Elintarviketyöntekijän koulutus -elintarvikeprosessin ohjaus ja käynnissäpito (TE nro 722369)
-
Helsinki
-
21.10.2024
-
Lähiopetus
Tuotekehitys- ja tuotteistamisosaamista elintarvikealalle
-
Oulu
-
Lähiopetus
-
0 EUR
Omavalvontasuunnitelma elintarviketeollisuudessa – Perusteet
-
Verkossa
-
19.11.2024
-
Etätoteutus
-
320 EUR
ISO 22000 & FSSC 22000 – Perusteet
-
Verkossa
-
Useita (2)
-
Etätoteutus
-
320 EUR-750 EUR
HACCP järjestelmän rakentaminen
-
Useita (3)
-
11.9.2024
-
Lähiopetus, Etätoteutus, Tilauskoulutus
-
800 EUR-825 EUR
ISO/FSSC 22000 vaatimukset ja sisäinen auditointi
-
Useita (2)
-
26.11.2024
-
Lähiopetus, Tilauskoulutus
-
1 350 EUR
BRC 9 Food standard vaatimukset
-
Useita (2)
-
Lähiopetus, Tilauskoulutus
-
825 EUR
Hydrauliikan putkistopassin uusinta
-
Helsinki
-
8.4.2025
-
Lähiopetus
-
390 EUR
Pneumatiikan perusteet
-
Helsinki
-
20.10.2024
-
Lähiopetus
-
1 100 EUR
Maatalous- ja elintarvikealojen työsuojelun peruskurssi
-
Seinäjoki
-
23.10.2024
-
Hybriditoteutus
-
645 EUR
Teollisuushydrauliikka 3
-
Helsinki
-
Useita (2)
-
Lähiopetus
-
1 460 EUR-1 510 EUR
Hydrauliikkaprojektin suunnittelu ja -hoito
-
Helsinki
-
30.9.2024
-
Lähiopetus
-
1 150 EUR
Hydrauliikka 1, perusteet
-
Helsinki
-
25.11.2024
-
Lähiopetus
-
1 610 EUR
Hydrauliikan putkistopassikoulutus
-
Helsinki
-
1.12.2024
-
Lähiopetus
-
790 EUR
Hydrauliikan perusteet, liikkuva kalusto ja päällirakenteet
-
Vantaa
-
22.9.2024
-
Lähiopetus
-
935 EUR
Hydrauliikan ennakoiva kunnonvalvonta ja vianetsintä Hydac laitteistolla
-
Helsinki
-
30.10.2024
-
Lähiopetus
-
1 200 EUR
Hydrauliikka-verkkokurssi
-
Verkossa
-
Etätoteutus
-
250 EUR
Pneumatiikka-verkkokurssi
-
Verkossa
-
Etätoteutus
-
250 EUR
Hydrauliikka 2, jatkokurssi
-
Helsinki
-
Useita (2)
-
Lähiopetus
-
1 460 EUR-1 510 EUR
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
-
Helsinki
-
Oppisopimus
Elintarviketeollisuuden koulutus
Elintarvikeala voidaan jakaa eri alalajeihin, joita ovat leipomoala, meijeriala, liha-ala ja yleinen elintarvikeala. Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Tukipalveluina ovat tutkimus, koulutus, neuvonta ja hallintoalat.
Elintarvikealan suorat vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille ja laajemmin maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän ruokateollisuus on innovatiivinen ja uudistuva teollisuudenala, jossa tarvitaan kädentaitojen osaajia ja asiantuntijoita.
Elintarvikealan koulutusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Koulutus on tutkinto-opiskelua, mutta vaihtoehtoisesti allalla voi pätevöityä myös alalle valmistavan aikuiskoulutuksen, näyttötutkinnon tai oppisopimuskoulutuksen avulla.
Elintarvikealan perustutkinto on ammatillinen tutkinto, josta tutkintonimikkeenä voi olla leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja tai lihatuotteiden valmistaja. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.
Elintarvikealan koulutukset sisältävät myös jatko- ja täydennyskoulutusta. Elintarvikealaa opiskellut voi suunnata yliopistoon tai ammattikorkeakouluun jatko-opintoihin. Elintarvikealan täydennyskoulutukset on suunnattu alalla jo toimiville ammattilaisille, jotka haluavat täydentää osaamistaan.
Leipomoala
Yksi elintarvikealan koulutussuuntauksista on leipomoala. Leipomoala työllistää toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista valmistuvia osaajia .
Taikinantekijä, ylöslyöjä, leipuri, paistaja, tuotesuunnittelija, kondiittori ovat ammatteja joihin leipomoalan opiskelijat valmistuvat. Leipomoalalla toimivan tutkintonimike on usein leipuri-kondiittori.
Liha-ala
Liha-ala kattaa Suomessa sika, nauta ja siipikarjan. Liha-ala työllistää monipuolisesti; työpaikkoja on alkutuotannosta laadun tarkkaillun saakka. Kansainvälistymisprosessi on ollut viime vuosina merkittävää suomalaisilla yrityksillä.
Liha-alan koulutuksella voi erikoistua lihan valmistusketjun eri vaiheiseen, kuten teurastukseen, lihanleikuuseen, lihatuotteiden valmistukseen sekä lihan ja lihatuotteiden varastoimiseen. Tutkintonimikkeenä liha-alalla toimivalla voi olla lihatuotteiden valmistaja.
Meijeriala
Meijerialalla voit työskennellä tuotantoketjun eri osissa kuten alkutuotannossa, maidon keräilyssä, meijerissä, pakkaamisessa, laadunvarmistuksessa sekä varastoinnin ja jakelun parissa. Elintarvikkeiden valmistaja voi työskennellä myös meijerialalla.
Lähteet: etl.fi