🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

Kesto
1,5 vuotta
Hinta
12 500 EUR + alv 24 % (yht. 15 500 EUR)
Seuraava toteutus
1 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 16.6.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
1,5 vuotta
Hinta
12 500 EUR + alv 24 % (yht. 15 500 EUR)
Seuraava toteutus
1 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 16.6.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus

Pätevöidy asiantuntijaksi rakennusterveyden ja terveen sisäilman alalla!

Oulun yliopisto tarjoaa RTA-henkilösertifikaattiin valmentavaa koulutusta yliopistollemme ominaisella, monitieteisellä otteella. Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena - etäopintoihin on helppo osallistua mistä vain. Koulutukseen sisältyvät käytännön harjoitukset suoritetaan Oulun yliopistolla. Koulutuksen jälkeen henkilösertifioinnin vaatimukset täyttävien on mahdollista hakea RTA-henkilösertifikaattia. Sertifikaatit myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Koulutuksen sisältö

Valmentavan RTA-koulutuksen sisältö perustuu voimassa olevan asetuksen (545/2015). Koulutus koostuu kolmesta eri osioista:

A osiossa perehdytään rakennusten sisäilman epäpuhtauksiin, homeeseen, bakteereihin ja terveysvaikutuksiin. Sisäilmaongelmia tutkitaan ja analysoidaan erilaisilla laboratoriomittausmenetelmillä ja välineillä sekä perehdytään epäpuhtauksien torjuntaan.

B osiossa tarkastellaan syvällisemmin rakennusfysiikkaa, rakenteiden fysikaalisia ominaisuuksia, perehdytään rakenteiden ja materiaalien kuntotutkimusmenetelmiin, tuotantotekniikkaan uudis- ja korjausrakentamisessa. Lisäksi perehdytään asiantuntijana toimimiseen sisäilmaongelmien oikeustapauksissa ja sopimustekniseen lainsäädäntöön.

C osiossa käydään lävitse ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikkaa sekä opetellaan niihin liittyviä mittaus- ja tutkimusmenetelmiä.

RTA-koulutukseen osallistuvat tekevät rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaaditun opinnäytetyön.

Koulutukseen sisältyvät opintojaksot:

 • Korjausrakentaminen, 3 op
 • Building Physics, 5 op
 • Rakennetun ympäristön perusteet , 2 op
 • Hyvä sisäilma ja rakennusterveys, 2 op
 • LVI- ja ilmastointitekniikka, 3 op
 • Rakennusmateriaalit ja sisäilma, 5 op
 • Biologinen ja mikrobiologinen sisäympäristö, 5 op
 • Sisäympäristön tutkimusmenetelmät, 5 op
 • Sisäympäristön kuntotutkimusmenetelmät, 5 op

Lisäksi RTA-koulutukseen kuuluu opinnäytetyö (15 op).

Osaamistavoitteet

Rakennusterveysasiantuntijan sertifikaatin valmentavan koulutuksen suorittanut tietää, millainen on sisäilman suhteen terveellinen rakennus ja miten rakennuksen terveellisyys varmistetaan rakennusvaiheessa ja käytön aikana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisesti ulkopuolisena asiantuntijana kosteus- ja homevaurioiden sekä sisäilmaongelmien tutkimuksissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

1 syyskuuta, 2024

 • Hybriditoteutus
 • Oulu
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 16.6.2024

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita rakennusterveysasiantuntijan sertifikaatista tai jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim. kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa tai lupa- ja viranomaispuolella toimivissa organisaatioissa. Valmentavan koulutuksen jälkeen on henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifikaattia. Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services Oy.

Aikataulu

01.09.2024-01.03.2026

Koulutus alkaa infotilaisuudella. Luennot toteutetaan joko hybridi- tai etäopetuksena ja käytännön harjoittelu Oulun yliopistolla. Lisäksi koulutukseen sisältyy Oulun yliopistolla pidettäviä seminaareja sekä vierailuja Oulussa oleviin kohteisiin. Luennot pyritään järjestämään arkisin klo 14–18 välisenä aikana. Pidempiä opetuskertoja voi olla myös aamupäivisin (8–12). Tarkemmat opetusaikataulut julkaistaan myöhemmin. 

Koulutuspaikka

online & Oulu

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. RTA-kouluttautujat suorittavat koulutukseen kuuluvat opintojaksot samanaikaisesti Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Rakennusterveysasiantuntijan valmentavaan koulutukseen vaadittu opinnäytetyö tehdään työelämäprojektina. Opetuskielenä on suomi lukuun ottamatta Building Physics -kurssia, jonka luennot ovat englanniksi. Building Physics -kurssin oppimateriaali on saatavilla myös suomeksi ja tentin voi tehdä suomen kielellä.

Kouluttaja

Koulutuksen vastuuhenkilö: professori Ulla Haverinen-Shaughnessy

Kustannukset

12 500€ (+ alv 24%)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusterveysasiantuntijan (RTA) henkilösertifiointiin valmentava koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut somessa

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla!

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Jatkuvan oppimisen yliopisto - elämänmittainen kumppani oppimisessa! Ota yhteyttä....

Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu