Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Kesto
2 päivää
Kesto
2 päivää
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Raudaskylän kristillinen opisto

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa kasvattajan omaa tietotaitoa tunnetaidoista ja saada varmuutta lapsen tai nuoren tunnetaitojen kehittymisen tukemiseen.  

Koulutuksessa pohditaan, miten tunteet vaikuttavat lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tutkitaan yhdessä myös sitä, miten tunteet vaikuttavat kasvatusalan ammattilaisena omaan käyttäytymiseen ja toimintamahdollisuuksiin. 

Kasvattajana omien tunnetaitojen vahvistaminen sekä omien ohjaustaitojen vahvistaminen tunnetaitojen kehittymisen ohjaamisessa tukee työntekijän mahdollisuuksia nähdä omassa työssään merkityksellisiä ja motivoivia ulottuvuuksia ja vahvistaa omaa työssä jaksamista. 

Tunnetaitojen ohjaamisen erilaisissa kasvatus- ja ohjausalan tehtävissä ei tarvitse muodostua lisätaakaksi jo muutoinkin kuormittavissa työtehtävissä toimiville; kun tunnetaitojen ohjaamiseen suhtaudutaan ennen kaikkea oikeanlaisen sydämen asenteen löytämisenä, tulee tunnetaitojen huomioimisesta asia, joka aidosti helpottaa omaa työtä. 

Koulutuksen tavoitteena on haastaa jokaista osallistujaa oivaltamaan itse itselleen toimivia tapoja auttaa lasta tai nuorta etenemään tunnetaitojen oppimisen parissa. Koulutukseen osallistuja saa rauhallisessa ja turvallisessa ilmapiirissä pohtia, millaista antia voi koulutuksesta ammentaa käytännön työhönsä. 

Koulutuksessa etsitään yhdessä näkökulmia siihen mitä lapsen tai nuoren eri tavoin haastavan käytöksen takana voi olla. Pohditaan, millaisia tunteita ja tarpeita päällepäin näkyvän käyttäytymisen takaa saattaa olla löydettävissä ja miten lasta tai nuorta voi tukea löytämään yhteyden aitoon itseensä ja omiin tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Tarkastelemme myös lapsen tai nuoren mahdollisuuksia säädellä tunteitaan ikä ja kehitysvaihe huomioon ottaen. 

Koulutukseen sisältyy näkökulmia työssä motivoitumiseen ja työssä jaksamiseen, sillä työntekijän motivoituminen ja käytössä olevat voimavarat asettavat omalta osaltaan reunaehdot sille, miten hedelmällisesti työntekijän on mahdollista ohjata lasta eteenpäin tunnetaitojen opettelussa ja vahvistamisessa. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kouluttaja

Kouluttajana koulutuksessa toimii Veera Mäenpää. Veera on koulutukseltaan sosionomi (amk) ja Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja. Veera työskentelee tunnetaito-ohjaajana lastensuojelussa.

Kustannukset

250 € (sisältää opetuksen ja materiaalit.)
Ruokailut ja majoitus erikseen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus
Opistontie 4-6
84880 Ylivieska

Raudaskylän Kristillinen Opisto ei ole ainoastaan oppilaitos, vaan oppimisyhteisö, jossa jokaisella on oma paikkansa. Opisto tarjoaa laadukkaita koulutuksia niin nuorille kuin aikuisille humanistis-kulttuurisessa oppimisympäristössä. Opistosta löydät muun muassa täydennyskoulutuksia, lyhytkursseja, aikuisten perusopetusta ja aikuisille suunnattuihin ammattitutkintoihin valmistavia koulutuksia. Nimi Kristillinen Opisto...

Lue lisää kouluttajasta Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu