Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Muutosvalmennus

Luotain Consulting Oy
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
Koulutus
Useita paikkakuntia, Verkossa
Alkavat koulutukset
Suomi
Sopimuksen mukaan

Verkossa
Sopimuksen mukaan
Muutosvalmennus / Luotain Consulting Oy

Muutosvalmennus

Muutostilanteet ja muutosjohtaminen ovat monilla työpaikoilla arkipäivää. Elämme enemmän tai vähemmän jo jatkuvassa muutoksessa. Kun edessä on isompi muutos, miettii organisaation johto usein, miten saada ihmiset mukaan osallistumaan ja rakentamaan yhdessä muuttuvaa uutta arkea toimivaksi ja tehokkaaksi yhteistyöksi.

Muutosta kannattaa tarkastella organisaation, työyhteisön, yksilön, itse työn sekä muutoksen johtamisen näkökulmista.

Työntekijät kohtaavat muutoksen erilaisista elämäntilanteistaan käsin ja heillä on usein jo entuudestaan erilaisia näkemyksiä aiemmin kokemistaan muutoksista. Muutosten toistuminen tai jatkuvuus ei välttämättä auta tottumaan, tai turruta muutokseen. Yksilöillä on myös erilaista osaamista ja sitäkin kautta erilainen kyvykkyys vastaanottaa muutos. Muutos saattaa aiheuttaa joillekin epävarmuutta, tai jopa pelkoa ja työtehon laskemista. Muutokset työpaikalla vaikuttavat väistämättä joskus myös motivaatioon, ellei muutostilanteita ole suunniteltu ja johdettu viisaasti. Työhön sitoutuminen ja työhyvinvointi askarruttavat niin johtoa kuin työntekijöitäkin. Muutos voi kuormittaa ja aiheuttaa työpahoinvointi -ilmentymiä, kuten liiallista stressiä tai uupumista. Työyhteisötaidoilla ja yksilötason motivaatiolla on keskeinen vaikutus työntekijäkokemukseen, asiakaskokemukseen sekä liiketoiminnalliseen tuloksellisuuteen.

Parhaimmillaan hyvin suunniteltuna, oikealla valmistautumisella ja osallistamisella muutos on kuitenkin mahdollisuus, jossa työnhyvinvoinnin ei tarvitse kärsiä. Muutosta voidaan rakentaa yhdessä siten, että työnantajamielikuva ja asiakastyytyväisyys kehittyvät yhtä aikaa organisaation tuottavuuden ja kannattavuuden kanssa. Muutos voidaan toteuttaa yhdessä myös niin, että työtyytyväisyys, arvostus ja työn imu työyhteisössä lisääntyvät.

Onnistunut muutos –valmennuskokonaisuus auttaa koko työyhteisöä toteuttamaan muutoksen yhdessä

Muutostilanteissa erityisen tärkeää on varmistaa tiedonkulku ja lisätä vaikuttamismahdollisuuksia. Sitoutumista yhteisiin päätöksiin lisää mahdollisuus keskustella, osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon. Keskustelu nykyisen tilanteen haitoista ja muutoksen eduista auttaa henkilöstöä ymmärtämään, miksi muutoksia palveluun tai toimintaan on tehtävä. Työyhteisökeskustelujen toteuttaminen ratkaisukeskeisessä, tulevaisuuteen ja mahdollisuuksiin suuntaavassa hengessä lisää muutosoptimismia ja motivaatiota.

Luotain on tuottanut runsaasti muutostilanteisiin liittyviä koulutuksia, valmennuksia ja muutosvalmennusprosesseja erikokoisille työyhteisöille. Koulutukseen on mahdollista liittää henkilökohtaiset motivaatiotekijäprofiilit tai henkilökohtainen käyttäytymistyyliprofiili Everything DISC. Profiileilla tehostetaan itsensä johtamista tunnistamalla motivaatiotekijöitä ja lisäämällä itsetuntemusta muutostilanteissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muutosvalmennus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Työyhteisöt

Aikataulu

Luotaimen Onnistunut muutos –valmennuskokonaisuus on suunniteltu kolmiosaiseksi:

1. Muutosjohtaminen – valmennus johdolle:

Valmennus on käytännönläheinen ja sen vetää kokenut johdon valmentaja / johdon työnohjaaja, jolla on käytännön kokemusta erilaisista muutosprosesseista. Tarkka sisältö räätälöidään organisaation tarpeiden mukaisesti.

Luentomaiset osuudet orientaationa ennen fasilitointia

Tutkittua, käytännönläheistä tietoa sisäisestä motivaatiosta ja muutoksesta organisaatioissa painottuen ihmisten ajatteluun ja käyttäytymiseen muutostilanteissa. Millaisissa olosuhteissa motivaatio kukoistaa, entä milloin se kuolee? Miten työelämän muutostilanteet vaikuttavat motivaatioon? Miten henkilöstön motivaatiota voi tukea muutostilanteissa? Miten omaan motivaatioon voi vaikuttaa? Muutosviestinnän ABC

Omaan muutosprosessiin valmentautuminen

  • Muutosjohtamisen fasilitointi, aikataulutus ja toimenpidesuunnitelma

2.  Henkilöstökysely ja purku

Muutoksen läpivientiin liittyvä henkilöstökysely. Henkilöstökyselyn toteuttaminen on myös arvostuksen osoitus työntekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä kohtaan.  Kysely antaa johdolle tärkeää tietoa siitä, mihin heidän pitäisi kiinnittää muutoksen läpiviennissä erityistä huomiota ja minkälaista tietoa tarvitaan. Kyselyllä saadaan myös kuva siitä, kuinka muutosjohtamisessa ja muutosviestinnässä on onnistuttu.

3. Muutosvalmennus henkilöstölle

Valmennustilaisuudet, jossa käsitellään muutosprosessista ja henkilöstökyselystä nousevia konkreettisia kehitettäviä asioita yhdessä. Johdon muutosvalmennuksesta johdetut jatkokehitettävät teemat.  Myös muutoksen konkreettinen läpikäyminen ihmisten arjen ja kunkin työtehtävien kannalta on tärkeää. Mitä muutos tarkoittaa meidän tiimissämme? Mitä se tarkoittaa minulle? Millaista osaamista tarvitsemme ja mistä pitää luopua?

Kustannukset

Pyydä tarjous yrityskohtaisesta ratkaisusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muutosvalmennus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Luotain Consulting Oy

Luotain Consulting Oy – henkilöstön kehittämisen aito kumppani jo vuodesta 2007

Kaikki Luotain Consulting Oy:n kurssit järjestetään etänä huhtikuun loppuun asti. Jatkossakin valmennuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Luotain tuottaa työnohjaus-, valmennus- ja koulutuspalveluita koko Suomen alueella suurille ja pienille yrityksille, valtiolle ja kunnille/kaupungeille.  Valmentajat ovat henkilöstön- ja johdon kehittämisen konkareita....


Lue lisää kouluttajasta Luotain Consulting Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luotain Consulting Oy

Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 A 5.kerros
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.luotain.net


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,3)
Perustuu 373 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Muutosvalmennus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: