Koulutus

Lean Six Sigma Green Belt

Jaatinen B.V., paikassa Espoo (+2 sijaintia)
Kesto
9 päivää
Hinta
2 950 - 3 500 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
4 syyskuuta, 2024 (+5 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus, Lähiopetus, Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi ( + lisää )
Kesto
9 päivää
Hinta
2 950 - 3 500 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
4 syyskuuta, 2024 (+5 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus, Lähiopetus, Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi ( + lisää )
alkaen 2 950 EUR + alv 24 % / osallistuja

Lean Six Sigma Green Belt

Lean Six Sigma Green Belt -koulutus

Kouluttaudu Lean Six Sigma Green Beltiksi tekemällä ja kokemalla ”luennoinnin” sijaan. Ainoana Suomessa CSSCn akkreditoima Green Belt -koulutus, -sertifiointi ja projektivalmennus. Suomenkielinen koulutus ja kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt -kouluttajana.  

Opi tehokkaimmat Lean Six Sigman ja muutoksen hallinnan menetelmät, joita toiminnan parantamisessa tarvitaan. Tutustu koulutuksen sisältöön, osallistujien kokemuksiin ja innostavaan koulutustapaan, jossa Lean Six Sigma -parannusprojekti tehdään jo koulutuspäivien aikana muiden osallistujien kanssa:

Mitä Green Belt -koulutus tarjoaa osanottajille?

Green Belt -koulutuksen jälkeen

 • hallitset Lean Six Sigman peruskäsitteet ja -välineet Green Belt -tasolla ja voit toimia parannusprojektien vetäjänä omalla asiantuntija-alueellasi tai tiimin jäsenenä laajoissa Lean Six Sigma -projekteissa
 • olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektisi ennakoitavissa olevassa aikataulussa
 • sinun on mahdollista hyväksyttää projektityösi ja saada arvostettu, the Council for Lean Six Sigma Certification (CSSC) akkreditoima, Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti.
 • sinulla on Green Belt -kontaktiverkosto ja ilmainen pääsy kouluttajan järjestämiin Lean Six Sigma – webinaareihin, joissa koulutetut Beltit vaihtavat kokemuksiaan ja esittelevät projektejaan.  

Kannattaa tutustua myös koulutusarviointeihin, miten jo koulutuksen käyneet ovat koulutuksen kokeneet klikkaamalla sivuillamme: "Arvioinnit".  

Uniikki koulutustapa Suomessa

Jaatinen L6S Consulting on panostanut erityisesti koulutuksen interaktiivisuuteen, vaihtelevuuteen ja erilaisiin oppimismenetelmiin oppimiskokemuksen parantamiseksi sekä etä- että lähipäiväkoulutuksissa. Lean Six Sigma -teoria on yhdistetty käytännön esimerkkeihin, keskusteluihin, ryhmätöihin, simulaatioihin ja kertausharjoituksiin. Oppimisen tukena on laaja digitaalinen oppimisympäristö. Koulutuksessa on runsaasti aikaa myös käytännön sovellutuksiin osallistujien omassa tai vastaavanlaisessa ympäristössä.

Vaihtelevat ja innostavat opetusmenetelmät

Kouluttaja on kehittänyt, yhdessä kansainvälisen pelitoimittajan kanssa, täysin uudenlaisen oppimistavan Green Belt -koulutuksissa. Tyypilliset manuaaliset prosessiharjoitukset on korvattu todellisuutta paremmin vastaavalla digitaalisella simulaatiolla.

Simulaatiossa osallistujilla on oma yritys, jonka prosessia parannetaan yhdessä. Simulaatio etenee koulutuksen aikana teorian kanssa samanaikaisesti. Uusia menetelmiä harjoitellaan heti käytännössä. Simulaatio tuottaa myös dataa reaaliajassa. Opit analysoimaan dataa, mutta myös miettimään tyypillisiä tilanteita, miten edetä vähälläkin datalla ja toisaalta miten toimia tilanteissa, joissa on liikaa dataa.

Simulaatiota pelataan lähes joka koulutuspäivä. Se on samalla hauska tiimiharjoitus, joka keventää koulutusta ja lisää kontakteja osallistujien välillä, myös etäopetuskoulutuksissa. Koulutuksen päätteeksi simulaatioprojekti on valmis ja saat siitä hyvän, itse koetun ja dokumentoidun projektiesimerkin jatkoon.

Akkreditoitu Lean Six Sigma Green Belt -koulutus ja -sertifiointi 

Koulutus ja sertifiointi ovat CSSCn akkreditoimat (The Council for Lean Six Sigma Certification). Jaatinen Lean 6 Sigma Consulting on Suomessa ainoa CSSCn hyväksymä Lean Six Sigma -kouluttaja, joka täyttää Green Belt -koulutukselle ja -sertifioinnille asetetut vaatimukset.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus sertifioitua hyväksyttämällä projektityösi ja saada akkreditoitu Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti. 

Opetus sisältää kontaktipäivien tueksi laajan koulutusmateriaalin digitaalisessa oppimisympäristössä

(kts. alla kohta ”Koulutusmateriaali”). 

Green Belt -koulutuksen sisältö

Koulutus ylittää CSSCn BoKn ("Body of Knowledge") vaatimukset. Koulutus kattaa myös kansainvälisten standardien ASQn ja IASSCn BoKn  sisällöt, lukuun ottamatta harvinaisimpia listattuja menetelmiä ja työvälineitä.

Koulutus sisältää Green Belt -tasoisesti mm. seuraavat aiheet:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Johdanto Leanin ja Six Sigman tehokkaaseen hyödyntämiseen erilaisissa organisaatioissa ja erityyppisissä projekteissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen Lean Six Sigma DMAIC projektirunko, (DMAIC: Define, Measure, Analyze, Improve, Control)
 • Define-vaihe: Parannusprojektin valinta ja rajaus asiakkaan äänen kartoittamisen, projektisopimuksen ja riskimatriisin avulla.
 • Measure-vaihe: Projektin tavoitteen määrittäminen ja mittausten luotettavuuden testaus mm. prosessin kuvauksen, operationaalinen mittausyksikön määrittämisen ja mittausjärjestelmän analysoinnin avulla.
 • Analyze-vaihe: Prosessin suorituskyvyn mittaaminen prosessin ohjauskorteilla, graafisilla menetelmillä ja kyvykkyysanalyyseillä. Juurisyiden määrittäminen prosessin arvovirtakuvauksen ja hypoteesitestauksen avulla.
 • Improve-vaihe: Ratkaisun määrittäminen ja validointi data-analyysimenetelmillä ja Lean-menetelmillä.
 • Control-vaihe: Ratkaisun jalkauttaminen niin, että tulokset implementoidaan pysyvästi ja samalla luodaan jatkuvan parantamisen kulttuuri.
 • Muutoksen hallinta: Erilaiset muutoksen hallinnan tekniikat kuuluvat oleellisena osana kaikkiin DMAIC-vaiheisiin Green Belt -koulutuksessamme. Katamme erilaisia menetelmiä projektiryhmän sekä kaikkien sidosryhmien mobilisointiin projektin tulosten saavuttamiseksi. 

Koulutus kestää 9 päivää ja jakautuu 2-3 päivän koulutusjaksoihin. Jotta saisit Green Belt -koulutuksesta mahdollisimman paljon irti, on suositeltavaa, että sinulla olisi oma parannusprojekti koulutuksen aikana. Saat ennen koulutuksen alkua yksityiskohtaiset ohjeet projektin valitsemisesta. Ehdit valita projektisi myös ensimmäisen koulutusosan jälkeen. Koulutukseen sisältyy myös 4 tuntia Master Black Belt -kouluttajan henkilökohtaista projektivalmennusta. 

Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön projektissasi. Voit halutessasi käyttää omaa projektiasi myös koulutuksessa osana harjoituksia ja interventioita.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hyväksyttää projektityösi. Vaatimukset läpäistyäsi saat akkreditoidun Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin. Sertifiointi sisältyy koulutuksen hintaan.

Kiinnostuitko Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksesta?

Pienet ryhmät tehostavat opetusta. Avoimeen koulutukseen otetaankin enintään vain 12 osallistujaa, joten ilmoittaudu pikaisesti. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 5 toteutusta

4 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • suomi

7 lokakuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Espoo
 • suomi

17 lokakuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

9 tammikuuta, 2025

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • englanti

Sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Suomi
 • suomi

Kohderyhmä

Lean Six Sigma Green Belt -koulutus sopii sinulle, jos haluat parantaa yritysprosesseja ja oppia tehokkaita menetelmiä huomattavien parannusten (50-90 %) aikaansaamiseksi lyhyessä ajassa. Tämä koulutus on hyvä valinta, jos etsit innostavaa, kansainvälisesti akkreditoitua Green Belt-sertifiointiin johtavaa koulutuspakettia, jossa Six Sigma, Lean ja Muutoksen hallinta on integroitu konkreettiseksi lähestymistavaksi.

Jos sinulla on paljon dataa käsiteltävänä ja vedät vaativia prosessinparannusprojekteja, voi sinua kiinnostaa myös Black Belt -koulutus. Jaatisen Black Belt -koulutus on Suomen lyhin suomenkielinen Black Belt -koulutus, jonka jälkeen voit hankkia CSSC-akkreditoidun Black Belt -sertifikaatin. Lue lisää tästä vaihtoehdosta klikkaamalla: Lean Six Sigma Black Belt -koulutus.  

Koulutusmateriaali

Käyttäjäystävällinen koulutusmateriaali

Osallistujana saat täysin suomenkielisen koulutusmateriaalin digitaalisessa oppimisympäristössä (oppimisalusta). Oppimisympäristössä koulutusmateriaali on jäsennetty Lean Six Sigma -projektiaskeleiden (ns. DMAIC) mukaan. Teoria, valmiit pohjat, mallit, videot, tehtävät, keskustelut jne. on oppimisympäristössä integroitu tähän DMAIC-rakenteeseen.

Oppimisalustan monipuolinen sisältö tukee kontaktiopetetusta, mahdollistaa osaltaan tehokkaan oppimisen eri lähestymistavoilla ja vapauttaa aikaa syventävään oppimiseen ja lisäharjoitteluun koulutuspäivien aikana. Oppimisalusta helpottaa lisäksi koulutukseen valmistautumista ja kertaamista koulutuksen jälkeen.

Minitab datan analysointiin

Koulutuksessa käytetään Minitab -tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen hyvä apuväline datan analysoinnissa. Tarvitset koulutuksessa mukana kannettavan tietokoneen, jolle on asennettu Minitab-ohjelma. Voit ostaa Minitab-lisenssin tai aloittaa 15 päivän ilmaisella koelisenssillä hankkimalla lisenssin Minitabiltä (Minitab.com). Jos haluat hankkia lisenssin vain muutamaksi kuukaudeksi, ota yhteyttä kouluttajaan edullisista vaihtoehdoista. Kouluttaja neuvoo tarvittaessa myös muissa ohjelman hankintaa liittyvissä kysymyksissä.

Koulutusaika ja -paikka

Avoimena järjestettävä koulutus kestää 9 päivää ja on jaettu neljään koulutusjaksoon. Lisäksi koulutukseen sisältyy neljä tuntia kouluttajan henkilökohtaista projektivalmennusta.

Valitse itsellesi sopivin koulutusmuoto: lähipäivä-, etä- tai hybridikoulutus. Hybridimuodossa osa kontaktiopetuspäivistä on lähipäivämuodossa ja osa etäkoulutuksena. 

Syksyn suomenkieliset 2024 Green Belt -koulutukset‍

Ryhmä I, lähipäiväkoulutus, Espoo, Leppävaara:

 • Osa 1: 04.- 05. syyskuuta 2024,  lähiopetus*
 • Osa 2:03. - 04. lokakuuta 2024, lähiopetus*
 • Osa 3:23. - 25. lokakuuta 2024, lähiopetus*
 • Osa 4:21. - 22. marraskuuta 2024, lähiopetus*

‍‍Ryhmä II, hybridikoulutus, Espoo, Leppävaara 4 pv + etänä 5 pv:

 • Osa 1: 07. - 08. lokakuuta 2024,  lähiopetus*
 • Osa 2: 07. - 08. marraskuuta 2024, etäopetus
 • Osa 3: 25. - 27. marraskuuta 2024, etäopetus
 • Osa 4: 11. - 12. joulukuuta 2024, lähiopetus*

  Ryhmä III, etäkoulutus:

  • Osa 1: 17. - 18. lokakuuta 2024,  etäopetus
  • Osa 2: 07. - 08. marraskuuta 2024, etäopetus
  • Osa 3: 25. - 27. marraskuuta 2024, etäopetus
  • Osa 4: 19. - 20. joulukuuta 2024, etäopetus

  * Oppimisen kannalta suosittelemme olemaan lähipäivinä läsnä paikalla, mutta voit esteen sattuessa osallistua  lähipäiviin myös etäyhteydellä.

  Lähiopetuspäivien koulutuspaikat ovat hyvien kulkuyhteyksien varrella, tulet sitten autolla, linja-autolla, junalla tai lentäen. Lähipäivien parkkeeraus on Espoon koulutuspaikassa ilmainen.

  Avoin englanninkielinen Green Belt -koulutus, etäkoulutus:

  • Osa 1: 09. - 10. tammikuuta 2025,  etäopetus
  • Osa 2: 23. - 24 tammikuuta 2025, etäopetus
  • Osa 3: 11. - 13. helmikuuta 2025, etäopetus
  • Osa 4: 05. - 06. maaliskuuta 2025, etäopetus

  Mikäli haluat koulutuksen yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

  Kouluttaja

  Marja JaatinenGreen Belt -koulutuksen kouluttajana on DI Marja Jaatinen.

  Marja on sertifioitu Lean 6 Sigma Master Black Belt, joka on Jack Welchin General Electricilla sertifioima MBB. Hän on soveltanut GE:llä saamaansa kokemusta menestyksekkäästi jo vuosia kansainvälisellä tasolla teollisuudessa, eri palvelualoilla ja valtion hallinnossa eri maissa. Marja kouluttaa myös Suomessa.

  Kustannukset

  • Lähipäiväkoulutus (ryhmä I): 3.500,- € + alv. / osallistuja
  • Hybridikoulutus (ryhmä II): 3.250,- € + alv. / osallistuja
  • Etäkoulutus (ryhmä III ja englanninkielinen ryhmä): 2.950,- € + alv. / osallistuja

  Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen ja tarjoilut (lähipäivät).

  Lisäksi hintaan sisältyy neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Green Belt -sertifiointia varten. Hintaan sisältyy myös Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti kaikki vaatimukset läpäisseille.

  Koulutusta järjestetään myös yrityksen sisäisenä koulutuksena. Kysy lisää »

  Yhteydenottopyyntö

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean Six Sigma Green Belt? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

  reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

  Arvioinnit

  Keskiarvo: 4,7

  Perustuu 103 arviointiin
  Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
  Kirjoita arviointi
  5/5
  Ville Karhinen
  19 kesä 2024

  Koulutus oli intensiivinen ja opettava. Ajankäyttö oli tehokasta. Alusta asti selvää että tarve on pitää fokus koulutuspäivinä 100% mikä myös rauhoitti itseä kun oli helppoa jät...

  Näytä lisätiedot
  5/5
  Kalle Kataja
  19 kesä 2024

  Hyvä koulutus. Koulutusmateriaali on selkä ja sen käytettävyys verkossa on helppoa.

  5/5
  Janika Joukanen
  19 kesä 2024

  Todella sujuva. Intensiivinen, mutta erittäin opettavainen. Todella inspiroivaa esittämistä. Matalalla kynnyksellä tuntui, että voi kysyä, ei tullut tyhmää oloa. Tiedottaminen j...

  Näytä lisätiedot
  Jaatinen B.V.
  HJE Wenckebachweg 123
  1096 Amsterdam

  Ota käyttöösi Lean ja Lean Six Sigma -toimintamallit ja tähtää pysyvään parannukseen!

  Jaatinen B.V. on Lean Six Sigma -konsulttipalveluja kansainvälisellä tasolla tarjoava yhtiö, joka tarjoaa koulutuksia ja konsultointipalveluja myös Suomessa. Jaatinen B.V.:n johdolla yrityksesi pääsee pysyvään parannukseen Lean Six Sigman, Lean-johtamisen ja erilaisten käyttäytymistekniikoiden avulla. Erilaisia koulutuksia on tarjolla kaikille organisaatiotasoille. Koulutuksiin...

  Lue lisää kouluttajasta Jaatinen B.V. ja katso koulutustarjonta täältä

  Sponsoroitu