Timo Tyrväinen

Speakersforum, Useita paikkakuntia
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Timo Tyrväinen

Timo Tyrväinen

Yksi maamme näkyvimmistä talouskeskustelijoista

&quotTyrväinen harppoo sisään, napauttaa piirtoheittimen päälle ja on viisi sekuntia myöhemmin jo vauhdissa. Seinälle heijastuu kipuavia käyriä, sekä tenhoavia kasvuprosentteja. Välillä Tyrväisen ääni hiipuu kuiskaukseksi. Hän puhuu taloudesta aivan kuin se olisi jotain hirveän jännittävää, kertoo tarinaa, jossa Lumikin tai Ison pahan suden sijasta esiintyvät kuluttajien luottamusindeksi, sekä Yhdysvaltain keskuspankki FED&quot (Suomen Kuvalehti 2002).

Climate Leadership Coalitionin pääekonomisti Timo Tyrväinen, joka toimi Aktiassa pääekonomistina 1998-2014 ja senior advisorina 2014-2016, on yksi suomalaisen ekonomistikunnan tunnetuimmista edustajista. Arvostuksen takana on paitsi huippuasiantuntemus myös rohkeus kannanottoihin ja mukaansa tempaava esiintyminen. Taloussanomat julisti 2005 lukijaäänestyksen otsikolla &quotKuka on suomalaisen talouskeskustelun moottori?&quot Tyrväinen rankattiin sijalle kaksi, ja julkistaessaan äänestystuloksen lehti otsikoi Tyrväistä koskevan juttunsa &quotValtakunnan ekonomisti&quot.

Viime vuosina Tyrväinen on keskittynyt ilmastonmuutoksen ja sen hillitsemisen talousvaikutusten selvittämiseen sekä yritysten rooliin ilmasto-ongelmien ratkaisemisessa. Kun poliitikkojen päättäväisyys on horjuvaa, kiireelliset ilmastotoimet jäävät usein yritysten ja kaupunkien (sekä USAssa osavaltioiden) vastuulle. Financial Stability Boardin lanseeraaman ns. TCFD -kehikon, jonka kautta yritysten kohtaamia ilmastoriskejä ja -mahdollisuuksia arvioidaan, jalkauttaminen suomalaiseen yritysmaailmaan on Tyrväisen suuri missio.

Tyrväisen ekonomistiura alkoi 1975 Suomen Pankissa. OECDssa, Pariisissa, hän työskenteli 1982-1983 ja 1993-1994. Vuonna 1989 hän oli tutkijana London School of Economics&aposissa, Centre for Labour Economics -tutkimuslaitoksessa. Vuosina 1997-1998 Tyrväinen toimi vierailevana tutkijana Madridissa, Espanjan keskuspankissa.

Hänen väitöskirjansa 1995 osoitti korkean verokiilan ruokkivan korkeampaa työttömyyttä. Tyrväinen tutki samaa kysymystä kansainvälisessä kontekstissa OECDn toimeksiannosta. Viesti meni läpi sekä meillä että muissa EU-maissa - komissio mukaan lukien.

Timo Tyrväinen oli 2000-2015 European Council of Economists (Conference board) -ryhmän jäsen ja toimi sen puheen¬johtajana 2003-2005. Taloustieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja hän oli 2009-2010. Tyrväinen on GICn (Global Interdependence Center) ja amerikkalaisekono¬mis¬tien yhdistyksen, NABEn (National Association for Business Economics), jäsen. Hän oli Suomen Kansallisoopperan ystävien yhdistyksen, ProOperan, puheenjohtaja 2007-2013 ja on edelleen yhdistyksen hallituksen jäsen. Lauluntekijän ominaisuudessa Tyrväinen oli TEOSTOn hallituksen jäsen 2010-2013. TEOSTO-rahaston johtokunnan puheenjohtajana hän toimi 2013-2014. Taidemaalari Anita Snellmanin Säätiön hallituksessa Tyrväinen on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Vuodesta 2016 lähtien Tyrväinen on ollut Myrskyvaroitus-StormWarning –yhdistyksen puheenjohtaja.

Vuonna 2016 Timo Tyrväiselle luovutettiin ensimmäisenä suomalaisena Certified Business Economist - sertifikaatti. Sen on kehittänyt ja jonka omistaa amerikkalaisekonomistien yhdistys National Association for Business Economics (NABE). Sertifikaatin myöntäminen perustuu laajaan koulutusta, kokemusta ja käytännön työssä osoitettua ekonomistiosaamista koskevaan vertaisarvioon.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Timo Tyrväinen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Speakersforum
Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...

Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu