Maatalous- ja elintarvikealojen työsuojelun peruskurssi

Työturvallisuuskeskus, paikassa Seinäjoki
Kesto
5 päivää
Hinta
590 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
23 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 8.10.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
5 päivää
Hinta
590 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
23 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 8.10.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maatalous- ja elintarvikealojen työsuojelun peruskurssi

Nainen maatilalla

Työsuojelun peruskurssi koostuu verkko-oppimisympäristössä tapahtuvasta itsenäisestä opiskelusta ja lähiosista. Koulutuksen yhteiskesto vastaa viiden päivän lähikoulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Työsuojelutoiminta työpaikalla
  • Turvallinen ja terveellinen työ ja työympäristö
  • Kuormittuminen työssä
  • Perehdyttäminen, työterveyshuolto ja työkykyä ylläpitävä toiminta                
  • Työsuojelun kehittäminen ja toimialakohtaiset erityispiirteet

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on tukea työsuojelun yhteistoimintahenkilöstöä ja esihenkilöitä antamalla perustietoa työsuojelusäädöksistä, työsuojelun yhteistoiminnasta ja työturvallisuuteen liittyvistä suosituksista.

Osallistuja

  • saa perustiedot työsuojelusta ja omasta työsuojelutehtävästään
  • ymmärtää työsuojelutoiminnan merkityksen osana työpaikan perustehtävän, tuottavuuden ja laadun kehittämistä
  • tuntee ja ymmärtää työsuojelun ja työturvallisuuden käsitteet, merkityksen, tehtävät sekä niihin liittyvän lainsäädännön
  • tuntee ja ymmärtää ennakoivan työsuojelutoiminnan merkityksen erilaisten vaara-, haitta- ja kuormitustekijöiden tunnistamisessa ja torjunnassa
  • saa valmiuksia yhteistyöhön työpaikan toimijoiden kanssa turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen
  • saa tukea jatkuvaan tiedon hankintaan ja sen hyödyntämiseen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maatalous- ja elintarvikealojen työsuojelun peruskurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

23 lokakuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 8.10.2024

Kohderyhmä

Työsuojeluhenkilöstö, esihenkilöt ja tarvittaessa muu henkilöstö.

Aikataulu

Verkko-opiskelu 23.10.-20.11.2024
Kurssin verkko-opinnot tehdään Priima-oppimisympäristössä, jonka käyttöä ohjeistetaan kurssin alussa. Verkko-opintoihin suositellaan varattavaksi aikaa noin kolmen työpäivän verran. Teemoja voi opiskella omaan tahtiin verkkojakson aikana. 

Verkko-opintojen teemat:

  • Työsuojelun perusteita
  • Työturvallisuuden toteuttaminen työpaikalla
  • Työsuojelun yhteistoiminta työpaikalla
  • Työn vaarojen tunnistamisen ja arvioinnin perusteet
  • Työtapaturmat ja niiden tutkinta
  • Perehdyttäminen ja työnopastus
  • Fyysinen työkuormitus
  • Psykososiaalinen kuormitus työssä
  • Työterveyshuolto ja työkyvyn hallinta
  • Koneiden ja laitteiden turvallisuus
  • Työhygieeniset altisteet

Lisäksi työsuojelun peruskurssiin sisältyy oman työpaikan kehittämiseen liittyvä tehtävä ja loppukertaus. Kehittämistehtäviä käsitellään viimeisessä lähiosassa.

Lähipäivien ohjelma

8.30 Kevyt aamiainen
9.00 Koulutuspäivä alkaa
11.00-12.00 Lounastauko
13.30 Kahvitauko
16.00 Koulutuspäivä päättyy

Keskiviikko 23.10.

  • Kurssin avaus, suorittaminen, Priimassa opiskelu
  • Työsuojelutoiminta ja työturvallisuuslaki
  • Työsuojelun yhteistoiminta

Torstai 24.10.

  • Vaarojen tunnistaminen ja riskien arviointi
  • Turvallinen ja terveellinen työ ja työympäristö (Työtapaturmat ja niiden tutkinta, työvälineiden turvallisuus, fysikaaliset ja biologiset tekijät, kemialliset tekijät)
  • Verkko-opiskelujakson ja välitehtävän ohjeistus

Keskiviikko 20.11.

  • Työturvallisuudella hyvinvointia ja tulosta
  • Kehittämistehtävien käsittely ja purku

Huom! Mikäli et pysty osallistumaan johonkin lähiosaan, sovi kouluttajan kanssa korvaavista tehtävistä.

Koulutuspaikka

Original Sokos Hotel Lakeus, Torikatu 2, 60100, Seinäjoki

Kouluttaja

Päivi Sarmala ja Miia Puukka

Kustannukset

590,00 € + alv 24%, yht. 731,60 €

Lisätiedot:
Alle 50 palkansaajan työnantajat saavat 20 %:n alennuksen hinnasta. Osallistumiseen sisältyy ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalous- ja elintarvikealojen työsuojelun peruskurssi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Työturvallisuuskeskus
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

Parempi työ lisää hyvinvointia ja tuottavuutta

Työturvallisuuskeskus tarjoaa palveluja työpaikoille työturvallisuuden kehittämiseen ja työsuojelun yhteistoiminnan parantamiseen. Kaikki työelämässä olevat saavat tietoa työturvallisuuden perusasioista. Työturvallisuuskeskus tarjoaa yhteistoimintahenkilöille, esihenkilöille ja asiantuntijoille syventävää, toimialat huomioivaa tietoa ja tukea turvallisten ja terveellisten työolojen kehittämiseen. Johdolle Työturvallisuuskeskus tarjoaa tietoa työturvallisuuden hyödyistä...

Lue lisää kouluttajasta Työturvallisuuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu