🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

OPEKOI – ope ennakoi 8 op

Kesto
4 kuukautta
Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
15 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.12.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
4 kuukautta
Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
15 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.12.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

OPEKOI – ope ennakoi 8 op

OPEKOI -opettajan ennakointiosaaminen (8 op)

OPEKOI -koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön ennakointiosaamista perehtymällä tulevaisuuden työelämään, ennakointiosaamisen menetelmiin, kestävään kehitykseen ja teknologian sekä digitalisaation vaikutuksiin. OPEKOI (8 op) -koulutuksen osallistujien ennakointiosaaminen kehittyy ja he saavat konkreettisia työkaluja tulevaisuusorientoituneen opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutus on OPH:n rahoittamaa ja se toteutetaan yhteistyössä HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun, Turun Ammattikorkeakoulun ja Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun yhteistyönä.

Koulutuksen sisältö

  • Ennakointiosaamisen menetelmät ja skenaariotyöskentely
  • Kestävä kehitys ja ilmastovastuu ennakointiosaamisena
  • Tulevaisuuden työelämä, koulutus ja uusi teknologia
  • Ennakointityöpajat: Oman koulutusalan ennakointiosaamisen kehittäminen

Koulutus koostuu ennakko- ja välitehtävistä, online-työpajoista, webinaareista, ohjauksesta ja kehittämistehtävästä. Kehittämistehtävä aloitetaan pienryhmissä (skenaariotyöskentelyt) ja sitä viimeistellään kunkin henkilökohtaisen tarpeen mukaisesti yksilö-, pari- tai ryhmätyönä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta OPEKOI – ope ennakoi 8 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15 tammikuuta, 2025

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.12.2024

Kohderyhmä

Ammatillisen koulutuksen (toinen aste), lukion ja vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaushenkilöstö.

Aikataulu

15.1 – 22.5.2025

Ennakointiosaamisen menetelmät ja skenaariotyöskentely 

Online-päivien ajankohdat:

15.1.2025 klo 9-15
12.2.2025 klo 9-15

Keskeinen sisältö: Ennakointimenetelmiin ja kolmivaiheiseen ennakointimalliin perehtyminen (luotaus, merkityksellistäminen, haltuunotto). Alun luotausvaiheen havainnointi kohdistetaan yhteiskunnan megatrendeihin, trendeihin ja signaaleihin. Tavoitteena on on tunnistaa vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia.

Kestävyysosaamisen vahvistaminen ennakoinnin avulla 

Online-päivien ajankohdat:

5.3.2025 klo 9-15
19.3.2025 klo 9-12
9.4.2025 klo 9-12

Keskeinen sisältö: Osallistujat työstävät kestävän elämäntavan tulevaisuusskenaarioita. Työskentelyn tukena toimivat Sitran megatrendit ja työelämän keskeiset osaamisalueet. Ennakoinnin lähtökohtana on työelämän muutostekijöiden ja kestävyysosaamisen kokonaisvaltainen tarkastelu.

Keskiössä ovat ekologisen jälleenrakennuksen ja kestävän elämäntavan merkitys tulevaisuuden ammatilliselle osaamiselle. Tulevaisuuden ennakointiin vaikuttavat myös väestörakenteen muutos ja yhteiskunnalliset muutostrendit, demokratiakehitys, turvallisuus, työelämän pelisäännöt ja digitalisaatio. Näiden tunnistaminen korostaa opettajien ennakoinnin ja kestävän kehityksen pedagogiikan osaamisen merkitystä vahvistettaessa kestävää elämäntapaa. Ennakointityö vastaa kestävää kehitystä koskevan eurooppalaisen osaamiskehyksen tavoitteisiin (EC 2023).

Oman koulutusalan kestävyys- ja ennakointiosaamisen kehittäminen

Online-päivien ajankohdat:

9.4.2025 klo 12-15
22.5.2025 klo 9-15

Keskeinen sisältö: Ennakointiprosessin viimeisessä haltuunottovaiheessa osallistujat edistävat ennakointiosaamista työssään ja työyhteisössään. Kehittämistehtävän kautta työstetään edellisissä koulutusosioissa syntyneitä näkemyksiä kestävyysosaamista koskevan koulutuksen kehittämiseksi. Osallistujat laativat tulevaisuuden osaamisprofiileja eri koulutus- ja osaamisaloille. Tavoitteena on tukea ennakoinnin toimintamallien ja kestävyysosaamisen mukauttamista osaksi koulutusorganisaatioiden kehittamistä.

Osallistujien kehittämistehtävällä vahvistetaan oman alan opetusta ja oman alan opiskelijoiden ennakointi- ja kestävyysosaamista. Osaamistarpeiden lisäksi tavoitteena on kuvata, millaisella ennakointi- ja kestävyysosaamisella työelämää ja yhteiskuntaa muutetaan toivottuun suuntaan ja miten koulutuksella siihen voidaan vaikuttaa.

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan verkossa.

Kustannukset

Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Matka-, majoitus– ja ruokailukuluista osallistujat vastaavat itse. Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ilman hyväksyttävää syytä tai peruuttamatta jättämisestä perimme 100 € toimistomaksun.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää? Täytä yhteystietosi, niin Hämeen ammattikorkeakoulu ottaa sinuun yhteyttä. Muistathan kurkata myös roskapostikansion – joskus vastausviestit saattavat livahtaa sinne.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen ammattikorkeakoulu
Visamäentie 35
13101 Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti. Meitä yhdistää into tarttua toimeen ja rakentaa yhteistä...

Lue lisää kouluttajasta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu