🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

Kesto
4 tuntia
Hinta
135 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
5 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.5.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
4 tuntia
Hinta
135 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
5 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.5.2024
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

joogamatto lattialla

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Tavoite

Kurssilla opit TRE®-harjoituksen ja saat valmiuksia käsitellä mm. työ-, opiskelu- tai yleistä stressiäsi ja jännitystilojasi voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Sisältö

• TRE® stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna ja harjoituksen säätely
• stressireaktio, psoas, yli-/alivireys, stressin säätely ja palautuminen
• stressi ja toimintakyky, keho-mieli -yhteys
• polyvagaaliteoria ja peilineuronit
• ohjeet TRE® harjoittelun jatkamiseen
• kurssin jälkeinen oman harjoittelun etätukimahdollisuus
• kurssi ei anna valmiuksia/oikeuksia ohjata/opettaa menetelmää muille

Kurssiin sisältyvät omat harjoitukset (3 tuntia) tehdään itsenäisesti kurssin jälkeisillä viikoilla. Omiin (vapaaehtoisiin) harjoituksiin liittyvät kysymykset voi käsitellä opettajan kanssa tarpeen mukaan noin kahden viikon sisällä kurssista.

TRE®-menetelmä

TRE® (Tension & Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen harjoitusmenetelmä, joka perustuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Helposti omaksuttava liikesarja aktivoi kehon luontaisen palautumistärinän. Harjoitus edistää palautumista ja on miellyttävä keino purkaa lihaksiston ja hermoston ylikuormitustiloja. Harjoittelu vaikuttaa myös aivoihin vahvistamalla levollisuutta, kehotietoisuutta ja kykyä olla läsnä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa.

Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. Pitkäaikainen stressi ylläpitää uuvuttavaa kierrettä ja jatkuvaa hälytystilaa. Kurssilla lähestytään menetelmää ja stressinpurkua nykypäivän laajasta stressiymmärryksestä ja hyvinvointiasi edistävistä näkökulmista käsin.

Kurssilla opit TRE®-liikkeet itsenäistä harjoittelua varten, oivallat kuormittumis- ja stressireaktioittesi syntyä ja saat eväitä säädellä stressiäsi ja vahvistaa palautumistasi. Mukaan saat kotiharjoitteluohjeet ja kurssin jälkeenkin opettajan etätukea tarvittaessa. Kurssilla opiskellaan lämpimässä ja turvallisessa ilmapiirissä, kurssille on myös hyvien jännittäjien ja lahjakkaiden stressaajien helppo osallistua.


Ilmoittaudu
-painike vie kotisivuillemme, josta löydät lisätietoa koulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

5 kesäkuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Lahti
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.5.2024

Kohderyhmä

Työhyvinvointiin ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti, vuorovaikutuksellisesti tai fyysisesti kuormittavaa. Istumatyöntekijöille tai kun työasennot ovat staattisia. Palautumiseen ja stressinpurkuun opiskelijoille, urheilijoille, hyville jännittäjille, helposti stressaantuville, hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

TRE® harjoittelu ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen / diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai kun kyky itsesäätelyyn on rajoittunut (esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden häiriöt ja sairaudet). Raskaana oleville TRE:tä ei suositella. Kysy lääkäriltäsi ennen aloittamista, jos olet epävarma oman sairautesi suhteen.

Aikataulu

05.06.2024

klo 12.15 – 15.45 (4 oppituntia)

Lisäksi omat harjoitteet 3 tuntia etäharjoitteina

Koulutuspaikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kouluttaja

Satu Pusa, stressinpurkukouluttaja, Certified & Advanced TRE® Provider, NLP Trainer

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 135 € (hintaan ei lisätä arvonlisäveroa)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Polkuja kohti merkityksellistä elämää

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa opintoja, jotka tuovat arkeen uuden kipinän. Me suhtaudumme tietoon ja sen soveltamismahdollisuuksiin uteliaisuudella, ja haluamme herättää saman tiedonjanon kaikissa opiske­lijoissamme. Inspiraatio kohti uutta voi lähteä liikkeelle yksittäisestä koulutuksesta ja kasvaa koko elämän suunnan muuttavaksi urapoluksi. Tervetuloa oppimaan...

Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu