Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-17 koulutusta 17 tuloksesta
Näyttää 1-17 koulutusta 17 tuloksesta
 

Kouluttautuminen työterveyshuollon ammattilaiseksi

Työterveyshuoltoon pätevöittävät koulutukset on usein tarkoitettu lääkäreille, terveydenhoitajille, fysioterapeuteille, psykologeille ja terveysalan konsulteille. Koulutus antaa valmiudet toimia työterveyshuollon ammattihenkilön ja asiantuntijan tehtävissä hyvää työterveyshuoltokäytäntöä toteuttaen sekä työpaikan hyvinvointia edistäen ja tukien.

Työterveyshuollon ammattihenkilöllä tarkoitetaan henkilöä, jolla on työterveyshuollon erikoislääkärin/muun laillistetun lääkärin tai terveydenhoitajan pätevyys sekä työterveyshuoltoon tarvittava koulutus. Työterveyshuollossa toimivien pätevyys on määritelty työterveyshuoltolaissa. Työterveyshuollon asiantuntijoilla on puolestaan fysioterapeutin/psykologin pätevyys ja riittävät tiedot työterveyshuollosta tai ergonomian/työhygienian/teknisen tms. alan koulutus sekä riittävät tiedot työterveyshuollosta.

Työterveyshuollon ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden on oltava ammatillisesti riippumattomia työntekijöistä, työnantajista tai heidän edustajistaan. Asiantuntijoiden ja ammatilaisten tulee ylläpitää ja kehittää taitojaan täydennyskoulutuksella. Työterveyslaitos tarjoaakin vuosittain työterveyshuoltoon pätevöittävää koulutusta asiantuntijoille sekä ammattihenkilöille.

Terveydenhoitajat ja fysioterapeutit voivat hankkia pätevyyden myös ammattikorkeakoulujen tarjoamissa erikoistumisopinnoissa. 

Työnterveyshuollon koulutusten aihealueita ovat muun muassa:

  • turvallinen ja terveellinen työympäristö
  • työn liittyvien sairauksien ehkäisy
  • työ- ja toimintakyvyn ylläpitäminen sekä parantaminen
  • työpaikkaselvitysten ja toimenpide-ehdotusten tekeminen
  • työterveyshuollon toimintasuunnitelman laatiminen
  • työnpisteiden ergonomian selvittäminen ja parantaminen
  • työkyvyn ylläpido ja edistäminen
  • työssä selviytymisen seuranta

Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää