🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Koulutus
5,0 (4 Arvioinnit)

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op

Kesto
30 opetuspäivää
Hinta
5 483,87 EUR + alv 24 % (yht. 6 800 EUR)
Seuraava toteutus
27 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
30 opetuspäivää
Hinta
5 483,87 EUR + alv 24 % (yht. 6 800 EUR)
Seuraava toteutus
27 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
alkaen 5 483,87 EUR + alv 24 % / osallistuja

Video

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op

Työnohjaus

Opiskele työnohjaajaksi ja edistä uutta työ- ja vuorovaikutuskulttuuria työnohjauksen ja ratkaisukeskeisyyden avulla! Voit toimia työnohjaajana omassa työssä, oman työn ohessa tai yrittäjänä.

Työnohjaaja on ammatillisen pohdinnan ammattilainen, joka auttaa työnohjattavaa yksilöä tai yhteisöä mm. vaikeiden asiakastilanteiden tutkimisessa, työyhteisön kehittämisessä, omassa työssä oppimisessa ja työn kuormittavuuden säätelyssä. Työnohjaus on tehokas tapa kehittää tiimin yhteistyötä, selkiyttää työn päämääriä ja etsiä sopivia keinoja niiden saavuttamiseksi. Sen on tutkittu parantavan työn laatua ja työhyvinvointia.

Koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on valmiudet toimia työnohjaajana tukeutuen työnohjauksen teoreettisiin lähtökohtiin. Taitopainotteinen ohjelma harjaannuttaa sekä teknisiä (proseduraalisia) että reklektiivisiä (deklaratiivisia) valmiuksia. Läpi koulutusohjelman kulkee ymmärryksen rakentuminen ihmisestä psyykkisenä ja sosiaalisena olentona, käyttäytymisen lainalaisuuksista, tarkoituksellisesta vuorovaikutuksesta sekä oppimisesta työnohjauksen kontekstissa.

Koulutuksen sisältö

  • Koulutuspäivät (30 kpl) sisältävät teoriaopetuksen, taitotyöskentelyn, tehtäviä ja kirjallisuutta, koulutustyönohjausta, työnohjauksen työnohjausta ja lopputyön.
  • Työnohjauksen harjoittelu tapahtuu ohjatusti ja dokumentoidusti opiskelijan hankkimien asiakkaiden kanssa. Asiakkaiden hankintaan tarjotaan tukea.
  • Koulutustyönohjaus toteutuu pienryhmissä koulutustyönohjaajan johdolla lähiopetuspäivissä. Koulutustyönohjauksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelija menetelmiin ja tekniikoihin sekä tukea harjoittelua (työnohjauksen työnohjaus).
  • Yhteistoiminnallisesssa ryhmätyöskentelyssä syvennetään teoriaa ohjeistetusti käytäntöön. Lisäksi osa työnohjauksen työnohjauksesta toteutetaan yhteistoiminnallisena ryhmätyöskentelynä.
  • Itsenäisessä työskentelyssä toteutetaan menetelmäharjoittelua, tutustutaan kirjallisuuteen ja muihin aineistoihin sekä tehdään välitehtäviä ja lopputyö. Itsenäisessä työskentelyssä hyödynnetään Moodle-verkko-oppimisympäristöä.
  • Kaksivuotinen koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Opetus toteutetaan 1-2 päiväisinä seminaareina, joita järjestetään 4-6 viikon välein, arkisin pääsääntöisesti klo 9-16.30.

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähipetuksena Helsingissä ja osittain etänä (enint. 25% kokonaisopetuksesta) Zoom-etäyhteyksin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 marraskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöstöjohtamisen ammattilaisille ja kaikille muille työn tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille.

Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) suositusten mukaan työnohjaajakoulutukseen hakeutuvalta edellytetään:

1) Kokemusta työnohjauksesta tai sitä vastaavasta ohjauksellisesta prosessista
sekä
2) Ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta (alaa, jolta tutkinto tai työkokemus on, ei ole määritelty)

Koulutuksen suorittanut opiskelija saa yleisesti hyväksytyn 60 opintopisteen työnohjaajan pätevyyden, jollainen vaaditaan mm. hankintakilpailutuksissa. Koulutus on Suomen työnohjaajat ry:n vaatimusten mukainen.

Työnohjausta käytetään perinteisesti sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla, mutta sen hyödyntäminen myös muilla ajatustyöpaikoilla on lisääntynyt.

Aikataulu

Koulutus alkaa kaksipäiväisenä seminaarina 27.- 28.9.2023 Helsingissä. 

 

Kouluttaja

Mika Lindfors

Sosiaalityöntekijä VtK, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaaja STOry, NLP Master

Kirsi Pihlaja

Sosionomi (AMK), sosiaalityöntekijä (sij.), työnohjaaja STOry, MSc Solution Focused Therapy, ratkaisukeskeinen terapeutti

Inga Järvinen

KM, psykoterapeutti VET

Kari Muhonen

KM, psykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy

Arja Pihlaja

Sosiaalipsykologi YTM, ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti VET, MSc Solution Focused Therapy, työnohjaajakouluttaja STOry, NLP Master Practioner

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 6800 euroa (sis. alv 24%).

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla etukäteen, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen työnohjaaja 60 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Helsingin Psykoterapiainstituutti
Lemuntie 7 A
00510 Helsinki

Teoriassa hyvä, käytännössä parempi

Helsingin Psykoterapiainstituutti on ratkaisukeskeisen työtavan asiantuntijoita kouluttava organisaatio. Koulutuksista on valmistunut muun muassa 400 lyhytterapeuttia 250 työnohjaajaa 200 työyhteisösovittelijaa. Tavoitteena on, että jokaisesta koulutuspäivästä opiskelija saa taitoja, joita voi heti soveltaa sekä omiin että työelämän tarpeisiin. Opiskelijat ovat erityisesti arvostaneet...

Lue lisää kouluttajasta Helsingin Psykoterapiainstituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 4 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
HR-edustaja
23 helmi 2023
Työnohjaajakoulutus

Työnohjausta käsiteltiin koulutuksen aikana hyvin monipuolisesti ja monesta eri näkökulmasta, aina pohtien, harjoitellen ja reflektoiden. Työnohjauksen monipuoliset soveltamisal...

Näytä lisätiedot
5/5
Osallistuja
08 joulu 2021

Koulutus on ollut erinomainen ja asioita on tarkasteltu monipuolisesti eri näkökulmista. Vierailijaluennoitsijat ovat myös rikastuttanaat koulutusta hyvin, koska jokaisella on o...

Näytä lisätiedot
5/5
Osallistuja
08 joulu 2021

Sain uusia työkaluja omaa henkilökohtaiseeen elämäni, omaan nykyiseen tyhöni ja erinomaiset työkalut tehdä työnohjausta!

Sponsoroitu