🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Etä- ja verkko-opinnot

Tervetuloa Kysy kouluttautumisesta -osioon!

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet koulutusmaailmassa seikkailevien mieltä. Toivottavasti vastauksista on hyötyä sinullekin! Halutessasi voit myös jättää oman kysymyksesi.

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Etä- ja verkko-opinnot

Lähihoitajaksi etäopiskeluna
Onko mahdollista etäopiskella lähihoitajaksi?
Answer:

Hei,

Lähihoitajaksi opiskelu onnistuu joissakin oppilaitoksissa etä- ja monimuoto-opiskeluna mikäli olet aikuisopiskelija. Useissa aikuiskoulutusta tarjoavissa oppilaitoksissa koulutukseen sisältyy automaattisesti etäopiskelua. Vaikka opiskelisitkin täysin etäopiskeluna, niin sinun tulee kuitenkin osallistua kontaktiopetukseen esimerkiksi kerran pari kuussa ja suorittaa yksi tai useampi harjoittelujakso.

Etäopiskeluun tarvitaan itsekuria, sillä sinun tulee huolehtia tehtävien ja kirjoitusesseiden palautuspäivämääristä. Mikäli olet jo työelämässä tulee sinun järjestää aikaa etäopiskeluun itse. Normaalin kontaktiopetuksen vahvuutena on opiskeluryhmän tuki, sosiaalisuus, tunne ryhmään kuulumisesta sekä kokemusten jakaminen. Etäopiskelussa näihin panostetaan esimerkiksi lähiopetuspäivien ja verkkofoorumin kautta, jossa opiskelijat voivat jakaa ajatuksiaan.

Heta Oksanen

Studentum

Etäopiskelu
Mitä oikeastaan on etäopiskelu? Onko siis mahdollista suorittaa kokonaisia kursseja täysin etänä?
Answer:
Etäopiskelu on opiskelijan kannalta niin sanottuja perinteisiä koulutusmuotoja vapaampaa -erityisesti ajan ja paikan suhteen. Opiskelija voi itse päättää missä ja milloin hän haluaa opiskella. Etäopiskelijan on kuitenkin itse huolehdittava opiskelujen etenemisestä. Opettaja ja luokkatoverit eivät ole etäopiskelijan apuna vaan vastuu lepää itse opiskelijan harteilla. Etäopiskelun ja verkko-opiskelun avulla suoritettavia opintoja tarjotaan kaikissa koulutustyypeissä - yliopistot ja korkeakoulut tarjoavat etäopintoja avoimen yliopiston kautta, jonka lisäksi myös ammattikorkeakoulut ja tietyt ammatilliset oppilaitokset järjestävät joitakin opintoja myös verkon välityksellä. Myös kansanopistot järjestävät lukuisia etäopiskelumahdollisuuksia etenkin aikuisopiskelijoilleen. Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!
Datanomiksi etäopiskeluna
Haluiaisin opiskella datanomiksi verkossa ja haluaisin lisätietoa opiskelusta ja miten paljon paikalla oloa opiskelu vaatii? Onnistuuko opiskelu jos olen samanaikaisesti kokoaikatyössä? Kiitos etukäteen. Mikko M.
Answer:
Hei, lisää tietoa löydät esimerkiksi täältä https://www.etaopiskelu.fi/Tietojenkaesittelyn_perustutkinto_datanomi_82566.htm. Voit myös halutessasi täyttää sivun alareunassa olevan yhteydenottopyynnön, jolloin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun suoraan yhteyttä toivomallasi tavalla! Onnea!
Näyttää 1-3 kysymystä 4 tuloksesta
1
2

Mainokset