Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

Leipomoalan erikoisammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
400 EUR (arvonlisäverotonta)
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Leipomoalan erikoisammattitutkinto / Stadin AO

Leipomoalan erikoisammattitutkinto

Kehity leipomoalan ammattilaisena

Leipomoalan erikoisammattitutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorimestari, leipomoteollisuuden mestari ja leipurimestari.

Tutkinnon suorittanut hallitsee

  • raaka-aineiden käytön ja niiden ominaisuudet
  • keskeiset valmistustekniikat
  • leipomotuotteiden, konditoriatuotteiden tai leipomoteollisuuden tuotteiden valmistusprosessit
  • asiakaslähtöisen tuotesuunnittelun ja tuotekehityksen

Leipurimestari ja kondiittorimestari hallitsevat myös taitotyön valmistuksen sekä valmistavat perinteisiä ja kansainvälisiä erikoistuotteita.

Lisäksi valinnaisen tutkinnon osan mukaisesti tutkinnon suorittanut hallitsee leipomon, konditorian tai teollisen leipomon esimiestyön ja johtamisen vastaten päivittäisistä toiminnoista, henkilöjohtamisesta, henkilöstön perehdyttämisestä, hankinnoista ja talouden seurannasta. Valinnaisen tutkinnon osan mukaisesti tutkinnon suorittanut kykenee myös kehittämään leipomon tuotantoa tai kehittämään uusia tuotteita tai tuoteparannuksia leipomon tuotevalikoimaan.

Tutkinnon suorittanut hallitsee kansainvälisen leipomoalan kilpailutoiminnan ja osaa hyödyntää kilpailuosaamistaan oman yrityksen toiminnan kehittämisessä.

Alan työtehtävät

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö toimii erikokoisissa leipomoissa valmistaen leipomotuotteita, konditoriatuotteita tai leipomoteollisuuden tuotteita. Hän voi työskennellä tuotannon suunnittelu- ja ohjaustehtävissä, esimiestehtävissä ja tuotekehitystehtävissä.

Haku koulutukseen

Leipomoalan erikoisammattitutkintoon valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valintaan vaikuttaa työkokemus alalta ja aiempikoulutus (leipomoalan ammattitutkinto), lisäksi työpaikka alalta. Kutsu toimitetaan ensisijaisesti sähköpostitse. Koulutukseen on jatkuva haku.

Tutkinnon rakenne ja toteutustapa

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp). Pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat ovat tutkintonimikekohtaisia. Lue lisää tutkinnon vaatimuksista (Linkki päivitetään pian).

Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Osaaminen näytetään työpaikalla, jota arvioivat leipomoalan ammattilaiset. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa. Tutkinto suoritetaan näyttönä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Leipomoalan erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sinulle, joka työskentelet elintarvikealalla ja haluat syventää ammattitaitoasi ja suorittaa leipurimestarin erikoisammattitutkinnon.

Koulutuspaikka

Stadin AO (Kampus 3), Prinsessantien toimipaikka
Prinsessantie 2
00840 Helsinki

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 400 €. Osallistujan tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden ja -vaatteiden hankintaan koulutuksen aikana.

Aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista. Voit myös kääntyä oppilaitoksen kuraattorin tai opintosihteerin puoleen, jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Leipomoalan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Leipomoalan erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: