Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
Näyttää 1-13 koulutusta 13 tuloksesta
 

Ryhtiä ajanhallintaan ja ajankäyttöön

Jokainen meistä kohtaa ajanhallintaan liittyviä kysymyksiä arjessaan. Miten priorisoida työtehtäviä? Kuinka saan työpöytäni tyhjäksi päivän päätteeksi? Ajanhallinta on kokonaisuus erilaisia tekniikoita ja tapoja, joita voi oppia ja opiskella ajanhallintakoulutuksissa.

Aikaa ei voi varastoida tai korvata, joten tehokkaisiin ja itselle sopiviin ajanhallinnan tekniikoihin kannattaa todella pureutua. Priorisointi nousee tässä yhdeksi keskeisimmistä teemoista – montaa asiaa ei voi tehdä juuri samalla hetkellä eivätkä kaikki tehtävät voi olla yhtä tärkeitä juuri tänään.

Toinen useasti tehokkuutta syövä asia on keskittymisen pirstaloituminen. Jos tehtävää on paljon, saattaa keskittyminen yhteen tehtävään kerrallaan olla vaikeaa. Kun mielessä pyörii monta asiaa yhtä aikaa, tuntuu kuin mikään tehtä ei etenisi. Vaikka multitasking eli useiden tehtävien yhtäaikainen hoitaminen on nykyajan työelämässä arvossaan, ei se sovi kaikille tai kaikkiin tilanteisiin. Multitasking ei saakkaan olla itseisarvo. Se toimii hyvin yhtenä ajanhallinnan välineenä, mutta saattaa väärin käytettynä aiheuttaa vain lisää ajanhallinnan ongelmia.

Ajanhallinnan koulutukset valmistavat osallistujaa edellä mainittuihin haasteisiin ja auttavat osallistujaa löytämään oikeat ajanhallinnan välineet.

Ajanhallintakoulutus – aikasyöpöt kuriin!

Ajanhallinnasta eli time managementista järjestetään ajanhallintakoulutuksia, joilla opit käytännön kikkoja ajankäyttösi järkeistämiseen. Ajanhallintaan panostamalla nostatat työtehoasi, jolloin saat enemmän asioita tehtyä ja säästyt myös tehottomuuden aiheuttamalta stressiltä.

Läheisten tuella sekä omasta rentoutumisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisella pääsee jo pitkälle, mutta apu voi löytyä myös stressinhallintaan valmentavista kursseista. Koulutukset tarjoavat neuvoja työmäärän hallintaan, tehtävien priorisointiin ja oman elämän aikatauluttamiseen.

Erityisesti työelämässä ajanhallinta on harvoin vain yksilön asia tai ongelma. Tiimin, yksikön, organisaation, yrityksen tai muun työyhteisön tulee yhdessä hakea ratkaisuja ajankäytöllisiin haasteisiin. 

Ajanhallinta hyvinvoinnin avaimena

Ajanhallinta sanana on harhaanjohtava, sillä aikaa ei voi hallita. Sitä ei voi pysäyttää, ei nopeuttaa eikä kelata taaksepäin. Ajankäyttöä järkeistämällä aikaa voi kuitenkin oppia hyödyntämään viisaammin. Toimiva ajanhallinta edesauttaa hyvää elämänhallintaa ja luo hyvinvointia, niin työympäristössä kuin yksityiselämässäkin.

Toiset kaipaavat tehokkuutta ajankäyttöönsä, toiset pohtivat, kuinka suorittaa vähemmän ja rauhoittua enemmän. Kun tiedät, mihin päivän tunnit käytät ja olet tähän järjestelyyn tyytyväinen, tehokkuutesi nousee ja ajankäyttösi järkeistyy. Samalla vähennät omaa stressitasoasi. Mikäli sinusta tuntuu, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja, on syytä tarkistaa, kuinka realistisia tavoitteita olet itsellesi ajankäytön suhteen asettanut. Ajanhallintakoulutus on oiva ja tehokas apu, sillä koulutuksessa saat yhdessä ulkopuolisen henkilön eli kouluttajan kanssa arvioida tilanteesi ja etsiä parhaat ratkaisut.

Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Laurea-ammattikorkeakoulun työpa...
Love it Valmennus

Love it Valmennus suunnitteli Laurean koulutuksen ohjauksen ja opetuksen kehittämisen tuen johtotiimin kanssa strategiatyöpajan Laurean koulutuksen palveluista vastaaville tiimeille. Työpajan aiheena oli kirkastaa strateginen tekeminen arjessa. Lue lisää työpajasta!

Lue lisää
Ammattiliitto Pro tarjosi jäseni...
Love it Valmennus

Ammattiliitto Pron alainen yhdistys Helsingin Toimihenkilöt Pro ry tarjosi jäsenilleen itsensä johtamisen taitoja oman arjen johtamiseen. Lue, minkälaisia vinkkejä Love It Valmennus antoi heille!

Lue lisää
Lapinjärven kunta tarjosi esihen...
Love it Valmennus

Ihmislähtöinen Lapinjärven kunta halusi tarjota esihenkilöiltapäivässä keinoja ajankäytön ja kiireen hallintaan. Love it Valmennus suunnitteli kunnanjohtaja Tiina Heikan kanssa valmennuksen kiireen taltuttamiseen ja fokuksen kirkastamiseen.

Lue lisää