Mitä controller tekee työkseen?

Unelmoitko urasta controllerina? Controllerin koulutus sopii sinulle, jolla on jo taloustieteen koulutus ja joka olet ehkä jo työskennellyt taloustieteen osastolla tai päätynyt työpaikkaan, joka vaatii sinulta talouden ymmärrystä. 

Kuvassa mies esittämässä yleisölle. Mies, controller, esitys, taloushallinto, johtoryhmä, koulutus

Controllerit vastaavat liiketoiminnan eri prosessien organisoinnista, suunnittelusta ja johtamisesta. Controllerina menestyy henkilö, joka on analyyttinen ja kiinnostunut numeroista. Controllereilla on usein taloushallinnon asiantuntemusta ja hyvä taloustieto.  

Suuri osa työstä koostuu taloustietojen keräämisestä, analysoinnista ja raportoinnista talousjohtajalle tai johtoryhmälle. Controllerin työpäivät kuluvat pääasiassa budjetoinnin ja seurannan parissa. Controllerit ovat tärkeä osa organisaatiota, sillä he auttavat tuottamaan tärkeää tietoa johdolle.  

Minkälaisia tehtäviä controllerilla on? 

Controllerin on tärkeää pitää mielessä yrityksen tulevaisuus ja pyrkiä varmistamaan yrityksen toiminnan jatkuvuus. Controllerin vastuuna voi olla taloudellisten tietojen kerääminen, analysointi ja raportointi johtoryhmälle ja muille sidosryhmille. Controller voi esimerkiksi auttaa suunnittelemaan budjetteja, seuraamaan tuloksia ja ehdottamaan toimia organisaation kannattavuuden parantamiseksi. Vastuuna on myös usein yrityksen kustannusten hallinta. 

Joskus controller voi olla vastuussa vain tietyistä projekteista. Tällaisia controllereita nimitetään Projekticontrollereiksi. Projekticontrollerit vastaavat organisaation projektien suunnittelusta, organisoinnista, johtamisesta ja ohjaamisesta. He voivat myös olla vastuussa projektien tulosten seurannasta ja toimenpiteiden ehdottamisesta hankkeiden tulosten parantamiseksi.  

Organisaatioissa saattaa olla myös muun tyyppisiä controllereita, joilla voi olla tiettyjä vastuita organisaation tarpeista ja toiminnoista riippuen. 

Kenelle controllerin koulutus sopii? 

Controllerin koulutus sopii sinulle, jolla on jo taloustieteen koulutus ja joka olet ehkä jo työskennellyt taloustieteen osastolla tai päätynyt työpaikkaan, joka vaatii sinulta talouden ymmärrystä. Koulutuksen avulla ymmärrät liikkeenjohtoa ja saat hyvän käsityksen sisäisestä johtamisesta ja erilaisista johtamismalleista.  

Controller-koulutus 

Controller-koulutus voi keskittyä esimerkiksi seuraaviin aiheisiin:  

  • Talous- ja yritysjohtajuus 
  • Johtajuus 
  • Strategia ja liiketoiminnan kehitys 
  • Sisäinen hallinto ja valvonta 
  • Tilinpäätöksen analysointi 
  • Avainluvut 
  • Ohjausmallit 
  • Yrityksen kirjanpito 

Controller-koulutuksen pituus voi vaihdella muutamasta päivästä useampaan vuoteen. Koulutus on usein mahdollista käydä etänä tai hybriditoteutuksena. Koulutukseen ilmoittautuessa kannattaa tarkistaa tarkempi koulutusohjelma ja -sisällöt. Myös esitietovaatimukset tulee huomioida – osa koulutuksista on suunnattu aloitteleville controllereille, osa edistyneemmille osaajille. 

Tutustu taloushallinnon koulutuksiin

Kuvassa koulutus.fi:n sisältötiimi

koulutus.fi:n sisältötiimi

(Näytä lisää)

Mainokset

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua: