Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
12 500 EUR + alv 24 % (yht. 15 500 EUR)
1.8.2022
   
Hybriditoteutus
Oulu
Koulutus

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

Pätevöidy asiantuntijaksi rakennusterveyden ja terveen sisäilman alalla!

Oulun yliopisto tarjoaa RTA-henkilösertifikaattiin valmentavaa koulutusta yliopistollemme ominaisella, monitieteisellä otteella. Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena - verkko-opintoihin on helppo osallistua mistä vain. Koulutukseen sisältyvät laboratoriotyöt suoritetaan intensiivijaksoina Oulun yliopistolla. Koulutuksen jälkeen henkilösertifioinnin vaatimukset täyttävien on mahdollista hakea RTA-henkilösertifikaattia. Sertifikaatit myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Osaamistavoitteet

Rakennusterveysasiantuntijan sertifikaatin valmentavan koulutuksen suorittanut tietää, millainen on sisäilman suhteen terveellinen rakennus ja miten rakennuksen terveellisyys varmistetaan rakennusvaiheessa ja käytön aikana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisesti ulkopuolisena asiantuntijana kosteus- ja homevaurioiden sekä sisäilmaongelmien tutkimuksissa.

Sisältö

A osiossa perehdytään rakennusten sisäilman epäpuhtauksiin, homeeseen, bakteereihin ja terveysvaikutuksiin. Sisäilmaongelmia tutkitaan ja analysoidaan erilaisilla laboratoriomittausmenetelmillä ja välineillä sekä perehdytään epäpuhtauksien torjuntaan.

B osiossa tarkastellaan syvällisemmin rakennusfysiikkaa, rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, perehdytään rakenteiden ja materiaalien kuntotutkimusmenetelmiin, tuotantotekniikkaan uudis- ja korjausrakentamisessa. Lisäksi perehdytään asiantuntijana toimimiseen sisäilmaongelmien oikeustapauksissa ja sopimustekniseen lainsäädäntöön.

C osiossa käydään lävitse ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä. RTA-koulutukseen osallistuvat perehtyvät edellä mainitun lisäksi syvällisemmin kuntoarvio- ja kuntotutkimusmenetelmiin, rakennetekniikkaan, lainsäädäntöön ja tekevät rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaaditun opinnäytetyön.

Toteutustavat

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Luennot verkko-opintoina, laboratoriotyöt intensiivijaksoilla Oulun yliopistolla. Rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaadittu opinnäytetyö tehdään työelämäprojektina. Opetuskielenä on suomi lukuun ottamatta Building Physics -kurssia, jonka luennot ovat englanniksi. Building Physics -kurssin oppimateriaali on saatavilla tarvittaessa myös suomeksi ja kurssi on mahdollista suorittaa suomenkielellä.

Koulutukseen sisältyvät opintojaksot:

  • Korjausrakentaminen, 3 op
  • Building Physics, 5 op 
  • Rakennetun ympäristön perusteet , 2 op
  • Hyvä sisäilma ja rakennusterveys, 2 op
  • LVI- ja ilmastointitekniikka, 3 op
  • Rakennusmateriaalit ja sisäilma, 5 op
  • Biologinen ja mikrobiologinen sisäympäristö, 5 op
  • Sisäympäristön tutkimusmenetelmät, 5 op
  • Sisäympäristön kuntotutkimusmenetelmät, 5 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveysasiantuntijan sertifikaatista tai jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim. kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa tai lupa- ja viranomaispuolella toimivissa organisaatioissa. Valmentavan koulutuksen jälkeen on henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifikaattia. Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Aikataulu

01.08.2022-01.03.2024

Koulutus alkaa elokuussa 2022 infotilaisuudella. Koulutukseen kuuluvien opintojaksojen opetus alkaa syyskuussa 2022. Luennot toteutetaan verkko-opintoina ja laboratoriotyöt intensiivijaksoilla Oulun yliopistolla. Tarkemmat opetusaikataulut julkaistaan myöhemmin. Verkkoluennot tullaan pääsääntöisesti järjestämään arkipäivinä klo 8-10 tai klo 14-16.

Kustannukset

12 500€ (+ alv 24%)

Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut somessa

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla!

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Jatkuvan oppimisen yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa! Ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Lisätietoja koulutuksesta löydät klikkaamalla Lue lisää -painiketta tai Oulun yliopiston sivuilta osoitteesta https://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/