Koulutus
4,6 (9 Arvioinnit)

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Kesto
12 opetuspäivää
Hinta
1 548,39 EUR + alv 24 % (yht. 1 920 EUR)
Seuraava toteutus
22 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
12 opetuspäivää
Hinta
1 548,39 EUR + alv 24 % (yht. 1 920 EUR)
Seuraava toteutus
22 syyskuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 1 548,39 EUR + alv 24 % / osallistuja

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Neuropsykiatrinen valmentaja

Opiskele nepsy-valmentajaksi ja saat käytännönläheisiä, ratkaisukeskeisiä menetelmiä työhösi lasten, nuorten ja aikuisten parissa sekä oman hyvinvointisi edistämiseen!

Koulutuksessa omaksutaan nopea ja vaikuttava matalan kynnyksen menetelmäpatteristo eri ongelmatilanteisiin niin koulumaailmaan kuin sosiaali- ja terveysalallekin.

Nepsy-valmentaja osaa toimia koulutuksen käytyään työpaikan arjessa haasteellisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa rakentavasti ja ratkaisukeskeisen ammattilaisen ottein.

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä voi käyttää esimerkiksi yksilöiden ja ryhmien motivoinnissa, haasteellisissa vuorovaikutustilanteissa, kodin ja koulun välisessä vuorovaikutuksessa, asiakas-, kehittämis- ja esimiestyössä, työnohjauksessa sekä moniammatillisissa palavereissa sekä oman elämän hyvinvoinnin edistämisessä.

Koulutuksen sisältö

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja työskentelee pääsääntöisesti asiakkaiden kanssa, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia häiriöitä kuten autismikirjo (ASD ja ent. Asperger), ADHD, Touretten oireyhtymä, oppimisvaikeuksia tai kehityksellinen kielihäiriö (ent. SLI). Arkikielessä käytetään usein nimitystä "nepsy" tai "neurokirjo".

Ratkaisukeskeisiä menetelmiä voi käyttää apuna myös henkilöiden kanssa, joilla on laaja-alaisia oppimisvaikeuksia tai kehitysvamma tai pakko-oireinen häiriö (OCD). Matalan kynnyksen hoitona menetelmät ovat sovellettavissa myös aggressiivisen käytöksen (käytöshäiriöiden), pelkotilojen ja ahdistuksen sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukemisessa.

Ratkaisukeskeinen valmentaja tukee ja ohjaa asiakasta löytämään sen hetkisestä elämäntilanteestaan voimavaroja ja toimivia käytänteitä esimerkiksi oman elämänhallinnan taitojen haasteisiin.

Taitopainotteisen koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä ja se sisältää 12 etäopetuspäivää arkisin klo 9–16.30 välillä. Koulutus ja sen kirjallisuus on suomenkielinen ja englannin kieliset luento-osuudet tulkataan.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

22 syyskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

18 marraskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Nepsy-koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi tehostettua ja erityistä tukea saavien lasten, nuorten tai aikuisten parissa, kuten

 • sosiaali- ja terveysalan hoitajat
 • ohjaajat
 • opetus- ja kasvatusalan opettajat
 • erityisopettajat
 • eri alojen terapeutit
 • päihde- ja mielenterveysalan työntekijät.

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään toisen asteen kasvatus-, terveys-, sosiaalialan tai vastaava perustutkinto.

Tapauskohtaisesti myös muu soveltuva tausta voidaan hyväksyä, mikäli hakijalla on riittävästi näyttöä työkokemuksesta kyseisillä aloilla tai hän toimii omaishoitajana neuropsykiatrisia haasteita omaavalle henkilölle. Tällöin opiskelija saa koulutuksen suorittamisesta nepsy-ohjaajan sertifikaatin.

Aikataulu

18.11.2024 | Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Koulutus järjestetään etäopetuksena arkisin klo 9–16.30 välillä. Katso muut koulutuspäivät HPI:n kotisivuilta. 

22.9.2024 | Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Koulutus järjestetään etäopetuksena viikonloppuisin klo 9–16.30 välillä. Katso muut koulutuspäivät HPI:n kotisivuilta. 

Kouluttaja

Anniina Nieminen
KM, erityisopettaja, Post Graduate Diploma Solution Focused Therapy, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, MBSR-mindfuness -ohjaaja , jatkotutkinto-opiskelija (tohtorin tutkinto/erityspedagogiikka)

Terhi Kivikoski
Kognitiivinen psykoterapeutti, Sairaanhoitaja (AMK), Sosionomi (AMK), Ratkaisukeskeinen terapeutti, Post Graduate Diploma Solution Focused Therapy, Kriisityöntekijä, NLP Master Practioner

Vierailevia luennoitsijoita:

John Henden
Ratkaisukeskeisen traumatyön kehittäjä, psykoterapeutti

Lisäksi erikoislääkäri ja kokemusasiantuntijoita.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1920 euroa (sis. alv 24 %).

Hinta kattaa kaikki koulutuksen olennaiset kulut: opetuksen ja luentomateriaalit. Osallistujat maksavat itse omat matka-, ruoka- ym. kulunsa sekä satunnaiset kirjahankinnat.

Koulutusmaksun voi maksaa kerralla, puolivuosittain tai kuukausittain, jolloin laskuun lisätään viiden euron käsittelymaksu.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Helsingin Psykoterapiainstituutti
Lemuntie 7 A
00510 Helsinki

Teoriassa hyvä, käytännössä parempi

Helsingin Psykoterapiainstituutti on ratkaisukeskeisen työtavan asiantuntijoita kouluttava organisaatio. Koulutuksista on valmistunut muun muassa 400 lyhytterapeuttia 250 työnohjaajaa 200 työyhteisösovittelijaa. Tavoitteena on, että jokaisesta koulutuspäivästä opiskelija saa taitoja, joita voi heti soveltaa sekä omiin että työelämän tarpeisiin. Opiskelijat ovat erityisesti arvostaneet...

Lue lisää kouluttajasta Helsingin Psykoterapiainstituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,6

Perustuu 9 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
Osallistuja
03 maalis 2022

Sain sitä, mitä lähdin hakemaan. Huomaan käyttäväni koulutuksen antia päivittäisessä työssäni ja havaitsen positiivisia muutoksia vuorovaikutustiilanteissa.

5/5
Osallistuja
03 maalis 2022

Koulutus oli kaiken kaikkiaan hyvin käytännönläheinen ja koottu käytännön työkalujen ympärille.

5/5
Osallistuja
03 maalis 2022

Uusia työkaluja on todella paljon, ja uudelleen esimerkiksi kirjoihin ja materiaaleihin perehtymällä työkalujen mahdollisuuksia voi hyödyntää omassa työssä.

Sponsoroitu