Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Traumapsykoterapeuttikoulutus

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut
Yhteenveto
Syksy 2020 - kevät 2024
19 500 € (+ EMDR 1000 € + alv 24 % + ulkomainen seminaari 450 € + alv 24 %)
Syyskuussa 2020
Haku päättyy: 31.1.2020
   
Oulu
Avoin koulutus

Traumapsykoterapeuttikoulutus

Traumapsykoterapeuttikoulutus | Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Tunne traumapsykoterapeuttiset menetelmät

Traumapsykoterapeuttikoulutuksen tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat keskeisiin traumapsykoterapeuttisiin viitekehyksiin ja menetelmiin. Koulutus antaa valmiudet työskennellä traumapsykoterapeuttina sekä akuutisti että kompleksisesti traumatisoituneiden potilaiden kanssa hoidon eri vaiheissa.

Koulutuksen keskeisiä alueita ovat mm. kiintymyssuhdekysymysten ymmärtäminen ja huomioiminen, yhteistyösuhteen luominen, traumatisoitumisen ja sen vaikutusten ymmärtäminen, traumatisoitumisen olemassaolon ja sen vakavuusasteen arvioiminen, kehollisuuden huomioiminen kaikessa traumatyössä sekä kyvyt ja taidot työskennellä vakavasti kiintymyssuhteissa traumatisoituneiden asiakkaiden kanssa.

Koulutus antaa valmiudet tunnistaa, arvioida sekä hoitaa traumaperäisistä ja dissosiatiivisistä oireista kärsiviä yksilöitä ja perheitä vaiheorientoituneella hoitomallilla. Koulutuksessa koulutettavat oppivat käyttämään erilaisia traumapsykoterapeuttisia menetelmiä ja tekniikoita ja soveltamaan niitä tarkoituksenmukaisesti traumapsykoterapiaprosessissa.

Rakenne ja sisältö

Koulutuksen kokonaislaajuus on 76 opintopistettä ja siihen kuuluu teoriaopintoja (luentoja, kirjallisia tehtäviä ja kliinisiä seminaareja), tutustumista alan kirjallisuuteen, koulutuspsykoterapiaa, traumapsykoterapeuttista potilastyötä, työnohjausta sekä opinnäytetyö.

Teoria- ja menetelmäopetus 39,5 op

Teoreettisten ja menetelmäopintojen tavoitteena on antaa tietoa ja ymmärrystä psyykkisestä traumatisoitumisesta ja sen vaikutuksista sekä valmiudet työskennellä traumapsykoterapeuttina eri asteisesti traumatisoituneiden ja dissosiaatiohäiriöstä kärsivien yksilöiden ja perheiden kanssa vaiheorientoituneella hoitomallilla kehollisuus huomioiden.

Teoria- ja menetelmäopetus sisältää seminaarien lisäksi EMDR I -koulutuksen (24t) sekä yhden kahden päivän kansainvälisen seminaarin (16t), yliopiston järjestämät psykoterapeuttikoulutusten yhteiset opinnot (mm. psykoterapian tutkimus, lääketieteellinen diagnostiikka, etiikka, lainsäädäntö 32t). EMDR I -koulutus sekä kansainvälinen seminaari eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Kirjallisuus 12 op

Koulutusohjelmaan sisältyy perehtymistä alan kirjallisuuteen (n. 4000 Sivua), josta iso osa on suomeksi ja osa englanninkielistä. Kirjallisuutta käsitellään lukupiireissä referaattien ja reflektioiden tekemisen avulla sekä seminaareihin liittyvien lukutehtävien muodossa.

Työnohjaus 21 op

Työnohjaus toteutetaan ryhmissä. Ryhmien koko on 8 opiskelijaa. Työnohjauksessa jokainen osallistuja saa oman vuoron joka toinen kerta työnohjauspäivissä. Koulutustyönohjaus toteutuu kokonaisuudessaan vaativan erityistason traumapsykoterapeutin tai kouluttajapsykoterapeutin ohjauksessa. Lisäksi lukupiireissä on vertaistyönohjausta (9 x 4t).

Koulutuspsykoterapia 5,5 op

Koulutuspsykoterapiaa on yhteensä vähintään 110 tuntia. Yksilöpsykoterapiaprosessi on vähintään 60 tuntia, mutta koulutuspsykoterapeutin ja opiskelijan tekemän yhteisen arvion ja suunnitelman pohjalta se voi olla kestoltaan myös laajempi. Koulutuspsykoterapiasta 50 tuntia toteutuu ryhmämuotoisena kahdessa internaatissa. Yksilöpsykoterapian osuus ei kuulu koulutuksen hintaan.

Opinnäytetyö 10 op

Opinnäytetyö muodostuu kirjallisesta työstä ja sen laajuus on 10 op. Opinnäytetyö on opintokokonaisuuksia integroiva ja se voi olla teoreettinen kliinisin esimerkein tai kliininen, jossa kliinistä työtä tutkitaan teoreettisesta näkökulmasta. Opiskelija saa opinnäytetyöhönsä sekä ryhmä- että yksilöohjausta. Opinnäytetyö arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Psykoterapeuttinen potilastyö (vähintään 300 tuntia)

(ei lasketa opintopisteisiin) sisältää opiskelijan omien traumapotilaiden traumapsykoterapian. Psykoterapeuttisen potilastyön tavoitteena on soveltaa käytäntöön koulutuksessa opittua teoriaa ja traumapsykoterapeuttisia menetelmiä ja tekniikoita ja siten saada kokemusta traumapsykoterapeuttina
toimimisesta erilaisten traumatisoituneiden potilaiden kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Hakijoilta edellytetään soveltuva perustutkinto, vähintään kahden vuoden soveltuva työkokemus mielenterveystyössä tai sen kaltaisessa työssä, henkilökohtainen soveltuvuus sekä mahdollisuus tehdä potilastyötä koulutuksen aikana. Perustutkinnon tulee olla soveltuva yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyy riittävä määrä psykologian ja/tai psykiatrian opintoja tai erillisiä psykoterapeuttisten valmiuksien opintoja.

Kouluttaja

Koulutusohjelman vastuuhenkilö:

  • Jari Vainio, erikoistoimintaterapeutti, traumapsykoterapeutti VET, kriisi- ja traumapsykoterapeutti ET, EMDR-terapeutti ja -työnohjaaja, psykodraamakouluttaja TEP, sensomotorinen psykoterapia tasot I ja II.

Muut kouluttajat:

  • Jarno Katajisto, psykiatrinen sairaanhoitaja, traumapsykoterapeutti VET, perheterapeutti ET, EMDRterapeutti ja -työnohjaaja, sensomotorinen psykoterapia taso I.
  • Päivi Tervamaa, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti (traumapsykoterapia), kriisi- ja traumapsykoterapeutti ET; EMDR-terapeutti, sensomotorinen psykoterapia tasot I ja II.
  • Lisäksi VET traumapsykoterapeutit Marko Punkanen (sensomotorinen psykoterapia -kouluttaja) ja Anne Suokas.
  • Kouluttajina toimii myös muita koti- ja ulkomaisia traumapsykoterapian asiantuntijoita kuten EMDR-kouluttaja Roger M. Solomon PhD.

Kustannukset

Koulutusohjelman kokonaishinta on 19 500 euroa, joka laskutetaan lukukausittain (8 x 2437,50 €) tai erikseen sovittavissa erissä. Koulutusmaksu sisältää pääosan teoria- ja menetelmäopinnoista, ryhmätyönohjauksen sekä ryhmämuotoisen koulutuspsykoterapian. Koulutusmaksuun ei kuulu EMDR I -koulutus (hinta 1000 € + alv) ja ulkomaisen kouluttajan 2pv:n seminaari Suomessa (hinta 450 € + alv) sekä yksilöpsykoterapia (vähintään 60 tuntia). Kaikista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Valintahaastattelusta laskutetaan 150 euroa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Traumapsykoterapeuttikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

Oulun yliopisto - Täydennyskoulutus

Vahvista asemaasi ja kilpailukykyäsi työmarkkinoilla

Oulun yliopisto tarjoaa tutkimuslähtöistä akateemista täydennyskoulutus- ja kehittämisosaamista vuosikymmenten kokemuksella. Toiminnassa yhdistyy uusin tutkimustieto vahvaan käytännön osaamiseen. Täydennyskoulutusta toteutetaan sekä lyhyinä että pitkinä ohjelmina joustavasti siten, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut ovat käytössäsi – ota yhteyttä....


Lue lisää kouluttajasta Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun yliopiston täydennyskoulutuspalvelut

PL 7910
90014 OULUN YLIOPISTO

 Näytä puhelinnumero
www.oulu.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,4)
Perustuu 42 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Traumapsykoterapeuttikoulutus täytä seuraavat tiedot: