Aikuiskoulutus

Tervetuloa Kysy kouluttautumisesta -osioon!

Täältä löydät vastauksia kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet koulutusmaailmassa seikkailevien mieltä. Toivottavasti vastauksista on hyötyä sinullekin! Halutessasi voit myös jättää oman kysymyksesi.

Etsi

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus

07 tammi 2012
Terveydenhoitajan aikuiskoulutus
Hei! Olen koulutukseltani AMK-restonomi. Nyt minua kuitenkin kiinnostaisi hoitotyö, ja erityisesti terveydenhoitajan tutkinto. Voiko terveydenhoitajaksi opiskella aikuiskoulutuksena, ja kuinka paljon tällöin on oltava tunneilla läsnä? Olisin kiinnostunut etäopiskelusta. Voidaanko restonomin tutkinnosta hyväksilukea jotain opintoviikkoja ? Kauanko opiskeluaika tuolloin olisi?

Heippa!

Terveydenhoitajaksi opiskellaan ammattikorkeakouluissa. Sivustoltamme löytyy neljä AMK:ia, jotka tarjoavat terveydenhoitajan koulutusta aikuiskoulutuksena.

Opiskelusta sanotaan seuraavaa:

Mikkelin AMK - Opiskelu on monimuotoista, ja lähiopetusta on joka toinen viikko kahdesta kolmeen päivää kerrallaan.

Metropolia - Opinnot toteutuvat lähi- ja etäopetuksena, erilaisina yksilö- ja ryhmätehtävinä ja seminaareina, projektissa oppimisena sekä kirjallisina tentteinä. Opetus toteutetaan päiväopiskeluna 2-3 kertaa kuukaudessa sekä iltaopetuksena keskimäärin 2 kertaa viikossa. Poikkeuksia tähän voivat aiheuttaa mm. asiantuntijaluentojen järjestelyt.

Ymmärtääkseni vapaavalintaisia kursseja sekä mm. kieliopintoja voi saada hyväksiluettua aiemmasta tutkinnosta. Tarkista kuitenkin asia sekä opiskeluaika vielä sinua kiinnostavalta ammattikorkeakoululta.

Tsemppiä hakuusi ja opintoihisi!

13 tammi 2011
Merkonomi
Hei!
Olen aiemmin opiskellut Merkonomi-linjaa mutta en ole valmistunut, mutta olen suorittanut IB-Diplomin International Business Management ja Englanti... Voinko hakea tällä ja peruskoulun päättötodistuksella Merkonomi tai Datanomi tutkintoon? Ja selviydynkö 2 vuodella?

Hei Pauli,

Merkonomilinjan pääsyvaatimukset vaihtelevat oppilaitoksittain.

Tutustu merkonomikoulutusta tarjoavien oppilaitoksien tarjontaan:

Merkonomikoulutus

Lähetä oppilaitokselle yhteydenottopyyntö ja he vastaavat sinulle haluamallasi tavalla.

Onnea opintoihisi!

Yst. terv.

Studentum.fi

10 syys 2010
Opiskelu työn ohessa
Terve!

Mitä käytännössä tarkoittaa opiskelu työn ohessa?
Pystyykö normaalisti tekemään töitä ja onko opiskelu iltaisin ja miten työharjoittelu jaksot menevät.
Kiitos jo etukäteen!

Tervehdys!

Opiskelu työn ohessa on yksi monimuoto-opetuksen muoto, joka mahdollistaa sen, että tutkinnon voi suorittaa esim. iltaopintoina siten , että voi olla päivisin normaalissa palkka työssä. Tutkintoon saattaa myös kuulua lähiopetusjaksoja viikonloppuisin.

Ota suoraan yhteyttä oppilaitokseen sekä tuosta monimuoto-opetuksesta että työharjoitteluun liittyvissä asioissa Käytännöt ovat yleensä oppilaitoskohtaisia.

Aurinkoista syksyä Sinulle!

Studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje työelämän koulutuksista.