Koulutus
4,7 (6 Arvioinnit)

Koneen CE-merkintä

FINN-Tarkastus Oy, paikassa Tampere (+1 sijaintia)
Kesto
7,5 tuntia
Hinta
770 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
14 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Tilauskoulutus, Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
7,5 tuntia
Hinta
770 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
14 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Tilauskoulutus, Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 770 EUR + alv 24 % / osallistuja

Koneen CE-merkintä

Koneen CE-merkintä / FINN-Tarkastus Oy

Koneen CE-merkintä -koulutuksessa perehdytään koneen CE-merkinnän taustalla oleviin valmistajan velvollisuuksiin keskittyen erityisesti konedirektiivin 2006/42/EY sisältämiin vaatimuksiin. Koulutuksessa selvitetään, millaisiin tuotteisiin konedirektiivin vaatimuksia on sovellettava ja kerrotaan, miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää koneiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutuksen iltapäiväosuudessa tutustutaan kaikkia valmistajia koskeviin ja velvoittaviin koneiden turvallisuussuunnittelun yleisiin periaatteisiin. Lisäksi tutustutaan lyhyesti myös muihin direktiiveihin, joiden vaatimusten tunteminen ja noudattaminen saattaa konedirektiivin ohella olla edellytyksenä koneen CE-merkinnälle.

Koulutuksen päätteeksi kuullaan tiivis tietopaketti uudesta EU:n uudesta koneasetuksesta, joka korvaa nykyisen konedirektiivin v. 2027 tammikuussa.

Koulutus tarjoaa kattavan ja selkeäsanaisen perustietopaketin koneen valmistajan tehtävistä, kun aikomuksena on saattaa kone markkinoille tai ottaa kone omaan käyttöön Euroopan talousalueella. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa tietämystä aiheesta.

​Kouluttajina toimivat alan tunnetut ja arvostetut asiantuntijat Jukka Laaksonen ja Katri Tytykoski.

Toteutamme mielellämme myös yrityskohtaisia tilauskoulutuksia niin suomeksi kuin englanniksikin (sekä lähikoulutustilaisuuksina paikan päällä yrityksen omissa tiloissa kuin myös etäkoulutuksina).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

14 toukokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Tampere

Sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Koneiden suunnittelijat ja valmistajat, koneinvestointeihin osallistuvat sekä kaikki koneiden CE-merkintään liittyvistä vaatimuksista kiinnostuneet

Lähikoulutuksen aikataulu

Ohjelma:

8:30  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9:00  Koulutuksen avaus

9:15  Millainen laite tarvitsee konedirektiivin mukaisen CE-merkinnän?

 • Koneen määritelmä konedirektiivissä

 • Muut konedirektiivin soveltamisalaan kuuluvat tuotteet

 • Ulosrajaukset

10:00  Miksi koneturvallisuusstandardeja kannattaa hyödyntää?

10:30  Koneen valmistajan tehtävät

 • Koneen mukana toimitettavat dokumentit
 • Koneen tekninen tiedosto

 • Koneen vaatimustenmukaisuuden arviointi

 • Koneen CE-merkintä ja muut merkinnät

11:45  Lounastauko

12:30  Turvallistamisen periaatteet

14:00  Kahvitauko

14:15  Muut koneen CE-merkintään mahdollisesti sisältyvät direktiivi

  • EMC-direktiivi (2014/30/EU)
  • Painelaitedirektiivi (2014/68/EU)

  • ATEX-laitedirektiivi (2014/34/EU)

  • Ulkona käytettävien laitteiden melupäästödirektiivi (2000/14/EY)

  • Liikkuvien työkoneiden päästöasetus (EU 2016/1628)

15:15  EU:n koneasetus korvaa konedirektiivin – mikä muuttuu ja milloin?

16:00  Koulutus päättyy

Kouluttaja

Katri Tytykoski ja Jukka Laaksonen

Katri Tytykoskella on pitkä kokemus erilaisista koneturvallisuuteen ja koneturvallisuuslainsäädännön soveltamiseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Katri on osallistunut koneturvallisuuteen liittyvän lainsäädännön valmisteluun niin kansallisella tasolla (mm. työvälineiden käyttöasetus 403/2008 ja sen soveltamisohjeen valmistelu) kuin myös EU:n tasolla (mm. konedirektiivin 2006/42/EY muutosdirektiivin ja konedirektiivin soveltamisohjeen valmistelu). Tuorein kokemus lainsäädännön valmistelutyöstä Katrilla on konedirektiivin korvaavan EU:n koneasetuksen tiimoilta, sillä Katri toimi Suomen edustajana EU:n neuvoston työryhmässä neuvoston kantaa valmisteltaessa. Lainsäädäntötyön lisäksi Katri on tehnyt erilaisia tarkastuksia, arviointeja ja lausuntoja tarkastuslaitoksen palveluksessa ollessaan. Koulutukseltaan Katri on tuotantotalouden DI (pääaineena turvallisuustekniikka). Koneturvallisuuskouluttajana toimimisesta Katrilla on n. 15 vuoden kokemus.

Jukka Laaksonen on kokenut koneturvallisuuden kouluttaja, joka on toiminut pitkään niin tarkastajana, konsulttina kuin kunnossapitäjänäkin. Koulutukseltaan Jukka on koneensuunnittelun DI. Jukka on ollut useiden vuosien ajan mukana erityisesti nostolaitteiden standardien laadinnassa. FINN-Tarkastuksella Jukka vastaa mm. koneiden vaatimustenmukaisuuden arvioinneista ja ilmoitetun laitoksen toiminnoista konedirektiivin alueella. Lisäksi hän toimii nostolaitetarkastuspalveluiden teknisenä johtajana.

Kustannukset

770 € + alv 24 %

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koneen CE-merkintä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 6 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
Osmo Suomivirta, Finertia
11 marras 2022
Hyvä koulutus

Hyvä koulutus ja osaavat kouluttajat aiheen pääkallopaikalta. Koulutuspaikka erinomainen, hyvät yhteydet tulla ympäri suomea ja sai yöpyä samassa rakennuksessa.

4/5
Hanna Anttila, Oy Mesmec Ab
04 marras 2022
CE-merkintä koulutuksen arviointi

Itse CE-merkinnästä ei varsinaisesti uutta tietoa tullut, mutta en peruskoulutukselta sitä odottanutkaan. Hyvä kertauspaketti. Itselle mielenkiintoisin osuus oli konedirektiivin...

Näytä lisätiedot
4/5
Teppo Lainpelto, Tikomet Oy
04 marras 2022

Kouluttajilla on vahva tieto aiheesta. Käsitelty aihe on varsin laaja, mutta sain kyllä kattavan tiedon, miten pääsen työtehtäviäni kehittämään.

FINN-Tarkastus Oy
Puusepänkatu 5
13110 Hämeenlinna

Suomen laajin avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonta - nyt myös avoimia nostoalan koulutuksia

FINN-Tarkastus Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima nostolaitteiden, nosto-ovien ja sähkölaitteistojen tarkastuslaitos I045 sekä konedirektiivin alainen ilmoitettu laitos nro 2902. Tarkastuspalveluiden lisäksi yritys on panostanut lähivuosina voimakkaasti koulutuspalveluiden kehittämiseen. FINN-Tarkastus onkin lyhyessä ajassa kehittänyt asiakkaidensa saataville Suomen kattavimman avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonnan. Yritys...

Lue lisää kouluttajasta FINN-Tarkastus Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu