Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Millainen oppimisen kulttuuri työelämässä vallitsee? Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan!

SQL Advanced – syventävät päivät + painettu SQL OPAS

Ari Hovi Oy
Yhteenveto
2 päivää
Yrityskohtaisesti sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Verkossa
Koulutus

Video

SQL Advanced – syventävät päivät

SQL Advanced – syventävät päivät + painettu SQL OPAS

Älä tyydy ”SELECT * FROM taulu ” -tasoon vaan syvennä taitojasi, yllätyt SQL:n monipuolisuudesta! SQL on hyvä väline datan muokkaamiseen. 

Moni kuluttaa paljon aikaa datan muokkaukseen eri välineillä tai ohjelmointikielellä. Käsittelemällä dataa SQL:lla säästät paljon aikaa. Netistäkin voi kaivaa esimerkkejä, mutta onko siihen aikaa? Tällä kurssilla opit kerralla hyvät menetelmät, kurssilla voit kokeilla ja sisäistää erilaisia lauserakenteita.

SQL-kielen perusteet jo osaavalle tarjoamme syventäviä tietoja ja taitoja tällä ainutlaatuisella käytännön kokemuksiin perustuvalla kurssilla. Mukana SQL:n uudempia piirteitä sekä runsaasti käteviä esimerkkejä ilmaisuvoimaisista käskyistä, joiden avulla saattaa säästää runsaasti turhaa työtä. Käymme kattavasti läpi erilaiset liitokset ja kaikki erilaiset alikyselytyypit. Muita esimerkkejä: taulutason vertailut, päivitys taulusta toiseen, monipuoliset alikyselyt, iän laskeminen, tuplarivien käsittely ja suurimmat n arvoa. Lisäksi teemme laajan ns. tietojen latausharjoituksen historiointeineen,  harjoittelemme tietojen laadun tutkimisessa tarvittavia ns. profilointikäskyjä sekä esimerkkejä uusista analyyttisistä funktioista. Kurssi on tuoteriippumaton ja vertailemme osallistujen tarpeiden mukaan eri tuotteiden SQL-murteita.

Ari Hovi on kehittänyt tätä kurssia vuosien varrella ja se perustuu hänen suosittuun SQL-kirjaansa, täydennettynä monilla uusilla esimerkeillä ja harjoitustehtävillä. Suomen eturivin SQL-osaajiin kuuluva Lauri Pietarinen vetää nyt kurssia vuorovaikutteiseen ja opiskelijoiden tarpeet huomioon ottavaan tyyliinsä.

Runsaasti harjoitustehtäviä omilla työasemilla, omassa SQL-harjoitteluympäristössämme,  ilman asennuksia selaimen kautta. Voit tehdä harjoitukset valintasi mukaan SQL Serverillä, Oraclella tai PostgreSQL:lla. Osallistujat saavat mukaansa runsaasti esimerkkejä, käytännön kokemukseen perustuvia vinkkejä sekä kattavan kurssiaineiston.

Sisältö

 • SQL peruskyselyjen kertaus
 • Funktiot
 • Ryhmittely
 • CASE-lause
 • Liitokset; uusi ja vanha syntaksi
 • Ulkoliitos; ongelmatapauksia
 • Alikysely FROM-lauseessa
 • UNION
 • Alikyselyjä; tavalliset ja korreloidut; EXISTS
 • Kahden taulun vertailu (muuttuneet, uudet, poistuneet)
 • Type-2 historioinnin hoitamiseen tarvittavat SQL-lauseet
 • Summataulujen tekeminen
 • Tietokannan tietojen laaduntarkastus SQL:lla
 • Hyödyllisiä päivityskäskyjä
 • Merkkijonojen käsittelyä ja muuttamista
 • Suorituskykynäkökohtia

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta SQL Advanced – syventävät päivät + painettu SQL OPAS, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Kaikille, jotka haluavat nopeasti päästä syvemmälle SQL:n taidoissa. Tietovarastosuunnittelijoille ja -toteuttajielle, testaajille, Data Scientisteille, BI- ja raportointihenkilöille, sovellusohjelmoijille, DBA:ille, migraatioita tekeville.

”Must-kurssi” Data Warehouse-kantojen latausten ja raporttien tekijöille. Vaikka käytössä olisi ETL-väline, on SQL syytä osata hyvin! Suosittu myös testausasiantuntijoiden keskuudessa.

Esitiedot: Yksinkertaiset perus-SQL -taidot; tai esim. SQL-kurssimme.

Aikataulu

2 päivää

9:00-16:15

Kouluttaja

Lauri Pietarinen, Relational Consulting Oy

Lauri on kokenut tietokanta- ja SQL -asiantuntija ja toimii yrityksessään Relational Consulting Oy.

Hän on toteuttanut useita vaativia tietokantatoteutuksia ja tietovarastoratkaisuja ja konsultoi yrityksiä laajoissa datahankkeissa Suomessa ja Ruotsissa. Lauri on Suomen kokeneimpia SQL-asiantuntijoita.

Lisäksi Lauri on Suomen ehkä paras indeksoinnin asiantuntija ja hän on vetänyt Tapio Lahdenmäen kehittämää syvällistä indeksointikurssia vuosien ajan, myös mm. Tanskassa ja Islannissa. Hän esitelmöi usein kansainvälisissä tietokantakonferensseissa SQL-kielestä, relaatiokannoista ja indeksoinnista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta SQL Advanced – syventävät päivät + painettu SQL OPAS? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Ari Hovi Oy

Opi maailman parhailta kouluttajilta

Digitalisaation keskiössä on datan hyödyntäminen ja tekijöiden osaaminen. Varmista onnistuminen ja tule oppimaan kouluttajilta, jotka ovat olleet vastuussa maailman vaativimmissa digitalisaatiohankkeissa.  Kotimaiset kouluttajamme ovat alansa huippuja ja he omaavat vankkaa käytännön kokemusta.  Koulutuksiimme on osallistunut tuhansia henkilöä useista kymmenistä yrityksistä...


Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ari Hovi Oy

Itälahdenkatu 22 A
00210 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.arihovi.com


Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 2 arviointiin

Kimmo Lassila, Helsingin kaupunki, Opetusvirasto
SQL-syventävät päivät tarjoavat SQL:n perusteet hallitsevalle ja jonkin aikaa kieltä käyttäneelle tiiviin kertauksen ja hyviä käytänteitä opettavan kurssin, jonka perusoivalluksiin kuuluu oppiminen tekemällä. Kurssin harjoitukset ovat vaikeustasoiltaan kasvavia kurssin loppua kohti, ja tekevät sen, minkä niiden on tarkoituskin: kasvattavat ruoka...
Näytä kokonaan
Jani Nissinen, Jaospäällikkö / Section Manager, Tietokarhu Oy
Ari Hovin SQL Syventävät Päivät -kurssi on pidetty yrityksessämme useita kertoja. Arin ammattitaito ja joustavuus on mahdollistanut räätälöidyt SQL Syventävät Päivät -kurssit meidän tarpeisiin omassa ympäristössämme. Osallistujat ovat kiitelleet kurssin olleen yksi hyödyllisimmistä kursseista heidän työurallaan!Osallistujat ovat olleet todella t...
Näytä kokonaan
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,9)
Perustuu 75 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta SQL Advanced – syventävät päivät + painettu SQL OPAS täytä seuraavat tiedot: