviointiin

Osmo Suomivirta, Finertia

Hyvä koulutus ja osaavat kouluttajat aiheen pääkallopaikalta. Koulutuspaikka erinomainen, hyvät yhteydet tulla ympäri suomea ja sai yöpyä samassa rakennuksessa.

Hanna Anttila, Oy Mesmec Ab

Itse CE-merkinnästä ei varsinaisesti uutta tietoa tullut, mutta en peruskoulutukselta sitä odottanutkaan. Hyvä kertauspaketti. Itselle mielenkiintoisin osuus oli konedirektiivin ohella sovellettavat muut direktiivit ja "uudet tuulahdukset" -osuus direktiivin muuttuessa asetukseksi. Voisin kuitenkin kuvitella, että asiaan vähemmän perehtyneille h...

Näytä kokonaan
Teppo Lainpelto, Tikomet Oy

Kouluttajilla on vahva tieto aiheesta. Käsitelty aihe on varsin laaja, mutta sain kyllä kattavan tiedon, miten pääsen työtehtäviäni kehittämään.

Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 6 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,7)
Perustuu 8 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Koneen CE-merkintä täytä seuraavat tiedot: