Nostoalan pätevyyskoulutukset

FINN-Tarkastus Oy, paikassa Vantaa
Kesto
1 tai 2 pv
Seuraava toteutus
sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 tai 2 pv
Seuraava toteutus
sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Nostoalan pätevyyskoulutukset

Nostoalan pätevyyskoulutuksiimme kuuluvat:

  • Taakankiinnittäjän ja merkinantajan pätevyyskoulutus (kesto: 1 työpäivä)
  • Nostotyönvalvojan pätevyyskoulutus (kesto: 2 työpäivää)

Taakankiinnittäjän ja merkinantajan pätevyyskoulutus on SFS-ISO 23853:2017 mukainen tapa kouluttautua ja osoittaa pätevyys näissä tehtävissä toimimiseen. Kansainvälisen standardin mukainen pätevyys ymmärretään myös ulkomailla. Koulutuksessa tarjotaan tietoa nostureista, nostoapuvälineistä, taakankiinnitystavoista, merkinantotavoista, työn suunnittelusta, vaarojen tunnistamisesta turvatoimenpiteistä.

​Koulutukseen osallistuvat osoittavat pätevyytensä virallisesti ja hakevat akkreditointia osaamiselleen. Akkreditoinnin hakijan on täytettävä tietyt standardissa luetellut fyysiset ja henkiset soveltuvuuskriteerit. Koulutuksen sekä siihen liittyvät teoria- ja näyttökokeet hyväksytysti suorittaneet ja kriteerit täyttävät akkreditointia hakeneet osallistujat saavat FINN-Tarkastus Oy:n myöntämän pätevyystodistuksen (sertifikaatin) sekä pätevyyskortin osoituksena pätevyydestään.

Nostotyönvalvojan pätevyyskoulutus on SFS-ISO 23813:2012 mukainen tapa kouluttautua ja osoittaa pätevyys tässä tehtävässä toimimiseen. Koulutuksessa tarjotaan tietoa nostotöihin liittyvästä lainsäädännöstä, nostolaitteiden hyödyntämisestä, nostotöiden valvonnasta sekä nostojen suunnittelusta.

Koulutukseen osallistuvat osoittavat pätevyytensä virallisesti ja hakevat akkreditointia osaamiselleen. Akkreditoidun nostotyönvalvojan pätevyyden saavuttaminen edellyttää Taakankiinnittäjän ja merkinantajan koulutuksen suorittamista ennen Nostotyönvalvojan pätevyyskoulutukseen osallistumista. Akkreditoinnin hakijalla on oltava vähintään 2 vuotta kokemusta nostotöissä mukana olemisesta joko nosturin kuljettajan, taakan kiinnittäjän tai merkinantajan roolissa.

Molemmat koulutukset sekä niihin liittyvät teoria- ja näyttökokeet hyväksytysti suorittaneet ja kriteerit täyttävät akkreditointia hakeneet osallistujat saavat FINN-Tarkastus Oy:n myöntämän pätevyystodistuksen (sertifikaatin) sekä pätevyyskortin osoituksena pätevyydestään.

Molemmat koulutukset ovat tällä hetkellä tarjolla avoimina koulutuksina Vantaalla maalikussa 2024 sekä yrityskohtaisina tilauskoulutuksina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nostoalan pätevyyskoulutukset, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Vantaa
  • suomi

Kohderyhmä

Nostotöihin osallistuva henkilöstö

Nostotöitä johtavat, valvovat ja suunnittelevat henkilöt

Tutkinto / todistus

Koulutuksen sekä siihen liittyvät teoria- ja näyttökokeet hyväksytysti suorittaneet ja kriteerit täyttävät akkreditointia hakeneet osallistujat saavat FINN-Tarkastus Oy:n myöntämän pätevyystodistuksen (sertifikaatin) sekä pätevyyskortin osoituksena pätevyydestään.

Aikataulu

Taakankiinnittäjän ja merkinantajan pätevyyskoulutuksen ohjelma:

8:00  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

8:15 Nosturityyppien esittely

9:15  Taakan kiinnittäminen

10:15  Nostoapuvälineiden kunnon varmistaminen

11:30  Taakankiinnittäjän, merkinantajan ja nosturin kuljettajan yhteistoiminta

12:15  Lounastauko

13:00  Käytännön harjoittelua, työnäyte ja kirjallinen koe

16:00  Koulutus päättyy

Nostotyönvalvojan pätevyyskoulutuksen ohjelma:

Ensimmäinen koulutuspäivä: klo 8:00 – 16:00 (Taakankiinnittäjän ja merkinantajan koulutus, ohjelma yläpuolella)

Toinen koulutuspäivä:

8:00  Ilmoittautuminen ja aamukahvi

8:15  Tehtävät nostotöissä sekä niihin liittyvät vastuut ja pätevyydet

9:30  Nosturin valitseminen

10:45  Nosturin sijoitussuunnitelman tekeminen

11:30  Lounastauko

12:15  Nostovälineiden ja -laitteiden tarkastukset

13:15  Nostotyösuunnitelman tekeminen

14:00  Kahvitauko

14:30  Edellinen aihe jatkuu

15:00-16:00  Pätevyyskokeet

Kouluttaja

Jukka Laaksonen, Janne Hirvonen

Jukka Laaksonen on kokenut koneturvallisuuden kouluttaja, joka on toiminut pitkään niin tarkastajana, konsulttina kuin kunnossapitäjänäkin. Koulutukseltaan Jukka on koneensuunnittelun DI. Jukka on ollut useiden vuosien ajan mukana erityisesti nostolaitteiden standardien laadinnassa. Jukalla on monipuolisesti kokemusta mm. nostolaitteiden kunnossapidosta ja tarkastuksista sekä nostotöiden johtamisesta ja valvonnasta. Lisäksi Jukalla on monipuolinen kokemus erityisesti koneiden rakenneratkaisuista ja niihin liittyvistä haasteista.

Janne Hirvonen on toiminut nostoalan kouluttajana yli 10 vuoden ajan ja päätoimisena nostolaitetarkastajana tarkastuslaitoksen palveluksessa n. 15 vuotta. Jannella on kokemusta myös suunnittelualalta yli 10 vuoden ajalta.

Kustannukset

Taakankiinnittäjän ja merkinantajan pätevyyskoulutuksen hinta: 795 € + alv 24 %

Nostotyönvalvojan koulutuksen hinta: 1380 € + alv 24 %

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nostoalan pätevyyskoulutukset? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
FINN-Tarkastus Oy
Puusepänkatu 5
13110 Hämeenlinna

Suomen laajin avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonta - nyt myös avoimia nostoalan koulutuksia

FINN-Tarkastus Oy on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima nostolaitteiden, nosto-ovien ja sähkölaitteistojen tarkastuslaitos I045 sekä konedirektiivin alainen ilmoitettu laitos nro 2902. Tarkastuspalveluiden lisäksi yritys on panostanut lähivuosina voimakkaasti koulutuspalveluiden kehittämiseen. FINN-Tarkastus onkin lyhyessä ajassa kehittänyt asiakkaidensa saataville Suomen kattavimman avointen koneturvallisuuskoulutusten tarjonnan. Yritys...

Lue lisää kouluttajasta FINN-Tarkastus Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu