Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Uutta oppia maksutta – ilmoittaudu Webinaaripäivään 10.12.2020!

Yhteenveto
10 päivää
3 150 EUR + alv 24 % (yht. 3 906 EUR)
suomi, ruotsi
Koulutus
Verkossa
Alkavat koulutukset
Verkossa
3 150 EUR
18.1.2021

Verkossa
3 150 EUR
27.1.2021

Koulukoutsi

Koulukoutsi on ammattimainen coach, joka on suorittanut kansainvälisesti hyväksytyn coach-koulutuksen. Koulukoutsi on lisävoimavara koulussa, hän on neutraali henkilö, joka näkee sankarin jokaisessa ihmisessä. Oppilas, opettaja tai muu koulun henkilö, eli asiakas tulee koulukoutsin luo valkoisena paperina, ei suorituksena, arvosanana eikä diagnoosina. Koulukoutsi coachaa oppilaita monenlaisissa tavoitteissa, kuten motivaation löytämisessä, tulevaisuuden suunnitelmien laatimisessa, suorituspaineiden hallinnassa, itseluottamuksen kohottamisessa tai itsetunnon kehittämisessä.

Coaching perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja coach ja asiakas työskentelevät yhdessä selkeän ja innostavan tavoitteen saavuttamiseksi. Coachin avulla asiakas löytää omat vahvuutensa, kykynsä ja sisäisen potentiaalinsa. Asiakas saa käyttöönsä voimavaroja, joita hän ei välttämättä edes aiemmin kuvitellut omaavansa. Yhdessä asiakas ja coach löytävät uusia ajattelutapoja, mahdollisuuksia ja askelia kohti asiakkaan tavoitetta. Koulukoutsia on helppo lähestyä ja hän voi coachata oppilaita, opettajia, koulun muuta henkilökuntaa sekä ryhmiä. Ammattimaisessa coachauksessa coach ja asiakas ovat kumppaneita ja kulkevat rinnakkain kohti tavoitetta.

Ammattimaisessa coachauksessa työskentelemme aina ICF:n (International Coaching Federation) ydinosaamisten ja eettisten sääntöjen mukaisesti. CoachCompanionille on tärkeää tuoda koulutuksiin osallistuville henkilöille aina coachauksen uusimmat suuntaukset ja tiedot.

Koulukoutsi on lisävoimavara ja täydentää koulun muun henkilöstön osaamista ja kykyjä. Koulukoutsi keskittyy täysin asiakkaaseen ja asiakkaan tarpeisiin ja coachauksen aihe voi esimerkiksi olla oppilaan unelma, motivaatio tai vahvuudet. Näin opinto-ohjaajan kanssa käydyt keskustelut voivat puolestaan keskittyä erityisesti opintoihin liittyviin käytännön asioihin ja jatko-opiskelu-mahdollisuuksiin, kun oppilaalla on jo coachingin seurauksena hyvä käsitys omista tavoitteistaan. Coachingin avulla myös oppilaan omat toiveet saadaan paremmin esille, sillä usein oppilaan valintoja säätelevät oman aidon tahdon sijaan ystävien valinnat tai vanhempien toiveet.

Koulukoutsilla ei usein ole töitä kesällä ja ammattimainen coach voi työllistää itsensä kesällä täysin omien toiveidensa mukaan. Tämä mahdollisuus vaihteluun usein lisää myös kiinnostusta jatkaa koulukoutsina. Coaching perustuu luottamukseen, minkä vuoksi coachin ja asiakkaan kumppanuuden jatkuvuus on tärkeää.

KOULUKOUTSIN TYÖTEHTÄVÄT PÄHKINÄNKUORESSA

  • on helposti lähestyttävissä oleva henkilö ”Koutsi Moi!”,tarjoaa matalan kynnyksen toimintaa, on positiivinen, näkyy ja on paikalla käytävillä, pihalla ja coaching-huoneessaan
  • coachaa oppilaita ja opettajia (aiheina esimerkiksi motivaatio, tulevaisuuden suunnitelmat, stressi, itsetunto tai itseluottamus)
  • coachaa ryhmiä kohti yhteistä, inspiroivaa tavoitetta
  • sparraa ja täydentää koulun muun henkilökunnan osaamista ja toimintaa
  • on neutraali taho, jonka luo asiakas tulee valkoisena kiiltävänä paperina (ilman arvosanoja, diagnooseja tai ennakkotietoja)
  • työskentele ICF:n ydinosaamisen ja eettisten ohjeiden mukaisesti, ts. on koulutettu ammattimainen coach

KOULUKOUTSI EI OLE:

  • talonmies
  • assistentti, sihteeri, kouluavustaja
  • valvoja välitunneilla (on silti oppilaiden saatavilla)
  • poliisi levottomassa luokassa (voi kuitenkin ohjata ryhmäharjoituksia)

Ota yhteyttä, niin keskustelemme ja suunnittelemme yhdessä parhaan ratkaisun sinulle ja koulullesi!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koulukoutsi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Monet kasvatustieteilijät, rehtorit, opettajat ja muut kouluissa työskentelevät henkilöt ovat osallistuneet CoachCompanionin coaching-koulutuksiin saadakseen työkaluja työskentelyynsä oppilaiden, vanhempien ja kollegoiden kanssa. Coachaava lähestymistapa tukee myös koulun työtä uuden opetussuunnitelman toteuttamisessa.

Yhä useammat kunnat ja koulut ovat panostaneet oppilaittensa ja henkilökuntansa hyvinvointiin palkkaamalla koulukoutseja. Koulukoutsit ovat kuitenkin usein kokeneet työnkuvansa epäselvänä, koska heillä tai työnantajalla ei vielä ole ollut selkää tietoa coachingin sisällöstä tai periaatteista. Seurauksena on, että suuri osa tästä arvokkaasta resurssista menee hukkaan. Tästä syystä olemme CoachCompanionissa rakentaneet diplomikoulutuksen nimenomaan koulukoutseille, jotta heidän osaamisensa saadaan hyödynnettyä kaikkien eduksi.

Kouluttaja

Christine Suvanto

ICF Professional Certified Coach (PCC)

SDI Partner, Master Facilitator


Tom Suvanto

SDI Partner, Master Facilitator

ICF Professional Certified Coach (PCC)

Kustannukset

Koulutuksen hinta 3.130 € + alv (24%).

Koulutus koostuu 

Coaching Diplomikoulutus (ACTP) 8+1 päivää sekä 

Koulukoutsi 2 päivää

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koulukoutsi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

CoachCompanion / Positive Solutions

CoachCompanion / Positive Solutions

Positive Solutions / CoachCompanion / SDI 2.0

Positive Solutions kouluttaa ja kehittää yrityksiä, ryhmiä ja yksityishenkilöitä sekä coachauksessa että konfliktienhallinassa. Positive Solutions järjestää monenlaista koulutusta kahden päivän peruskursseista kansainvälisiin sertifiointeihin. Lisäksi tarjolla on myös räätälöityjä konsepteja ja koulutuksia asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan. Positive Solutionsin kouluttajat tietävät, mitä...


Lue lisää kouluttajasta CoachCompanion / Positive Solutions ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

CoachCompanion / Positive Solutions

Arabiankatu 12
00560 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.positivesolutions.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,6

Perustuu 13 arviointiin

Annika Linder-Airava
(4)
Nya självinsikter och verktyg att hantera konflikter
Mariann Olin
(4)
Insikt i, förståelse för hur jag kan påverka konflikter jag hamnar i o hur jag bättre kan förstå mitt o andras agerande i konflikter.
Jenni Ahlbäck
(4)
Många tankar om mig och min omgivning. Hur man kan se/tolka andra -> förstår andra bättre.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,6)
Perustuu 13 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,8)
Perustuu 65 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Koulukoutsi täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

webinaarikoulutuksia juuri sinulle!

Tutustu monipuoliseen tarjotaan ja löydä koulutus joko itsellesi tai yrityksesi tarpeisiin!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: