Arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. 

Arvonlisäverokanta nousee

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Uutta verokantaa tullaan soveltamaan tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 %. Tämä koskee myös koulutustuotteita. 

Miten muutos vaikuttaa koulutusten hintoihin? 

Koulutusten hinnoissa käytetään 31.8.2024 saakka vanhaa arvonlisäveroa 24 %, mutta 1.9.2024 lähtien hinnoissa käytetään uutta 25,5 % arvonlisäveroa. Palvelujen myynnissä arvonlisävero kohdistetaan sille verokaudelle, jonka aikana palvelu on suoritettu.

Jos siis esimerkiksi ilmoittaudut ennen 31.8. koulutukseen, joka järjestetään 1.9. ja laskutetaan myöhemmin kuin 31.8., sovelletaan hintaan uutta 25,5 % arvonlisäveroa.

Jos palvelu on maksettu ennakkoon ennen korotusta, sovelletaan vanhaa 24 % verokantaa.

Jos siis ilmoittaudut ennen 31.8. koulutukseen, joka järjestetään 1.9., mutta maksat osallistumismaksun kokonaisuudessaan ennen 31.8., sovelletaan hintaan vanhaa 24 % arvonlisäveroa.

Miten muutos vaikuttaa hintojen näkymiseen sivustollamme?

Muutosta edeltävinä päivinä sekä muutoksen tullessa voimaan sivustollamme saattaa esiintyä hetkellisesti virheellisiä hintatietoja. Pyrimme päivittämään tiedon uudesta arvonlisäverosta näkyviin sivustollamme esillä oleviin koulutuksiin ajanjakson 30.8.–2.9. aikana. Mikäli törmäät virheellisiin tai ristiriitaisiin hintatietoihin koulutusesittelyissä, olethan meihin yhteydessä info@koulutus.fi

Sivustollamme arvonlisävero ilmoitetaan pääsääntöisesti hinnan lisäksi tulevana verona (esim. 500 € + alv 24 %), mutta joissain tapauksissa arvonlisävero ilmoitetaan jo kokonaishinnassa (esim. 620 € (sis. alv 24 %)). 

Mikäli sinulla on kysyttävää yksittäisen koulutuksen hinnasta, suosittelemme sinua olemaan suoraan yhteydessä koulutuksen järjestäjään. 

Jos taas olet asiakkaamme ja haluat ilmoittaa meille etukäteen hintamuutoksista, olethan suoraan yhteydessä asiakasvastaavaanne. Huomaattehan kuitenkin, että päivitämme uuden alv-hinnan automaattisesti kaikkiin koulutusesittelyihin.

Lähteet: vero.fi, eduskunta.fi 


Mainokset