Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 yhteensä 82 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 82 tulosta

Mikä on webinaari?

Webinaari on verkossa toteutettava vuorovaikutteinen koulutus. Yleensä webinaari viittaa nimenomaan internetin välityksellä järjestettävään seminaarimaiseen koulutustilaisuuteen. Webinaari voi tuoda opinhaluiset ympäri maailman yhteen.

Webinaarissa perinteinen luentomuotoinen koulutus on paitsi sähköisessä, myös interaktiivisemmassa muodossa. Yleensä kaikki webinaarin osallistujat ovat fyysisesti eri paikoissa. Niin kouluttaja kuin osallistujat liittyvät webinaariin sähköisen alustan kautta. Siellä koulutusmateriaali on kaikkien osallistujien saatavilla. Osapuolet voivat kommunikoida webinaarin kuluessa puhuen tai yleensä vähintään tekstimuodossa käyttämällä webinaariohjelmaan kuuluvaa pikaviestitoimintoa.

Miten webinaari toimii?

Webinaarit toteutetaan käyttäen sähköistä webinaarialustaa. Valikoimaa ohjelmista ja alustoista on paljon, joten käytettävä ohjelma riippuu webinaarin järjestäjästä.

Webinaarin järjestäjä on vastuussa sujuvista järjestelyistä ja osallistujien ohjeistamisesta ohjelman käyttöön. Ilmoittautunut saa yleensä sähköpostitse ohjeet webinaariin liittymiseen ja muuhun osallistumisen kannalta olennaiseen toimintaan ennen webinaaria. Webinaariohjelman käyttö pyritään tekemään aina käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoksi. Et siis tarvitse erityisiä IT-taitoja osallistuaksesi webinaariin. 

Käytännössä webinaariin osallistuminen ei vaadi muuta kuin internet-yhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteen. Kuulokkeet voivat olla hyvä lisä, sillä äänenlaatu on niiden kautta yleensä hieman parempi kuin esimerkiksi tietokoneen kaiuttimesta kuunnellessa.

Rauhallinen tila edesauttaa paitsi oppimista, myös kuulemista ja omaa osallistumistasi webinaarin ohella käytävään keskusteluun.

Koulutusta webinaarin järjestämiseen

Jos olet kiinnostunut webinaarien järjestämisestä itse, kannattaa vilkaista kouluttajakoulutusten tai digimarkkinoinnin koulutusten tarjontaa. Webinaareja järjestetään nykyään runsaasti omista tuotteista ja palveluista viestimiseen. Myynnillisen viestin kun yhdistää oikein yleisöä kiinnostavaan oppiin, jää varmasti kohderyhmän mieliin!

Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää