Graafinen suunnitelija tietokoneen äärellä
07 kesä 2023

Näin nostat graafisen osaamisesi uudelle tasolle

Haluatko oppia työskentelemään graafisen suunnittelun parissa? Tai ehkä työskentelet jo alalla, mutta haluat kehittää osaamistasi? Tämä artikkeli on suunnattu juuri sinulle. Käymme läpi erilaisia vinkkejä niin graafisen suunnittelun parissa aloitteleville kuin myös henkilöille, jotka haluavat viedä taitonsa uudelle tasolle. 

Graafinen suunnittelu on visuaalista viestintää ja halutun viestin välittämistä värien, logojen, fonttien, kontrastien ja kuvioiden avulla. Graafinen suunnittelija (tai graafinen muotoilija) järjestää tekstiä ja kuvia niin, että visuaalinen viesti välittyy ja se on vastaanottajalle helposti ymmärrettävä. 

Graafinen suunnittelu on luovaa työtä 

Graafiselta suunnittelijalta vaaditaan hyvää visuaalista silmää ja luovuutta. Tähän sisältyy muun muassa värien, muotojen ja estetiikan ymmärtäminen. On tärkeää, että graafisena suunnittelijana hahmottaa tarinallisen kokonaisuuden ja hallitsee myös luovan ongelmanratkaisun.  Alalla menestyäkseen on pidettävä luovasta työskentelystä, sillä työ koostuu suurelta osin juuri siitä. 


Graafisen suunnittelun parissa aloitteleville

Jos olet kiinnostunut aloittamaan työskentelyn graafisen suunnittelun parissa, aiheesta löytyy monia hyviä kursseja, joista valita. Ehkä työskentelet jo alalla, jossa graafisesta osaamisesta voisi olla hyötyä tai olet kiinnostunut oman, graafista työtä tekevän yrityksen perustamisesta?  

Oli tilanteesi mikä tahansa, jokin näistä kursseista voisi olla sinulle sopiva: 

 

Graafisen suunnittelun peruskoulutus 

Vasta-alkajien voi olla hyvä käydä graafisen suunnittelun peruskurssi, joka kattaa tärkeimmät suunnitteluun liittyvät aiheet ja käy asiat läpi perustasolla. Kursseja on tarjolla laaja valikoima ja voit valita kurssin sen mukaan, haluatko opiskella paikan päällä vai etänä. Erilaiset suoritustavat tekevät opiskelusta joustavaa ja mahdollistavat opiskelun esimerkiksi myös työn ohessa. 

Peruskursseilla käsitellään esimerkiksi sitä, miten asioista voidaan viestiä kuvien, muotojen ja typografian avulla. Kursseilta saat työkaluja, jotka parantavat ymmärrystäsi erilaisista kuvituksista, kuvioista, muodoista, typografioista ja muista graafisista elementeistä sekä auttavat sinua välittämään visuaalisia viestejä monipuolisemmin. 

Graafisen suunnittelun koulutuksia

 

Adoben työkalut 

Jotta voisit todella aloittaa työskentelyn graafisen suunnittelun parissa, on tärkeää, että tunnet oikeat työkalut. Graafisena suunnittelijana valittavanasi on monia erilaisia ohjelmia, joita voi käyttää graafisen suunnittelun toteuttamiseen. Alalla on laajasti käytössä etenkin Adoben ohjelmat, kuten Illustrator, Photoshop ja InDesign. Tarjolla on kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kehäketuille – valitse kurssin lähtötaso oman osaamisesi perusteella. 

Etsi kursseja Adobe-ohjelmista 


Graafisen suunnittelun parissa jo työskenteleville 

Graafisen suunnittelun perusteet jo osaaville on tarjolla laajasti kursseja, joiden avulla oman osaamisen voi viedä seuraavalle tasolle ja kehittyä graafisena suunnittelijana. Ehkä haluat oppia jotain täysin uutta tai mahdollisesti kehittää taitojasi tietyllä graafisen suunnittelun osa-alueella?

Tässä muutamia kursseja, joiden avulla voit kehittää osaamistasi: 

 

After Effects 

After Effects on Adoben liikegrafiikan luomiseen tarkoitettu videonmuokkausohjelma. Työkalu kannattaa ottaa haltuun, jos haluaa kehittyä videoiden ja liikegrafiikan tuottamiseen ja liikkuvan sisällön luomiseen erilaisiin digitaalisiin kanaviin. Digitaalisessa maailmassa liikkuvan grafiikan osaamisella on yhä enemmän ja enemmän kysyntää. 

After Effects -koulutuksia

 

Ota tekoäly käyttöön työssäsi 

Mietitkö, miten voisit valjastaa tekoälyn graafisen osaamisesi tueksi? Tekoälyn perusteita ja sen mahdollisuuksia avaava koulutus voi olla hyvä ensimmäinen askel. Kun ymmärrät, miten voit hyödyntää tekoälyä työssäsi, pystyt parhaimmillaan lisäämään paitsi omaa tuottavuuttasi, myös luovuuttasi. 

Kouluta itseäsi tekoälyssä

 

Harjoittele johtamista ja johda tiimiäsi eteenpäin 

Jos työskentelet graafisen suunnittelun parissa, mutta sinusta tuntuu, että olisit valmis ottamaan seuraavan askeleen urallasi, johtajuuteen pureutuva koulutus voi olla täydellinen valinta. Graafisessa suunnittelutyössä on tavallista, että tiimiin kuuluu tuotantopäällikkö, jonka tehtäviin kuuluu varmistaa, että luotu työ julkaistaan ja että se tuottaa myös tulosta. 

Hanki koulutus johtajuudesta

Viimeksi päivitetty: 07 kesä 2023

Usein kysyttyä


Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 10.7.2019

Täydennyskoulutusta vastaanottovirkailijalle

Vastaanottovirkailijoita löytyy useilta toimialaoilta, kuten lääninhallituksista, kunnista, viranomaisista ja yksityiseltä sektorilta. Vastaanottovirkailija huolehtii esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, kielitaitoja, järjestelmällisyyttä sekä hotellin palveluiden ja tuotteiden tuntemusta.
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 18.7.2019

Täydennyskoulutusta psykologille

Psykologiliitto määrittelee psykologin mielen ja käyttäytymisen asiantuntijaksi, jonka tärkeimpiä resursseja ovat vahva osaamiskompetenssi ja asiantuntijuus. Monilla psykologeilla on myös psykoterapeutin koulutus. Psykologeja tarvitaan tarvitaan kaikkialla, missä on ihmisiä. He työskentelevät esimerkiksi oppilaitoksissa, sosiaalipalveluissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, mielenterveystoimistoi ...
Ura
Lue lisää
Viimeksi päivitetty 4.3.2022

Miksi kouluttaa henkilöstöä?

Lue 5 syytä, miksi työnantajien tulisi panostaa enemmän työntekijöiden koulutukseen!

Lue lisää
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.