Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Täydennyskoulutusta käytettävyysasiantuntijalle

Käytettävyysasiantuntijan täydennyskoulutus

Käytettävyysasiantuntija on tiedonkäsittelyn ammattilainen. Käytettävyysasiantuntijalla on tietoa ja käytännön taitoja käyttäjäkokemusten ja käyttöliittymien suunnitteluprosessista. Häneltä löytyy asiakaspalvelutaitoja ja ymmärrystä erilaisten käyttöliittymien vaatimuksista. Käytettävyysasiantuntijan vastuulla on varmistaa, että käyttäjäkokemus on mahdollisimman sujuva, toimiva ja helppokäyttöinen.

Ehdotuksia käytettävyysasiantuntijan täydennyskoulutukseksi

Käytettävyysasiantuntijan työtehtäviin voi kuulua mm. käyttöliittymäsuunnittelua sekä yhteistyötä ohjelmoijien ja asiakkaiden kanssa. Käytettävyysasiantuntija työskentelee usein asiakasrajapinnassa.

Käytettävyysasiantuntija tarvitsee työssään paitsi kokemusta ja asiantuntemusta käyttöliittymäsuunnittelusta, myös asiakaspalvelu- ja neuvottelutaitoja. Työssä tarvitsee hyvää englannin kielen taitoa.

Käytettävyysasiantuntijalla on lisäksi hyvä olla graafista ja visuaalista ymmärrystä, kun ollaan suunnittelemassa erilaisia käyttöliittymiä.

Käyttöliittymien ja käyttäjäkokemuksen asiantuntijoista puhutaan UI/UX-asiantuntijoina/-suunnittelijoina; UI-asiantuntija (User Interface Designer) keskittyy varmistamaan, että tuotteen tai palvelun käyttäminen on käyttäjille mahdollisimman helppoa. UX-asiantuntija (User Experience Designer) puolestaan keskittyy käyttäjäkokemuksen parantamiseen ja kehittämiseen. Tärkeitä käytettävyyden osa-alueita ovat visuaalisuus, ergonomia, navigaatio ja tiedon hierarkia.

Mieti, haluatko kouluttaa itseäsi

Jos olet kiinnostunut jatkokouluttautumisesta, ota asia puheeksi esimiehesi
kanssa. Jos työpaikallasi on osaamisen kehittämispolitiikka, sinulla voi olla
mahdollisuus käyttää muutama päivä täydennyskoulutukseen tai työnantajasi
saattaa olla valmis vastaamaan koulutuskustannuksistasi.

Voit aloittaa sopivan koulutuksen etsimisen pohtimalla mahdollisia aukkoja
omassa tietämyksessäsi ja miettiä, millä työsi osa-alueella voisit olla entistäkin
parempi. Voit myös kysyä esimieheltäsi tai kollegoiltasi vinkkejä koulutuksista,
jotka voisivat sopia sinulle.

Tulevaisuuden näkymät

Tietotekninen ala elää jatkuvassa murroksessa, ja alan työntekijän on oltava valmis päivittämään omaa osaamistaan. Tieto- ja viestintätekniikan työllisyysnäkymät ovat pitkällä aikavälillä hyvät, koska nykyaikaisessa yhteiskunnassa tarve tieto- ja viestintätekniikalle on kova.

Lähteet: Ammattinetti

Viimeksi päivitetty: 24 tammi 2019

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.10.2019

MBA- ja Executive MBA -opas koulutusohjelman valinnan tueksi

Master of Business Administration (MBA) ja Executive MBA (EMBA) ovat täydennyskoulutusohjelmia. MBA on verrattavissa maisterin tutkintoon ja vaatii esitiedoksi soveltuvan pohjakoulutuksen.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 19.4.2018

TOP 20: Ohjelmoijan kysytyimmät ominaisuudet

Koulutus.fi kävi läpi joukon ohjelmointialan työpaikkailmoituksia kartoittaakseen, mitä taitoja ja ominaisuuksia ohjelmointialan ammattilaisella tulisi olla. Saimme selville TOP 20 ominaisuutta, joita suomalaisilla markkinoilla toimivat ohjelmointitehtäviä tarjoavat työnantajat eniten arvostavat.

Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.1.2020

7 kysymystä mentoroinnista

Kaipaatko uusia haasteita työelämässä? Mentorointi on loistava tapa oppia ja saada uusia näkökulmia luotettavan henkilön ohjauksessa.

Lue lisää
studentum.fi
Koulutusvinkkejä suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan tasalla! Saat koulutusvinkkejä ja tietoa ajankohtaisista teemoista osaamisen kehittämisen saralla.