Sähkökattilat – rakenne, toimintaperiaate ja sähkömarkkinat

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
2 päivää
Hinta
1 345 EUR + alv 24 % (yht. 1 667,80 EUR)
Seuraava toteutus
24 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
2 päivää
Hinta
1 345 EUR + alv 24 % (yht. 1 667,80 EUR)
Seuraava toteutus
24 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Sähkökattilat – rakenne, toimintaperiaate ja sähkömarkkinat

Taitotalo

Uudistettu seminaari on tarkoitettu kaikille sähkökattiloiden perusteista ja energiantuotannosta kiinnostuneille. Päämääränä on tarjota osallistujille selkeä käsitys sähkökattiloiden rakenteesta, toimintaperiaatteista ja merkityksestä kokonaistaloudellisessa energiantuotannossa ja sähkömarkkinoilla. Tutustut myös sähkökattilaprojektin toteuttamiseen asennuksesta ylläpitoon.

Rakenne, toimintaperiaate, käyttö, Fingridin reservimarkkinat ja huolto

Kaksipäiväisessä seminaarissa tutustut sähkökattiloiden mekaaniseen rakenteeseen, sähkö- ja automaatiojärjestelmiin sekä sähköverkkoliitäntöjen ja vedenkäsittelyn vaatimuksiin. Asiantuntijamme kertovat kokemuksiaan höyryä ja lämpöä tuottavien sähkökattiloiden soveltuvuudesta eri kohteisiin. 

Käymme läpi toimitusprojektin kulun ja aikataulutuksen sekä sähkökattiloiden mekaanisen asennuksen ja käyttöönoton. Tarkastelemme käytössä olevien sähkökattilalaitoksien käytännön toteutuksia käytönvalvonnoista, huolloista ja kunnossapidosta. Yhteenvetona kuulette sähkökattiloiden käytönaikaisesta toiminnasta ja näkemyksiä erilaisista käyttöfilosofioista sekä niiden merkityksestä energiamarkkinoihin.

Seminaarin käytyäsi tunnet sähkökattilan toimintaperiaatteen, käytön ja kunnossapidon erityispiirteet. Ymmärrät sähkökattiloiden tulevaisuuden roolin energiatehokkuudessa kestävän kehityksen ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Samalla pääsette verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden energia-alalla työskentelevien kanssa. 

Ohjelmassa

1. päivä

 • Vastussähkökattilan mekaaninen rakenne (höyry- ja lämpökattilat)
 • Sähkökattilan hankinta- ja käyttöhyödyt, soveltuvuus eri kohteisiin
 • Käytönvalvonta, huolto, kunnossapito 
 • Sähkökattiloiden vedenkäsittely

2. päivä

 • Elektrodisähkökattilan rakenne 
 • Elektrodisähkökattilan sisäinen vesikemia ja vesikierto
 • Sähkökattilan sähkökytkennät ja automaatio
 • Kokemuksia sähkökattilan toimitusprojekteista. Mitkä asiat ovat tärkeitä, jotta sähkökattilan hankinta ja käyttöönotto toteutuu hyvin.
 • Sähkökattiloilla osallistuminen Fingrindin reservimarkkinoille
 • Reservimarkkinoiden tekniset vaatimukset

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • suomi

Kohderyhmä

Energialaitosten käyttöhenkilöstölle, käyttöpäälliköille, vuoroinsinööreille, voimalaitospäälliköille, huoltomestareille, projekti-insinööreille, kunnossapitohenkilökunnalle, suunnittelupäälliköille, suunnittelijoille, esi- ja johtohenkilöstölle, sähkökattilan omistajille ja hankintaa suunnitteleville. Sähkökaupan kanssa työskentelevät.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu