Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi, NYT MYÖS ETÄOPETUKSENA

Jaatinen B.V.
Yhteenveto
12 päivää
4 950 EUR + alv 24 %
30.9.2020
suomi
   
Etätoteutus
Espoo, Verkossa
Koulutus

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi, NYT MYÖS ETÄOPETUKSENA

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus

Haluatko parantaa taitojasi projektinvetäjänä Lean Six Sigman avulla ja hankkia Black Belt -sertifikaatin?

Kevään suosittu hybridikoulutusmuoto jatkuu myös syksyllä. Black Belt -koulutusta järjestetään syksyllä lisäksi myös lähipäivämuotoisena. Mikäli koronatilanne vaatii, myös lähikoulutukset voidaan muuttaa ketterästi etäkoulutukseksi, jotta osallistumisesi kaikissa olosuhteissa voi toteutua turvallisesti. Lue eri vaihtoehdoista lisää alla.

-----------------

Nopeasti 12 päivässä (14 päivää hybridikoulutuksena) Lean Six Sigma Black Beltiksi. Tämä Black Belt -koulutus kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa sinut Black Belt -sertifikaattiin ISO 18404 standardin mukaisesti. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Järjestämme ainoana Suomessa Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointiin johtavan koulutuksen eurooppalaisen standardin mukaisesti tehokkaasti 12 päivässä.

Uniikki koulutustapa Suomessa

Koulutuksemme ovat vaihtelevia ja interaktiivisia. Teoria on yhdistetty käytännön esimerkkeihin, ryhmätöihin, keskusteluihin, simulaatioihin ja kertausharjoituksiin. Käytämme runsaasti aikaa käytännön sovellutuksiin osallistujien omassa tai vastaavanlaisessa ympäristössä.

Olemme kehittäneet, yhteistyössä kansainvälisen pelitoimittajan kanssa, täysin uudenlaisen oppimistavan Black Belt -koulutuksissa korvaamalla manuaaliset simulaatiot todellisuutta paremmin vastaavalla digitaalisella simulaatiolla. Suomenkielinen simulaatio tukee hyvin myös etäkoulutuksia. Simulaatio etenee koulutuksen aikana teorian kanssa samanaikaisesti, jolloin uusia menetelmiä voidaan harjoitella heti käytännössä. Simulaatio kattaa kaikki Lean ja Six Sigma -pelien näkökohdat. Lisäksi simulaatio tuottaa dataa reaaliajassa. Osallistujat kokevat pelin aikana mm. miten tehdä "Value Stream Mapping" (VSM) sekä miten hyödyntää dataa tehokkaasti prosessin parannuksen eri vaiheissa. Osallistujat oppivat analysoimaan dataa, mutta myös miettimään, miten parantaa prosessia vähälläkin datalla ja toisaalta miten toimia tilanteissa, joissa dataa on liikaa.

Saamamme asiakaspalautteen perusteella osallistujamme arvostavat juuri eri opetustekniikoiden yhdistämistä, joka innostaa ja helpottaa oppimista sekä opitun soveltamista omassa työympäristössä.

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen jälkeen

 • hallitset Black Beltinä laajasti Lean Six Sigman käsitteet ja välineet ja voit toimia projektinvetäjänä vaativissa parannusprojekteissa
 • olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektisi ennakoitavissa olevassa aikataulussa
 • osaat identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossasi
 • sinun on mahdollista hyväksyttää projektityösi ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti

Koulutuksen sisältö

Koulutukseemme on valittu menetelmiä, jotka vuosien kokemuksemme ja kansainvälisen Lean Six Sigma Black Belt -koulutusvertailun perusteella, ISO 18404 standardin mukaisesti, ovat tarpeellisia vaativien parannusprojektien läpiviemiseen.

Koulutus kattaa mm. seuraavat aiheet:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Lean Six Sigma erityyppisissä projekteissa ja erilaisissa organisaatioissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control).
 • Define - Parannusprojektin valinta ja rajaus: Asiakkaan ääni (Voice of the Customer, Critical to Customer, Proaktiiviset menetelmät), asiakastoiveiden priorisointi (KANO-malli) ja toiveiden muuntaminen projektissa eri tasoilla (Quality Function Deployment), projektisopimus ja riskimatriisi.
 • Measure - Projektin tavoitteen operatiivinen määrittäminen ja mittausten luotettavuuden testaus: Prosessin kuvaus (SIPOC), operationaalinen mittausyksikön määrittäminen ja mittausjärjestelmän analysointi (GR&R, Kappa) sekä riittävän näytekoon määrittäminen erilaisissa tilanteissa.
 • Analyze - Prosessin suorituskyvyn mittaaminen ja juurisyyanalyysi: prosessin ohjauskortit, prosessin kyvykkyysanalyysi, arvovirtakuvas ja hypoteesitestit.
 • Improve - Ratkaisun määrittäminen ja validointi:  Statistisia analyysimenetelmiä (Hypoteesitestaus, Design of Experiments) ja Lean-ratkaisumenetelmiä (Push/Pull, 5 S, Kanban, Poka-Yoke, Kaizen).
 • Controle - Ratkaisun jalkauttaminen ja jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen: Standardisoidut työohjeet, kriittiset suoritusindikaattorit, työn visuaalinen ohjaus, toiminnan tarkkailu, KATA-Coahing ja Out of Control Action Plan (OCAP).
 • Muutoksen hallinta: Projektikarikkojen tunnistaminen ja estäminen Lean Six Sigma -johtamismallin avulla, sidosryhmäanalyysi, Black Beltin rooli ryhmän muodostuksen eri vaiheissa, erilaiset roolit ryhmässä ja niiden tehokas hyödyntäminen, vastarinnan hallinta erilaisilla vaikuttamistavoilla, kommunikoinnin eri tasojen käyttö, rakentavan palautteen antaminen sekä fasilitointi.

Black Belt -koulutus jakautuu 2-4 päivän koulutusjaksoihin n. 4 kuukauden aikana. Koulutukseen sisältyy myös 4 tuntia Master Black Belt -kouluttajan etätukea. Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että sinulla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lähetämme ennen koulutuksen alkua yksityiskohtaiset ohjeet projektien valitsemisesta.

Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön omassa projektissasi. Voit halutessasi käyttää omaa projektiasi myös koulutuksen aikana harjoituksissa ja interventioissa.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

Kiinnostuitko Lean Six Sigma -koulutuksesta?

Avoimeen koulutukseen (Espoo, Oulu ja etänä) otetaan enintään 12 osallistujaa, joten ilmoittaudu pikaisesti. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kohderyhmä

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus sopii projektien vetäjille, jotka parantavat komplekseja yritysprosesseja ja haluavat oppia tehokkaita menetelmiä huomattavien parannusten (50-90 %) aikaansaamiseksi. Koulutuksemme on hyvä valinta, jos etsit Black Belt-sertifiointiin johtavaa koulutuspakettia, jossa Lean, Six Sigma ja Muutoksen hallinta on integroitu yhdeksi, tuloksia tuottavaksi lähestymistavaksi.  

Koulutusmateriaali

Osallistujana saat digitaalisen suomenkielisen koulutusmateriaalin, joka on jäsennetty Lean Six Sigma -projektiaskeleiden (DMAIC) mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen erilaisissa projekteissa helpottuu. 

Koulutuksen aikana käytetään Minitab 19 -tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujalla tulee olla koulutuksessa mukana oma kannettava tietokone, jolle on asennettu Minitab-ohjelma.

Voit ostaa Minitab-lisenssin tai aloittaa 30 päivän ilmaisella lisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan Minitabiltä (Minitab.com). Jos tarvitset apua lisenssin valinnassa tai  hankinnassa, ota meihin yhteyttä.

Koulutusaika ja -paikka

Avoimena järjestettävä koulutus kestää yhteensä 12 päivää lähipäiväkoulutuksena ja 14 päivää hybridikoulutuksena. Koulutus on jaettu 2-4 päivän koulutusjaksoihin. Koulutuksen aikana järjestämme jokaiselle osallistujalle neljä tuntia etätukea.

Vuoden 2020 avoimet Black Belt -koulutukset pidetään Espoossa, Oulussa sekä hybridikoulutuksena (etäkoulutus + Espoo):

Syksyn 2020 Black Belt -koulutukset: 

Syksy 2020 I (Lähiopetus, Espoo, Leppävaara):

 • Osa 1: 14. - 15. syyskuuta 2020
 • Osa 2: 05. - 07. lokakuuta 2020
 • Osa 3: 16. - 18. marraskuuta 2020 
 • Osa 4: 08. - 11. joulukuuta 2020

Jos koulutusta ei voida koronan takia järjestää lähiopetuksena, järjestetään se suurimmaksi osaksi etänä.

Syksy 2020 II (12 pv etänä ja 2 pv Espoossa):

 • Osa 1: 30. syyskuuta - 2. lokakuuta 2020 (etänä)
 • Osa 2: 19. - 21. lokakuuta 2020 (etänä)
 • Osa 3: 05. - 06. marraskuuta 2020 (etänä)
 • Osa 4: 12. - 13. marraskuuta 2020 (etänä)
 • Osa 5: 08. - 11. joulukuuta 2020 (lähiopetus Espoossa, Leppävaarassa)


Black Belt -koulutus Oulussa: 

 • Seuraava koulutus Oulussa järjestetään 2021. Koulutuspäivät julkaistaan syksyllä 2020. Ota yhteyttä, jos haluat, että lähetämme sinulle päivät heti, kun ne julkaistaan.  

Mikäli haluat koulutuksen yrityksesi sisäisenä koulutuksena, ota yhteyttä.

Kouluttaja

Marja JaatinenBlack Belt -koulutuksen kouluttajana on DI Marja Jaatinen.

Marja on kokenut Lean Six Sigma Master Black Belt, joka on Jack Welchin General Electricilla sertifioima MBB. Hän on soveltanut GE:llä saamaansa kokemusta menestyksekkäästi jo vuosia eri maissa teollisuudessa, eri palvelualoilla ja valtion hallinnossa. Marja kouluttaa nyt myös Suomessa suomen kielellä.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 4 950 € + alv. 24 % / osanottaja. Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen ja tarjoilut.

Lisäksi hintaan sisältyy neljä tuntia kouluttajan etätukea ja projektin tarkastuksen Black Belt -sertifiointia varten. Hintaan sisältyy myös Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti kaikki vaatimukset läpäisseille.

Koulutusta järjestetään myös yrityksen sisäisenä koulutuksena. Kysy lisää »

Jaatinen B.V.

Jaatinen B.V.

Ota käyttöösi Lean Six Sigma -toimintamallit ja tähtää pysyvään parannukseen!

Jaatinen B.V. on hollantilainen Lean Six Sigma -konsulttipalveluja kansainvälisellä tasolla tarjoava yhtiö, joka tarjoaa koulutuksia ja konsultointipalveluja nyt myös Suomessa. Jaatinen B.V.:n johdolla yrityksesi pääsee pysyvään parannukseen Lean Six Sigman, Lean-johtamisen ja erilaisten käyttäytymistekniikoiden avulla. Erilaisia koulutuksia on tarjolla kaikille...


Lue lisää kouluttajasta Jaatinen B.V. ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteydenottopyyntö

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi, NYT MYÖS ETÄOPETUKSENA? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot : Jaatinen B.V.

Jaatinen B.V.

Arnhemsebovenweg 92
3971 Driebergen-Rijsenburg, Alankomaat

 Näytä puhelinnumero
www.leansixsigmakoulutus.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4,7

Perustuu 17 arviointiin

Ville
(5)
Erittäin interaktiivista koulutusta. Hyvät materiaalit ja esimerkit. Iso kiitos näistä kolmesta jaksosta! Hauskaa oli.
Lars Gestranius
(5)
Innostavaa käytännön ja kokemuksen pohjaista koulutusta. Hyvin laadittu, helposti ymmärrettävä koulutusmateriaali. Hyvät tarjoilut/ fasiliteetit, parkki etc.
Juha Silander
(5)
Kouluttaja osaa hyvin selvittää myös hankalammat asiat. Koulutus ei yksin puhumista, vaan koulutettavat otetaan hyvin mukaan osallistumaan. Hyviä harjoituksia, joiden avulla asiat jäävät paremmin mieleen.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,7)
Perustuu 17 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Arvioinnit kouluttajasta
(4,6)
Perustuu 272 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Lean Six Sigma Black Belt -koulutus, ohjaus ja sertifiointi, NYT MYÖS ETÄOPETUKSENA täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

SFS6002 -kortti jopa huomiseksi

Verkkokoulutus etänä ilman koronapelkoa. Suorita kurssi tienesteistä tinkimättä. Kustannustehokas, nopea suorittaa. Tuhansien erinomaiseksi kokema.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: