Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi

Jaatinen B.V.
Yhteenveto
12 päivää
4 750 EUR + alv 24 %
suomi
Avoin koulutus
Espoo, Oulu, Useita paikkakuntia
Alkavat koulutukset
Espoo
5.3.2020   (suomi)
4 750 EUR
14.9.2020   (suomi)
4 750 EUR
Oulu
15.6.2020   (suomi)
4 750 EUR
Suomi
Sopimuksen mukaan 

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus

Haluatko parantaa taitojasi projektinvetäjänä Lean Six Sigman avulla ja hankkia Black Belt -sertifikaatin?

Nopeasti 12 päivässä Lean Six Sigma Black Beltiksi. Tämä Black Belt -koulutus kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa sinut Black Belt -sertifikaattiin ISO 18404 standardin mukaisesti. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Järjestämme ainoana Suomessa Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointiin johtavan koulutuksen eurooppalaisen standardin mukaisesti tehokkaasti 12 päivässä.

Lean Six Sigma -koulutusta tehokkaasti ja innostavasti

Koulutuksemme ovat vaihtelevia ja interaktiivisia. Teoria on yhdistetty käytännön esimerkkeihin, ryhmätöihin, keskusteluihin, simulaatioihin ja kertausharjoituksiin. Käytämme runsaasti aikaa käytännön sovellutuksiin osallistujien omassa tai vastaavanlaisessa ympäristössä.

Saamamme asiakaspalautteen perusteella osallistujamme arvostavat juuri eri opetustekniikoiden yhdistämistä, joka innostaa ja helpottaa oppimista sekä opitun soveltamista omassa työympäristössä.

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen jälkeen

 • hallitset Black Beltinä laajasti Lean Six Sigman käsitteet ja välineet ja voit toimia projektinvetäjänä vaativissa parannusprojekteissa
 • olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektisi ennakoitavissa olevassa aikataulussa
 • osaat identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossasi
 • sinun on mahdollista hyväksyttää projektityösi ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti

Koulutuksen sisältö

Koulutukseemme on valittu menetelmiä, jotka vuosien kokemuksemme ja kansainvälisen Lean Six Sigma Black Belt -koulutusvertailun perusteella, ISO 18404 standardin mukaisesti, ovat tarpeellisia vaativien parannusprojektien läpiviemiseen.

Koulutus kattaa mm. seuraavat aiheet:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Lean Six Sigma erityyppisissä projekteissa ja erilaisissa organisaatioissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control).
 • Define - Parannusprojektin valinta ja rajaus: Asiakkaan ääni (Voice of the Customer, Critical to Customer, Proaktiiviset menetelmät), asiakastoiveiden priorisointi (KANO-malli) ja toiveiden muuntaminen projektissa eri tasoilla (Quality Function Deployment), projektisopimus ja riskimatriisi.
 • Measure - Projektin tavoitteen operatiivinen määrittäminen ja mittausten luotettavuuden testaus: Prosessin kuvaus (SIPOC), operationaalinen mittausyksikön määrittäminen ja mittausjärjestelmän analysointi (GR&R, Kappa) sekä riittävän näytekoon määrittäminen erilaisissa tilanteissa.
 • Analyze - Prosessin suorituskyvyn mittaaminen ja juurisyyanalyysi: prosessin ohjauskortit, prosessin kyvykkyysanalyysi, arvovirtakuvas ja hypoteesitestit.
 • Improve - Ratkaisun määrittäminen ja validointi:  Statistisia analyysimenetelmiä (Hypoteesitestaus, Design of Experiments) ja Lean-ratkaisumenetelmiä (Push/Pull, 5 S, Kanban, Poka-Yoke, Kaizen).
 • Controle - Ratkaisun jalkauttaminen ja jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen: Standardisoidut työohjeet, kriittiset suoritusindikaattorit, työn visuaalinen ohjaus, toiminnan tarkkailu, KATA-Coahing ja Out of Control Action Plan (OCAP).
 • Muutoksen hallinta: Projektikarikkojen tunnistaminen ja estäminen Lean Six Sigma -johtamismallin avulla, sidosryhmäanalyysi, Black Beltin rooli ryhmän muodostuksen eri vaiheissa, erilaiset roolit ryhmässä ja niiden tehokas hyödyntäminen, vastarinnan hallinta erilaisilla vaikuttamistavoilla, kommunikoinnin eri tasojen käyttö, rakentavan palautteen antaminen sekä fasilitointi.

Oppimisen tehostamiseksi käytämme koulutuksessa erilaisia opetusmenetelmiä ja käsittelemme aiheet usealla eri tasolla: teoreettinen tarkastelu, osallistuminen, sovellukset käytäntöön ja reflektointi. Koulutuksemme on interaktiivinen ja sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita.

Black Belt -koulutus on 12 koulutuspäivän mittainen koulutusohjelma ja jakautuu useaan koulutusjaksoon n. kolmen kuukauden aikana. Koulutukseen sisältyy myös 4 tuntia Master Black Belt -kouluttajan etätukea. Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että osallistujilla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lähetämme ennen koulutuksen alkua yksityiskohtaiset ohjeet projektien valitsemisesta.

Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön omassa projektissasi. Voit halutessasi käyttää omaa projektiasi myös koulutuksen aikana harjoituksissa ja interventioissa.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

Kiinnostuitko Lean Six Sigma -koulutuksesta?

Avoimeen koulutukseen (Espoo ja Oulu) otetaan enintään 12 osallistujaa, joten ilmoittaudu pikaisesti. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kohderyhmä

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus sopii projektien vetäjille, jotka parantavat komplekseja yritysprosesseja ja haluavat oppia tehokkaita menetelmiä huomattavien parannusten (50-90 %) aikaansaamiseksi. Koulutuksemme on hyvä valinta, jos etsit Black Belt-sertifiointiin johtavaa koulutuspakettia, jossa Lean, Six Sigma ja Muutoksen hallinta on integroitu yhdeksi, tuloksia tuottavaksi lähestymistavaksi.  

Koulutusmateriaali

Osallistujana saat digitaalisen suomenkielisen koulutusmateriaalin, joka on jäsennetty Lean Six Sigma -projektiaskeleiden (DMAIC) mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen erilaisissa projekteissa helpottuu. 

Koulutuksen aikana käytetään Minitab 19 -tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujalla tulee olla koulutuksessa mukana oma kannettava tietokone, jolle on asennettu Minitab-ohjelma.

Voit ostaa Minitab-lisenssin tai aloittaa 30 päivän ilmaisella lisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan Minitabiltä (Minitab.com). Jaatinen B.V.:n koulutuksiin osallistujilla on nyt myös mahdollisuus ostaa 6 kuukauden koelisenssi hintaan 375,- € + alv. Mikäli olet kiinnostunut 6 kuukauden lisenssistä, ilmoita asiasta ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä. Jos tarvitset apua ohjelman hankintaan, pyydä lisätietoja.

Koulutusaika ja -paikka

Avoimena järjestettävä koulutus kestää yhteensä 12 päivää ja on jaettu 3-4 koulutusjaksoon. Koulutuksen aikana järjestämme jokaiselle osallistujalle neljä tuntia etätukea.

Vuoden 2019 avoimet Black Belt -koulutukset pidetään Espoossa ja Oulussa:

Vuoden 2020 Black Belt -koulutukset Espoossa: 

Kevät 2020:

 • Osa 1: 05. - 06. maaliskuuta 2020
 • Osa 2: 01. - 03. huhtikuuta 2020
 • Osa 3: 27. - 29. huhtikuuta 2020 
 • Osa 4: 09. - 12. kesäkuuta 2020

Syksy 2020:

 • Osa 1: 14. - 15. syyskuuta 2020
 • Osa 2: 07. - 09. lokakuuta 2020
 • Osa 3: 18. - 20. marraskuuta 2020 
 • Osa 4: 08. - 11. joulukuuta 2020

Vuoden 2020 Black Belt -koulutus Oulussa: 

 • Osa 1: 15. - 18. kesäkuuta 2020 (Oulu)
 • Osa 2: 08. - 11. syyskuuta 2020 (Oulu)
 • Osa 3: 08. - 11. joulukuuta 2020 (Espoo)

Mikäli haluat koulutuksen yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kouluttaja

Marja JaatinenBlack Belt -koulutuksen kouluttajana on DI Marja Jaatinen.

Marja on kokenut Lean Six Sigma Master Black Belt, joka on Jack Welchin General Electricilla sertifioima MBB. Hän on soveltanut GE:llä saamaansa kokemusta menestyksekkäästi jo vuosia eri maissa teollisuudessa, eri palvelualoilla ja valtion hallinnossa. Marja kouluttaa nyt myös Suomessa suomen kielellä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 4 750 € + alv. 24 % / osanottaja. Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen ja tarjoilut.

Lisäksi hintaan sisältyy neljä tuntia kouluttajan etätukea ja projektin tarkastuksen Black Belt -sertifiointia varten. Hintaan sisältyy myös Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti kaikki vaatimukset läpäisseille.

Koulutusta järjestetään myös yrityksen sisäisenä koulutuksena. Kysy lisää »

Jaatinen B.V.

Jaatinen B.V.

Ota käyttöösi Lean Six Sigma -toimintamallit ja tähtää pysyvään parannukseen!

Jaatinen B.V. on hollantilainen Lean Six Sigma -konsulttipalveluja kansainvälisellä tasolla tarjoava yhtiö, joka tarjoaa koulutuksia ja konsultointipalveluja nyt myös Suomessa. Jaatinen B.V.:n johdolla yrityksesi pääsee pysyvään parannukseen Lean Six Sigman, Lean-johtamisen ja erilaisten käyttäytymistekniikoiden avulla. Erilaisia koulutuksia on tarjolla kaikille...


Lue lisää kouluttajasta Jaatinen B.V. ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Jaatinen B.V.

Jaatinen B.V.

Arnhemsebovenweg 92
3971 Driebergen-Rijsenburg, Alankomaat

 Näytä puhelinnumero
www.leansixsigmakoulutus.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 17 arviointiin

Ville
(5)
Erittäin interaktiivista koulutusta. Hyvät materiaalit ja esimerkit. Iso kiitos näistä kolmesta jaksosta! Hauskaa oli.
Lars Gestranius
(5)
Innostavaa käytännön ja kokemuksen pohjaista koulutusta. Hyvin laadittu, helposti ymmärrettävä koulutusmateriaali. Hyvät tarjoilut/ fasiliteetit, parkki etc.
Juha Silander
(5)
Kouluttaja osaa hyvin selvittää myös hankalammat asiat. Koulutus ei yksin puhumista, vaan koulutettavat otetaan hyvin mukaan osallistumaan. Hyviä harjoituksia, joiden avulla asiat jäävät paremmin mieleen.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 17 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,6)
Perustuu 269 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Sujuuko työyhteisösi toiminta?

Laatukeskuksen Lean Six Sigma Green Belt ja Black Belt -valmennuksilla kehität ongelmanratkaisukykyä ja vältät turhan työn. Saat investoinnin takaisin moninkertaisena.