ESG-R yritysvalmennus

ST-Akatemia, paikassa Helsinki
Kesto
6 koulutuspäivää + lopputentti
Hinta
3 300 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
6 koulutuspäivää + lopputentti
Hinta
3 300 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
alkaen 3 300 EUR + alv 24 % / osallistuja

ESG-R yritysvalmennus

ESG-R yritysvalmennus

ESG-R yritysvalmennus on ainutlaatuinen valmennuskokonaisuus, joka on suunnattu niille, jotka vastaavat yrityksessä kestävyysraportin valmistelusta, suunnittelusta ja laatimisesta käytännön tasolla.

Ota yrityksesi kestävyysraportointiprosessi haltuun

Valmennuskokonaisuuden käytyäsi ymmärrät kestävyysraportoinnin prosessin eri vaiheet ja niihin liittyvät vaatimukset. Pystyt määrittelemään, mikä on tärkeää ja olennaista oman yrityksesi kannalta, ja osaat laatia olennaisuusanalyysin pohjaksi prosessin seuraaville vaiheille. Osaat lukea kestävyysraportointiin liittyviä ja yrityksellesi relevantteja standardeja, kuten ESRS-standardeja. Valmennuksessa hankitun ymmärryksen ja osaamisen avulla sinulla on valmiudet laatia oman yrityksesi kestävyysraportti, etkä ole pelkästään konsulttipalveluiden varassa – varsinkin kun niitä voi olla vaikea saada ja kustannukset voivat nousta.

Edistyksellinen digitaalinen osaamisympäristö

Valmennuskokonaisuus etenee tukien oppimistasi erilaisin opetusmenetelmin kuten kertaustehtävien, arviointitehtävän ja koulutuspäivissä tehtävien harjoitusten avulla. Nämä toteutetaan digitaalisessa osaamisympäristössä, joka kokoaa yhteen kaiken valmennuksessa käytettävän materiaalin tallenteineen ja on käytössäsi kuusi kuukautta valmennuksen alkamisesta.Kun suoritat ESG-R yritysvalmennuksen, saat Suomen Tilintarkastajat ry:n myöntämän ESG-R-asiantuntija-sertifikaatin. Sillä voit osoittaa osaamisesi kestävyysraportoinnista.

Viisi syytä osallistua ESG-R yritysvalmennukseen

  1. Ostat vain tarpeelliset asiantuntijapalvelut ja järjestelmät: Pystyt jatkossa arvioimaan paremmin tarjolla olevien, kestävyysraportointiin liittyvien konsulttipalveluiden ja järjestelmien laadun ja tarpeellisuuden – sekä ostamaan näitä kustannustehokkaasti.
  2. Vältät kestävyysraportoinnin sudenkuopat: Tekemällä alusta asti oikeita asioita oikeassa järjestyksessä kestävyysraportoinnin ja siihen liittyvien prosessien implementoinnissa säästät huomattavasti aikaa ja energiaa.
  3. Kasvatat osaamistasi ESG-asioissa: ESG-osaamiselle on tällä hetkellä kova tarve. Erityisesti kestävyysraportoinnin asiantuntemus on yritykselle arvokas etu. Osallistujana saat yritysvalmennusohjelman suorittamisesta ESG-R-asiantuntijan sertifikaatin.
  4. Teet kestävyysraportointiharjoituksia yrityksesi vastuullisuustiedoista: Valmennuksen aikana opit raportoimaan CSRD:n sekä uuden raportointistandardin ESRS:n mukaisesti suorittamalla harjoitustehtäviä. Tiedät jatkossa, miten lakia sovelletaan yritykseesi, mitä ja miten raportoidaan, ja miten olennaisuusanalyysin vaatimuksia käsitellään.
  5. Saat tilintarkastajan näkökulman hyödynnettäväksi koko valmennuksen ajan: Tilintarkastaja varmentaa kestävyysraportin, ja siksi on tärkeää ottaa tilintarkastajan näkökulmat huomioon alusta lähtien. Saat valmennuksessa tilintarkastajan vinkit ja suositukset yrityksesi käyttöön.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 syyskuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Helsinki

Aikataulu

1. Intro 12.9.2024 klo 9-11.45 (Etäkoulutus)

ESG-R yritysvalmennuksen Intro-päivässä saat yleiskuvan kestävyysraportoinnin prosessin eri vaiheista, jotka yrityksen tulee käydä läpi, jotta saat laadittua kestävyysraportin ja tilintarkastaja pystyy varmentamaan sen.

