Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Tietosuojan erityiskysymyksiä -​täydennyskoulutus

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus
Yhteenveto
12 tuntia
   
Verkossa
Koulutus
Työelämän juridiikkaa kirkossa -täydennyskoulutusohjelma (15 op)

Tietosuojan erityiskysymyksiä -​täydennyskoulutus

Neljän verkkovälitteisen koulutuksen sarja, jossa käsitellään tietosuojavastaavien toiveiden pohjalta valittuja teemoja. Täydennyskoulutus on jatkoa Osaava tietosuojavastaava -koulutukselle tai täydentää muutoin hankittua osaamista. Voit osallistua kokonaisuuteen, tai poimia itseäsi kiinnostavat teemat. Koulutuksesta saat todistuksen IAPP:n myöntämien sertifikaattien ylläpitämiseen.

Tavoitteet:

Osallistuja syventää osaamistaan tietosuojaan liittyvissä erityisteemoissa ja hahmottaa tarkemmin omaan rooliinsa sisältyviä tehtäviä ja velvoitteita. Osallistuja perehtyy keskeiseen lainsäädäntöön, soveltamisohjeisiin ja käytäntöihin. Tavoitteena on tarjota käytännön eväitä omaan työhön sekä verkostoitumista muiden osallistujien kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietosuojan erityiskysymyksiä -​täydennyskoulutus , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Tietosuojavastaavat ja tietosuojavastaavan tehtäviin suuntaavat, tietosuoja-asiantuntijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Aikataulu

1.    Tietosuojavastaavan rooli ja tehtävät tiedonhallintalain soveltamisessa ti 5.10.2021 klo 13 - 16

Koulutuksessa käsitellään, miten tietosuojavastaavan on otettava huomioon työssään tiedonhallintalaissa säädetyt vaatimukset.

Keskeiset teemat:

  • Mikä on tiedonhallintalain suhde muuhun tietosuojalainsäädäntöön?
  • Miten tiedonhallintalaki vaikuttaa tietosuojavastaavan tehtäviin?
  • Miten tietosuojavastaavan toiminnan pitää näkyä tiedonhallintamallissa?
  • Miten tietosuojavastaavan asiakirjojen tiedonhallinta on järjestettävä?

Kouluttaja: Tomi Voutilainen, julkisoikeuden professori, Itä-Suomen yliopisto

2.    Vaikutustenarviointi, käytännön toteutus ja haasteet
ti 2.11.2021 klo 8.30 - 11.30

Koulutuksessa käsitellään tietosuojaa koskevien vaikutustenarviointien tekemistä. Aihetta tarkastellaan sekä sääntelyn asettamien vaatimusten kautta että käytännön esimerkkien kannalta.

Keskeiset teemat:

  • Mitä vaikutustenarvioinnilla tarkoitetaan? Mitä ovat PIA ja DPIA?
  • Mitä Privacy by Design ja Privacy by Default tarkoittavat?
  • Mitkä ovat lainsäädännön vaatimukset asialle?
  • Millaista viranomaisohjeistusta vaikutustenarviointien tekemisestä on?
  • Vaikutustenarviointien tekemisen parhaita käytänteitä, haastekohtia ja esimerkkejä

Kouluttaja: Hanna Lankinen, Chief Privacy Officer, OP Ryhmä

3.    Tietoturvaloukkaukset ja viranomaisten ratkaisukäytäntö  
ke 1.12.2021 klo 8.30 - 11.30

Koulutuksessa käsitellään tarkemmin tietosuoja-asetuksessa tarkoitettuja henkilötietojen tietoturvaloukkauksia ja niiden hoitamista käytännössä. Henkilötietojen tietoturvaloukkausten määritelmä on laaja eli se kattaa hyvin monenlaiset tapahtumat inhimillisistä tietojenkäsittelyyn liittyvistä virheistä kyberhyökkäyksiin. Toisaalta tapahtuneesta riippumatta organisaatioilla tulee olla kyky hoitaa henkilötietojen tietoturvaloukkaukset laissa edellytetyllä tavalla.

Keskeiset teemat:

  • Henkilötietojen tietoturvaloukkauksiin liittyvä riskiarviointi ja ilmoitusvelvollisuus käytännössä.
  • Euroopan tietosuojaneuvoston henkilötietojen tietoturvaloukkauksia koskevat soveltamisohjeet.
  • Organisaation sisäiset hallintamallit henkilötietojen tietoturvaloukkausten hallintaan?
  • Miten henkilötietojen tietoturvaloukkausten hoitamista voi harjoitella?
  • Tietototurvaloukkauksia koskeva ratkaisukäytäntö tähän mennessä.

Kouluttaja: Hannu Järvinen, tietosuojavastaava, OP Ryhmä

4.    Tietosuojavaatimukset hankinnoissa
ti 11.1.2022 klo 8.30 - 11.30

Koulutuksessa käsitellään tietosuojavaatimusten huomioimista julkisiin hankintoihin liittyviä hankintasopimuksia laadittaessa.

Keskeiset teemat:

  •  Julkiset hankinnat ja tietosuojavaatimukset
  • Tarjouspyynnössä esitettävät tietosuojavaatimukset osana hankintasopimusta
  • Hankintasopimuksen muotovaatimukset tietosuojan näkökulmasta
  • Hankintasopimuksen täytäntöönpano ja tietosuoja

Kouluttaja: Tomi Voutilainen, julkisoikeuden professori, Itä-Suomen yliopisto

Koulutuspaikka

Verkko-opetus

Kustannukset

Koko ohjelma 1129,03 € + alv. 24 % (270,97 €), yhteensä 1400,00 €.

Yksittäinen koulutus 295,00 € + alv. 24 % (70,80 €), yhteensä 365,80 €.

Hintaan sisältyy opetus ja sähköinen materiaali. Koko koulutusohjelmaan osallistuvat voivat tiedustella mahdollisuutta luentotallenteisiin.

Koko ohjelman laskutus kahdessa erässä: 1. erä ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen 846,99 € + alv., 2. erä vuonna 2022 282,33 € + alv. Yksittäiset koulutuspäivät laskutetaan koulutuspäivän jälkeen. Samasta organisaatiosta osallistuville –10 % toisen osallistujan osallistumismaksusta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietosuojan erityiskysymyksiä -​täydennyskoulutus ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Itä-Suomen yliopiston jatkuvan oppimisen koulutustarjonta on helppo väylä itsensä kehittämiseen, ammattiosaamisen täydentämiseen ja yrityksen osaamispääoman laajentamiseen. Toimimme kahdella kampuksella, Kuopiossa ja Joensuussa sekä sujuvasti myös verkossa ja valtakunnallisesti. Tarjoamme selkeitä kokonaisratkaisuja sinun tai yrityksesi tarpeisiin, olemme tukena kasvussa, suorituskyvyn parantamisessa...


Lue lisää kouluttajasta Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus

Neulaniementie 2, 2 krs. |PL 1627
70211 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.uef.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Miten sinä johdat?

Osallistu Palvelevan johtamisen kehittymisohjelmaan (ESLC™) tai käy ohjelman osa SLII®-valmennus erikseen verkossa. Tutustu valmennuksiin!

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Tietosuojan erityiskysymyksiä -​täydennyskoulutus täytä seuraavat tiedot: