Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt – valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op)

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate
Yhteenveto
Syksy 2019 - kevät 2020
   
Kuopio
Avoin koulutus

Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt – valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op)

Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt - valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op) | Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

Mahdollista opetussuunnitelman muutokset

Miten perusasteen opetussuunnitelmien ajankohtaisia muutoksia toimeenpannaan omassa oppilaitoksessasi? Koulutus tarjoaa johtotiimeille tukea muutoksen mahdollistamiseen: fyysisten tilojen, pedagogisen osaamisen ja kouluyhteisön toimintatapojen kehittämiseen.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ryhmätyöskentelyä, johtotiimin määrittelemä kehittämisprosessi ja sitä tukeva valmennus. Koulutuksen päättää seminaari, jossa raportoidaan hyvät käytännöt ja työn tulokset.

Koulutuksen perustana on ajankohtainen tutkimus ja kokemus oppimisympäristöjen muutosprosesseista. Johtotiimejä tukee oppimisympäristöihin, tilasuunnitteluun ja yhteisöllisen pedagogiikan ratkaisuihin perehtynyt rehtorituutori.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt – valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmää ovat ensisijaisesti Itä-Suomen alueen perusasteen oppilaitosten johtotiimit. On toivottavaa, että koulutukseen osallistuisi koko johtotiimi, 2-3 henkilöä samasta oppilaitoksesta. Ilmoittautuminen tapahtuu oppilaitoskohtaisesti.

Aikataulu ja sisältö

Syksy 2019

Muuttuvat oppimisympäristöt ja pedagoginen kehittäminen (3 op):

Ensimmäisessä koulutusosiossa perehdytään uudistuvien oppimisympäristöjen teemaan fyysisten oppimisympäristöjen, koulujen toimintakulttuurin ja pedagogiikan sekä näiden muutosprosessien edistämisen näkökulmasta. Osallistujat tutustuvat oppilaitoksissa toteutettuihin tilallisiin, toiminnallisiin ja pedagogisiin ratkaisuihin. Jakson aikana käynnistetään rehtorituutorin tuella oppilaitoskohtaiset kehittämisprosessit.

Jaksoon sisältyy kolme lähipäivää (aloitus ke 25.9., ma 28.10. ja ma 25.11.), ryhmätehtävät ja pienryhmän ohjaustapaaminen rehtorituutorin kanssa.

Kevät 2020

Yhteisöllisyyden ja yhteisopettajuuden tukeminen (3 op):

Toinen koulutusosio painottuu kouluyhteisön toimintakulttuurin muutoksen mahdollistamiseen. Tavoitteena on perehdyttää johtotiimejä etenkin yhteisopettajuuden tukemiseen, yhteisopetuksen malleihin, niistä saatuihin kokemuksiin ja hyötyihin. Jaksolla tutustutaan myös uusimpiin oppimisympäristöinnovaatioihin.

Jaksoon sisältyy kolme lähipäivää (ti 18.2., ke 18.3. ja pe 3.4.), tutustumiskäyntejä uusiin oppimisympäristöihin, ryhmätehtävät ja pienryhmän ohjaustapaaminen rehtorituutorin kanssa.

Ajankohtaisseminaari kehittämisprosessien tuloksista (1 op):

Seminaarin tavoitteena on kehittämisprosessin tulosten jakaminen, vertaisarvioinnin ja -oppimisen tukeminen ja tulosten levittäminen. Toteutustapa ja tulosten jakaminen suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.

Seminaaripäivä on ke 29.4. Seminaari voidaan välittää verkossa myös laajemmalle kuulijajoukolle.

Kouluttaja

Kattilakoski, Raija KT, eo, ohjaava opettaja, työnohjaaja

Raija Kattilakoski on kouluttanut ja valmentanut opetus- ja kasvatusalan henkilöstöä viimeiset 10 vuotta sekä väitellyt 8.6.2018 avautuvien oppimistilojen käyttöönotosta ja toimintakulttuurin muutoksesta. Käytännön opetuskokemusta on kertynyt sekä perus- että toiselta asteelta tuntiopettajana ja erityisopettajana sekä hankekoordinaattorina seudullisessa Kelpo-kehittämis- ja tutkimushankkeessa (Kelpokymppi). Hän on kouluttanut ja valmentanut mm. Parkanon, Imatran ja Rauman koulukeskushankkeissa ja toteuttanut käytännön tasolla yhteisopettajuutta yläkoulussa. Tällä hetkellä hän opiskelee tulevaisuudentutkimusta ja on kiinnostunut etenkin tulevaisuuden ennakoinnista koulukontekstissa.

Happonen, Heikki KT, rehtori, rehtorikouluttaja

Heikki Happonen on Itä-Suomen yliopiston Tulliportin normaalikoulun pitkäaikainen johtava rehtori. Hän on urallaan toiminut opettajien ja rehtoreiden kouluttajana lukuisissa opetus- ja kasvatusalan täydennyskoulutuksissa. Happonen on ollut asiantuntijana monissa kotimaisissa ja kansainvälissä kehittämisprojekteissa, OKM:n ja OPH:n tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä työryhmissä. Happonen on väitellyt vuonna 1998 tohtoriksi fyysisistä erityisopetusympäristöistä ja tehnyt pedagogiseen kehittämiseen, johtamiseen ja koulurakennuksiin liittyvää tutkimusta ja julkaisuja. Hän oli HARRE ry:n puheenjohtaja vuosina 2015-19.

Kustannukset

Koulutukset toteutetaan Opetushallituksen erityisavustuksella. Opetus ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia. Muista kuluista osallistujat vastaavat itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt – valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

Itä-Suomen yliopisto – UEF

Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate välittää Itä-Suomen yliopiston korkeatasoista koulutusta yrityksille ja muille organisaatioille. Aducate on Itä-Suomen yliopiston asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee 70 koulutuksen ammattilaista. Vuoden aikana Aducate kouluttaa 15 000 oppijaa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista yliopistollisista kouluttajista. Koulutus perustuu uusimman tieteelliseen...


Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate

Savilahdentie 6 B
70211 Kuopio

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Muuttuvat oppimisympäristöt, oppivat yhteisöt – valmennus perusasteen johtotiimeille (7 op) täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haastaako esimiestyö?

Haastaako esimiestyö? Tarvitsetko lisää työvälineitä johtamiseen? Haluatko kehittyä johtajana? Johtamiskoulutus livenä tai verkossa – tutustu!