2. Kaksoisolennaisuus ja nykytila-analyysi 26.9.2024 klo 9–16 (Etäkoulutus/Lähikoulutus)

Kaksoisolennaisuus-koulutuksen jälkeen ymmärrät, mitä kaksoisolennaisuus tarkoittaa ja osaat määritellä ja laatia sen itse oman yrityksesi kannalta. Sinulla on kyky arvioida eri järjestelmien ja ulkopuolisten asiantuntijoiden tuottamaa tietoa olennaisuusanalyysin pohjaksi. Lisäksi ymmärrät, miten nykytila-analyysi vaikuttaa tuleviin käytännön toimenpiteisiin prosessissa.

3. EU-taksonomia 3.10.2024 klo 9–12 (Etäkoulutus)

EU-taksonomia-koulutuksessa perehdytään EU-taksonmian teoriaan ja käytännön prosessiin. Koulutuksen jälkeen ymmärrät, mikä on taksonomiakelpoista ja taksonomianmukaista toimintaa. Saat myös tilintarkastajan näkökulman taksonomiaprosessiin ja varmentamiseen.

4. ESRS-standardit käytännössä 10.10.2024 klo 9–16 (Etäkoulutus/Lähikoulutus)

ESRS-standardit käytännössä -koulutuksen jälkeen ymmärrät sinun yrityksellesi relevanttien ESRS-standardien sisällön ja vaatimukset, ja opit lukemaan ja tulkitsemaan standardeja. Tiedät, mistä ja miten pystyt etsimään oman yrityksesi kannalta yksityiskohtaisemmat tiedot ja ESRS-datapointit.

5. ESG-tiedon kerääminen ja tallentaminen 24.10.2024 klo 9–12.30 (Etäkoulutus)

ESG-tiedon kerääminen ja tallentaminen -koulutuksessa saat käytännön vinkit ESG-tietojen keräämiseen ja vuosikelloon. Lisäksi perehdytään kestävyysraportoinnin teknisiin ratkaisuihin. Koulutuksen jälkeen sinulla on kyky arvioida oman yrityksesi kannalta mahdollisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja vuosikellon ja tiedon keräämisen suunnittelussa.

6. Kestävyysraportti ja varmennus 14.11.2024 klo 9–15.30 (Etäkoulutus)

Kestävyysraportti ja varmennus -koulutuksen jälkeen osaat huomioida varmennusprosessiin liittyvät vaatimukset raportointiprosessissasi. Ymmärrät, mitä riskejä ja sudenkuoppia kestävyysraportin laadintaan ja sen julkistamiseen liittyy ja osaat varautua niihin. Ymmärrät, mihin sijoittajat kiinnittävät kestävyysraporteilla huomiota ja osaat tulkita tuloksia myös sisäisesti, ennen raportin julkistamista, ja varautua seuraamuksiin.

7. Lopputentti 21.11.-5.12.2024

ESG-R yritysvalmennukseen kuuluu lopputentti. Lopputentin suorittanut on Suomen Tilintarkastajat ry:n sertifioima ESG-R-asiantuntija.

Koulutuspaikka

Lähikoulutukset järjestetäänSokos Hotel Presidentissä, Helsingissä. Lähikoulutukseen sisältyy lisäksi koulutuspäivän tarjoilut.

Kustannukset

Normaalihinta: 3300,00 € (+ alv 24 %)

Hintaan sisältyy viiden kuukauden käyttöoikeus koulutusaineistoihin, tallenteisiin ja ESGpalveluun. Löydät nämä ST-verkkopalveluista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta ESG-R yritysvalmennus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
ST-Akatemia
Fredrikinkatu 61 A
00100 Helsinki

ST-Akatemia – ajankohtaiset koulutukset talouden ammattilaisille ja yritysjohdolle

ST-Akatemia on talouden ammattilaisten osaamisen kehittäjä. Pidämme asiakkaamme ajan tasalla kirjanpidon, taloudellisen raportoinnin ja verotuksen muutoksista – yhdessä eturivin asiantuntijoiden kanssa. ST-Akatemia Oy on Suomen Tilintarkastajat ry:n omistama yhtiö. Löydät lisätietoa ST-Akatemian koulutuksista alta löytyvästä koulutuslistauksesta. Voit myös kysyä lisätietoa suoraan...

Lue lisää kouluttajasta ST-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu