🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Kriisiviestintä muutoksessa: Kohti kestävämpää kriisiviestintää

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Kesto
1 päivä
Kesto
1 päivä
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kriisiviestintä muutoksessa: Kohti kestävämpää kriisiviestintää

Kriisiviestintä muutoksessa: Kohti kestävämpää kriisiviestintää

Kriisi on aina poikkeustilanne myös mentaalisesti. Kriisissä ihmisten toimintakyky on ratkaisevaa koko organisaation tai yhteiskunnan selviytymiselle. Yksilöiden ja yhteisön resilienssi näkyy kykynä selviytyä, sopeutua, osoittaa luovuutta ja ratkaisukykyä häiriö- ja hätätilanteessa. Toimintakykyiset organisaatiot ja työyhteisöt luovat yhteiskunnan, joka kestää kriisejä. Koulutuspäivässä pohdimme keinoja, miten kasvatamme niin omaa kuin yhteisöllistä resilienssiä. On tärkeää, että viestijä pystyy säilyttämään harkinta- ja toimintakykynsä mentaalisesti kuormittavissakin tilanteissa.

Koulutuspäivä

Koulutuspäivä avaa käytännönläheisesti sitä, millaisia teemoja on tärkeä kohdata ja käsitellä oman ja organisaation resilienssin kasvattamiseksi.

Miten kasvattaa omaa ja organisaation resilienssiä juuri nyt, tässä ajassa? Riskianalyyseillä ja ennakoinnilla emme pääse kovin pitkälle, ellemme ole valmiita työskentelemään ja kehittymään inhimillisellä ulottuvuudella. Selviytymiskyky ja joustavuus ovat osa jokaisen elämäntaitoja, ja niistä tulisi puhua myös työyhteisöissä nykyistä enemmän.

Tässä koulutuspäivässä niistä puhutaan. Puhumme muun muassa arvoista, tarkoituksesta ja henkisistä voimavaroista. Puhumme luovuudesta, intuitiosta, epävarmuuden sietämisestä ja syyllisyydestä. Puhumme vuorovaikutustaidoista ja ihmisen kohtaamisesta.

Koulutuspäivässä saat apuja oman ja organisaatiosi resilienssin vahvistamiseen sekä työkaluja, joiden avulla työ voi jatkua omassa työyhteisössäsi. Taidot ennaltaehkäisevät kriisien syntymistä, mutta ne kannattelevat myös potentiaalisten kriisien yli – ja parhaimmillaan kohti uusia mahdollisuuksia.

Koulutuksen sisältö

9.00 Avaus

9.15 Resilienssin reseptiikka

  • Miten kasvattaa omaa ja organisaation resilienssiä?
  • Taidot ja keinot sekä henkilökohtaisella että organisaation tasolla

Teemoina muun muassa:

  • Arvot, tarkoitus ja henkiset voimavarat toimintakyvyn taustalla
  • Luovuuden ja intuition merkitys
  • Itsereflektio
  • Johtaminen ja organisaatiokulttuuri

10.00 Tauko

10.15 Resilienssitesti

  • Reseptiikan testaaminen ryhmätyönä
  • Huomiota vaativien kehityskohteiden tunnistaminen omassa organisaatiossa

11.00 Case-puheenvuoro
Päivi Tampere
, viestintäpäällikkö, Valtioneuvoston kanslia

12.00 Lounas

13.00 Vuorovaikutustaidot

  • Ihmisen kohtaaminen kriisitilanteessa
  • Sovitteleva viestintä - keinot hankalien keskustelujen käymiseen

14.00 Case Wolt
Jani Hellström, 
Head of Communications, Wolt

14.45 Loppukeskustelu

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kriisiviestintä muutoksessa: Kohti kestävämpää kriisiviestintää, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Tämä koulutuspäivä on suunniteltu viestinnän ammattilaisille, jotka pohtivat, miten kasvattaa omaa ja organisaation resilienssiä ja haluavat oppia siitä lisää.

Aikataulu

klo 9–15

Koulutuspaikka

ProComin koulutustila / Online

Kouluttaja

Anna Ståhle (ent. Sorainen) on viestinnän ja liikkeenjohdon strateginen neuvonantaja, sovittelija, valmentaja, puhuja, moderaattori ja logoterapiaohjaaja. Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus mediasta, viestinnästä ja johtamisesta. Anna on hiljattain perustanut uuden yhtiön No Draman, joka keskittyy konfliktien ratkaisuun ja sovitteluun, ihmisten ja työyhteisöjen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä strategiseen viestintään. Anna työskentelee johtajien ja asiantuntijoiden kanssa erityisesti vaativissa muutos- ja kriisitilanteissa sekä strategiatöissä.

Anna toimii myös vuonna 2005 perustamansa viestintätoimiston Ground Communicationsin neuvonantajana. Vuosien varrella hän on toiminut muun muassa Kimi Räikkösen mediavastaavana McLarenilla, Olympiakomitean viestintäpäällikkönä ja Publicis Helsinki -mainostoimiston viestintäjohtana. Annan ura alkoi uutis-, ajankohtais- ja urheilutoimittajana Yleisradiolla. Anna oli ProCom ry:n puheenjohtaja vuosina 2008–2011. Vuonna 2019 hänet valittiin Vuoden viestintäammattilaiseksi ja vuonna 2015 Vuoden puhujaksi Suomessa (Evento Awards). Hän on myös julkaissut kriisiviestintään ja -johtamiseen keskittyvän kirjan ”SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä” (Alma Talent, 2018).

Kustannukset

Luokkahuonekoulutus (osallistuja paikan päällä)

495 eur jäsen / 655 eur ei-jäsen

Online-koulutus (osallistuja etäyhteydellä)

395 eur jäsen / 555 eur ei-jäsen

*hintoihin lisätään alv-osuus 24 %.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kriisiviestintä muutoksessa: Kohti kestävämpää kriisiviestintää? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
Kasarmikatu 23 A 5
00130 Helsinki

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

ProCom on yhteiskunnallisesti vaikuttava viestinnän ammattilaisten järjestö – verkosto, kehittäjä ja media. ProCom toimii jäsentensä osaamisen kehittäjänä, yhteistyöfoorumina ja alan vaikuttajana. Jäseninä on noin 2 600 viestinnän parissa työskentelevää ammattilaista – asiantuntijoita, viestintäpäälliköitä, viestintäjohtajia, viestintäalan yrittäjiä ja konsultteja, jotka työskentelevät...

Lue lisää kouluttajasta ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu