🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Muutoksenhallinta – onnistu muutoksen johtamisessa

YritysAkatemia, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
390 - 450 EUR + alv 24 % (yht. 483,60 EUR, 558 EUR)
Seuraava toteutus
29 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 tuntia
Hinta
390 - 450 EUR + alv 24 % (yht. 483,60 EUR, 558 EUR)
Seuraava toteutus
29 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 390 EUR + alv 24 % / osallistuja

Muutoksenhallinta – onnistu muutoksen johtamisessa

YritysAkatemia

Mikä tahansa muutos on suurempi kuin aluksi kuviteltiin. Muutokset ovat arkipäivää, koska elämme maailmassa, joka on koko ajan muutoksen kohteena. Muutosta vastaan on melko mahdotonta kamppailla. Lähtökohtaisesti muutoksen tulisi tarkoittaa parannusta nykytilaan. Usein kompastutaan siihen, ettei muutosta osata johtaa oikein tai muutosjohtamista ei ole lainkaan. Ajatellaan, että muutos hoituu viestinnällä ja ilmoituksella, jonka jälkeen muutos alkaa.

Muutoksen johtaminen on hyvä sitoa kunkin työntekijän arkeen ja perustehtävän uudelleen määrittelyyn. Organisaatiotasolla muutos tulee nivellyttää strategiseen arkkitehtuuriin mielellään konkreettisella tavalla. Muutoksessa on nähtävä ja tunnistettava ihmisten tunteet ja käyttäytymisen muutokset. Muutos vaikuttaa aina ihmisen käyttäytymiseen, vaikka se koettaisiin positiivisena. Käyttäytymiseen liittyvät aidot muutokset perustuvat tunteeseen. Ihmiset tekevät sitä, mikä tuntuu hyvältä̈ ja mistä on heille hyötyä. Usein muutos jo sanana vie harhaan. Todellisuudessa tarvitaan vain pientä sopeutumista tai työn tuunaamista.  

Koulutuksessa avataan muutosjohtamisen kriittiset kohdat ja kerromme, mitä esihenkilön, johtajan tai kehittäjän on hyvä tehdä ja osata, jotta eriasteiset muutokset toteutuvat ja henkilöstö motivoituu niihin.

Muutos on onnistunut vasta, kun toiminta tai käyttäytyminen on muuttunut. Tule oppimaan, miten muutos viedään onnistuneesti läpi.

Koulutuksen sisältö

Muutos ilmiönä

 • Muutoksen luonteet ja eriasteiset muutokset
 • Mistä muutoksissa on kyse ja muutoksen ”kehittymisen solmukohdat”
 • Miten muutos ilmenee (puhe, käyttäytyminen, tunteet, ajattelu)?

Miten muutoksiin suhtaudutaan? 

 • Muutoksen merkitys ihmiselle
 • Muutoksen merkitys ryhmille ja organisaatioille

Tunteet ja muutos

Muutosvastarinta

 • Muutosvastarinnan selitykset
 • Miten muutosvastarinnasta selvitään? 

Johtaminen ja esihenkilön rooli muutostilanteissa 

 • Miten johdetaan muutoksissa? Ennen muutosta -> muutoksen aikana -> muutoksen jälkeen
 • Motivointi muutostilanteissa 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

29 toukokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

28 elokuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Aikataulu

Ohjelma klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

Koulutuspaikka

Webinaari

 • Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostiisi ohjeet, koulutusaineiston ja rekisteröitymislinkin, josta pääset seuraamaan lähetystä.
 • Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.
 • Kaikki webinaariin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 7-30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.
 • Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla.
 • Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä.

Kouluttaja

Jukka Kataja, Valmennuskonsultti, ryhmätyönohjaaja, tietokirjailija , Easy Living Oy. Jukka on lähes 30 vuotta toiminut johtajien, johtoryhmien ja esimiesten valmentajana, kouluttajana ja fasilitaattorina. Jukka toimii useiden maajoukkueiden ja MM-tason urheilijoiden psyykkisenä valmentajana. Näitä kokemuksia voidaan soveltaen käyttää työyhteisöissä tavoitteiden saavuttamiseen ja ihmisten piilossa olevan hyvän löytämiseen.

Merja Vuorinen, VTM, psykoterapeutti, Easy Living Oy. Sosiologian ja viestinnän opintojen, sekä yritysten ja yhteisöjen tiimivalmennuksesta hankkimansa kokemuksen ansiosta Merja on kehittynyt taitavaksi työyhteisövalmentajaksi sekä innostavaksi luennoitsijaksi. Entisenä huippu-urheilijana Merja tuntee eri valmennusmenetelmät ja on kaikissa projekteissa mukana sydämellään.

Kustannukset

450 € + alv 24 %

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muutoksenhallinta – onnistu muutoksen johtamisessa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
YritysAkatemia
Ruoholahdenkatu 14
00180 Helsinki

YritysAkatemia on perheyritys, jonka koulutusperiaatteena on asiakaslähtöinen, ajankohtainen ja laadukas palvelu. Sen vahvuuksia ovat vankka 30 vuoden kokemus alalla sekä kouluttajien rautainen ammattitaito. YritysAkatemia järjestää koulutuksia laidasta laitaan, taloushallinnosta esimieskoulutuksiin, vuorovaikutustaitojen huollosta palkkahallinnon haasteisiin, sekä sopimusoikeuden kiemuroista julkisiin hankintoihin. Koulutuskalenterista...

Lue lisää kouluttajasta YritysAkatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu