Vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaaminen ja siihen puuttuminen

Luotain Consulting Oy, Verkossa (+1 sijaintia)
Kesto
6 tuntia
Hinta
389 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
12 kesäkuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.5.2024
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
6 tuntia
Hinta
389 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
12 kesäkuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.5.2024
Toteutustapa
Etätoteutus, Tilauskoulutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 389 EUR + alv 24 % / osallistuja

Vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaaminen ja siihen puuttuminen

Vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaaminen ja siihen puuttuminen | Luotain Consulting Oy

Vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaaminen ja siihen puuttuminen

 • Ilmeneekö sinun organisaatiossasi/työpaikallasi vastuutonta työkäyttäytymistä?
 • Oletko saanut riittävästi perehdytystä ja välineitä vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaamiseen ja siihen puuttumiseen?
 • Koetko, että jäät haastavissa tilanteissa liian yksin?
 • Haluaisitko oppia yhdessä ratkaisukeskeisiä tapoja kohdata, puuttua ja toimia näissä esihenkilötyötä ja koko työyhteisöä kuormittavissa tilanteissa?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, tule mukaan oppimaan ja kehittämään ratkaisukeskeisiä kohtaamisen ja puuttumisen keinoja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Koulutuksesta on hyötyä esihenkilöille, joiden työkuormitusta on mahdollista vähentää tiedon ja arkeen helposti jalkautettavien tutkittujen toimintatapojen harjoittelun myötä. Tämä puolestaan hyödyttää koko työyhteisöä työssä jaksamisen, työn tehokkuuden ja yhteisen ymmärryksen rakentamisen lisääntymisen kautta.

Mitä on vastuuton työkäyttäytyminen?

Vastuuton työkäyttäytyminen on käyttäytymistä, joka häiritsee työyhteisön toimintaa ja aiheuttaa mielipahaa, ärtymystä ja työmotivaation laskua muissa työyhteisön jäsenissä. Vastuuttomaan työkäyttäytymiseen puuttumisessa esihenkilö voi kokea jäävänsä yksin, vaille riittävää tukea ja työkaluja. Erilaisia puuttumisen toimenpidemalleja on saatavilla – mutta niissä harvoin vastataan konkreettisesti ja selkeästi kysymyksiin:miten puuttuminen käytännössätehdään, mitäkeinoja puuttumisen rinnalle tarvitaan, millätavoin palautetta voidaan opetella antamaan rakentavasti ja miten puuttumisen vaikuttavuutta voidaan seurata?

Koulutuksen sisältö:

 • Pohdimme, mitä eroa on vastuuttomalla työkäyttäytymisellä, ongelmalla sekä konfliktilla ja millä välineillä niihin voidaan puuttua.
 • Tunnistamme vastuuttomaan työkäyttäytymiseen liittyvät esihenkilön vastuut.
 • Harjoittelemme keinoja, joiden avulla esihenkilö voi yhdessä alaisensa kanssa muuttaa ongelmalliseksi koettua käyttäytymistä kohti toivottua käyttäytymistä. Pohdimme, miten toivottu käyttäytyminen voidaan muotoilla saavutettavissa olevaksi tavoitteeksi siten, että myönteinen muutos ja sen seuranta on aidosti mahdollista.
 • Tutustumme ratkaisukeskeiseen työotteeseen ja muutamiin työkaluihin, joita voit suoraan hyödyntää haastavissa vuorovaikutustilanteissa ja kokoamme yhteen rakentavan palautteen elementtejä.
 • Jaamme muiden osallistujien kanssa kokemuksia haastavasta työkäyttäytymisestä ja siihen puuttumisesta. Mikä on toiminut, mihin olisit kaivannut lisää tukea? Kuinka toimisit nyt?

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

12 kesäkuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.5.2024

Sopimuksen mukaan

 • Tilauskoulutus
 • Suomi

Sopimuksen mukaan

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Kouluttaja

Tiina Kiiski KM, kouluttaja, työnohjaaja STOry, ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija, erityisopettaja.

Tiinalla on yli 25 vuoden työkokemus erityisopettajana haastavista vuorovaikutustilanteista koulumaailmassa. Hän on toiminut 14 vuotta aikuiskouluttajana Niilo Mäki Instituutissa, jossa hän on kouluttanut opetus- ja opiskeluhuoltohenkilöstöä kohtaamaan haastavaa käyttäytymistä ja käyttämään ratkaisukeskeistä työotetta. Työnohjaajana ja työyhteisösovittelijana hänellä on runsaasti kokemusta eri tavoin konfliktoituneista työyhteisöistä sekä kokemusta esihenkilöiden kanssa työskentelystä eri kokoisissa ja eri alojen yhteisöissä (esim. opetus-, sosiaali- ja terveysala, tekniset alat, hallinto- ja tukipalvelut, kolmas sektori). Erityisopettajana, työnohjaajana ja ratkaisukeskeisenä työyhteisösovittelijana hän ymmärtää inhimillisen käyttäytymisen lainalaisuuksia ja käyttäytymisen ohjaamiseen vaikuttavia tekijöitä sekä haastavankin käyttäytymisen takana olevia tarpeita. Tällä tietämyksellä ja kokemuksella hän voi auttaa löytämään kestäviä, toimivia ja kaikkia yhteisön jäseniä hyödyttäviä ratkaisuja.

Kustannukset

389 € + alv, sis. materiaalin

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vastuuttoman työkäyttäytymisen kohtaaminen ja siihen puuttuminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Luotain Consulting Oy
Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 A 5.kerros
33101 Tampere

Luotain Consulting Oy – henkilöstön kehittämisen aito kumppani jo vuodesta 2007

Kaikki Luotain Consulting Oy:n kurssit järjestetään hybrid mallilla. Luotain tuottaa työnohjaus-, valmennus- ja koulutuspalveluita koko Suomen alueella suurille ja pienille yrityksille, valtiolle ja kunnille/kaupungeille.  Valmentajat ovat henkilöstön- ja johdon kehittämisen konkareita. Luotaimen palveluissa pureudutaan oikeisiin asioihin yhdessä ja tehdään tekoja,...

Lue lisää kouluttajasta Luotain Consulting Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu