Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
 

Optikkokoulutus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Optikko eli optometristi on näkemisen asiantuntija

Optikko eli optometristi on tiivistetysti näkemisen asiantuntija ja optometristin tutkinnon suorittanut henkilö. Yleisin paikka törmätä optikkoon on luonnollisesti silmälasiliike eli optikkoliike, jossa optikko tekee asiakkaille esimerkiksi näöntarkastuksia ja kirjoittaa silmälasimääräyksiä. Optikko taitaa myös silmälasien valmistuksen ja huoltamisen. Näöntarkastuksen saa suorittaa vain koulutuksen saanut optikko.

Optikko voi toimia näkemisen asiantuntijana myös työterveyshuollossa. Näihin tehtäviin optikolta edellytetään asiantuntijuuteen pätevöittävä lisäkoulutus. Piilolasien määrääminen ja sovittaminen sekä optisten erikoisapuvälineiden sovittaminen vaativat myös lisäkoulutuksen.

Optikko on laillistettu ammattihenkilö. Optikon ammatissa toimiminen edellyttää optikon tai optometristin tutkintoa. Suomessa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valvira myöntää hakemuksesta laillistuksen ammattiin.

Optikkokoulutuksen voi suorittaa ammattikorkeakoulussa

Optikoksi voi opiskella ammattikorkeakoulussa optometrian koulutuksessa. Optikkokoulutus kestää noin kolme ja puoli vuotta ja on laajuudeltaan 210 opintopistettä.

Suomessa optometristiksi voi opiskella Helsingissä Metropolia-ammattikorkeakoulussa sekä Oulun ammattikorkeakoulussa.

Työelämäharjoittelu on olennainen osa optometrian ammattikorkeakoulututkintoa. Optometrian opiskelijoiden työharjoittelujaksot ovat noin neljän viikon mittaisia, ja työharjoittelujaksoja on kuudella lukukaudella. Työharjoittelun voi suorittaa esimerkiksi optikkoliikkeessä tai julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa, kuten silmäsairaalassa.


Palaa sivun alkuun


Lähde: Ammattinetti

Vertaile koulutuksia