TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi

Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Yhteenveto
65 EUR (arvonlisäverotonta)
Kurssi on käynnissä koko kevään ajan
Haku päättyy: 31.5.2023
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Sisältö

Kurssin sisältö koostuu TRE-kurssin aineistosta, ohjatuista videoista ja äänitteistä. Pääset harjoittelemaan ajasta ja paikasta riippumatta, mistä päin maailmaa vain, omaa aikatauluasi noudattaen.

  • Kurssi on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Kurssi ei sisällä yhdessä muiden kanssa tehtäviä harjoituksia, vaan voit edetä oman aikataulusi mukaan, harjoitukset on kuvattu opetusvideoille.
  • Kurssi koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Kurssin opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä).
  • Sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä opettajaan. Kurssin ei ole tarkoitus korvata lähikurssia, jossa TRE-ohjaaja on koko kurssin ajan paikan päällä ohjaamassa.
  • TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi.
  • TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi.
  • Kurssille osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Kurssi sopii henkilökohtaiseen palautumiseen ja hyvinvointiin sekä yleiseen työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, esim.:
• Pitkittyneen stressin kuormittamat
• Hyvät jännittäjät
• Yliherkkyydestä kärsivät
• Istumatyön tekijät tai kun työasennot ovat staattisia
• Lihaskireyksiä, jäykkyyttä, joustamattomuutta ja kipua kokevat
• Kun liikunta on vähäistä tai rajoittunutta
• Aktiivisesti liikkuvat, aktiivi- ja kilpaurheilijat
• Vammoista toipumisen jälkeinen kehonhuolto
• Fyysisen työn tekijät
• Kun työ on henkisesti kuormittavaa
• Elämänvaiheen tai -tilanteiden rasittamat
• Ihmissuhdetyötä tekevät

TRE-harjoittelu ei sovi jos:
• on vakavasti sairas tai sairastaa epilepsiaa tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta
• kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa.

TRE-harjoittelussa on hyvä pitää taukoa myös raskauden aikana ja vammojen ja sairauksien toipumisajan. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Aikataulu

Kurssin ajankohta:
21.2.-31.5.2023 (jatkuva ilmoittautuminen kevään ajan)

Opinto-oikeus on voimassa ilmoittautumiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun eli helmikuussa ilmoittautuneillakin vielä maaliskuun ajan.

Koulutuspaikka

Kurssi on etäoppimisen kurssi, jonka voi tehdä oman aikataulun mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Kouluttajaan on mahdollista olla yhteydessä kurssin aikana.

Kouluttaja

Satu Pusa, Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja

Kustannukset

65 €, sisältäen TRE-etäoppimisen kurssin kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden sekä tarvittaessa opettajan kurssinaikaisen etätuen harjoittelun lisäohjeistamiseksi.
Huom. Kurssin aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Kesäyliopisto sinua varten – ympäri vuoden

Päijät-Hämeen kesäyliopisto järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta eri alojen ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Kesäyliopisto tarjoaa avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikursseja, lukiolaiskursseja sekä muuta yleissivistävää ja ajankohtaista koulutusta. Tilauskoulutusta toteutetaan räätälöitynä työyhteisöjen koulutustarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta...


Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Niemenkatu 73
15140 Lahti

 Näytä puhelinnumero
www.phkesa.fi


Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta TRE®-stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi täytä seuraavat tiedot: