Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset tänne »

Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
 • = Tarjonnassa myös kesällä
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
 

Haluatko toimia hyvinvoinnin lähettiläänä ja auttaa toisia treenaaman tehokkaasti?

Kouluttaudu Personal Traineriksi!

Kuralta maistuvat juoksulenkit ja satunnaiset jumppatunnit vaihdetaan mieluusti ammattilaisen suunnittelemaan treeniohjelmaan ja sen tuomiin selkeisiin päämääriin. Kouluttautunut PT osaa auttaa erilaisia liikkujia: lihasmassaa kasvattavia, painonpudottajia, kunnonkohottajia ja kokeneita himoliikkujia – kaikkia, jotka haluavat itselleen henkilökohtaista ja ammattitaitoista tukea ja ohjausta.

Personal trainer kohtaa monenlaisia ohjattavia, joten hänen on liikunnan ja urheilun ammattilaisena tunnettava alan uusimmat trendit, tieteelliset löydökset ja innostavat menetelmät. Personal Trainerit ovat jatkuvasti kehittyvä ja kasvava ammattikunta, joka auttaa asiakkaitaan liikunnan parissa sekä henkisellä että fyysisellä tasolla. Personal Trainereiden tarkoitus on edistää ihmisten terveyttä sekä fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Heillä on tärkeä rooli etenkin kannustamisessa ja motivoimisessa säännölliseen liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin.

Personal Trainer on koulutuksen suorittanut ammattilainen

Personal trainerin koulutus antaa opiskelijalle ennen kaikkea tarvittavat tiedot ja taidot personal trainerina toimimiseen. Koulutuksissa käsiteltäviä aiheita voivat olla esimerkiksi:

 • Anatomia
 • Ravinto ja ravitsemus
 • Käytännön harjoittelu, kuten:
  • Voimaharjoittelu
  • Rasvanpoltto
  • Lihashuolto
  • Harjoitusohjelmien suunnittelu
 • Henkinen ja psyykkinen valmennus
 • Viestintä ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa
 • Omien palveluiden ja osaamisen markkinonti

Miten Personal traineriksi pätevöidytään? Kuka saa toimia personal trainerina?

Personal Trainerin työhön saa parhaat lähtökohdat suorittamalla Personal Traineriksi pätevöittävän koulutuksen. Personal trainer ei ole suojattu ammattinimike Suomessa, mikä tarkoittaa koulutuspolun osalta monipuolisia vaihtoehtoja. Kouluttajia on markkinoilla useita. Personal trainer -nimikettä saa käyttää ilman tiettyä koulutusta tai vastaavaa edellytystä. Menestyvä personal trainer panostaa kuitenkin omaan tietopankkiinsa ja osaamiseensa kouluttautumalla.

On itsestäsi kiinni, minkälaisen koulutuskokonaisuuden haluat suorittaa. Saatavilla on lyhyempiä koulutuksia ja pidempiä, usean lähiopetuspäivän koulutusohjelmia., Sertifiointien, lisenssien ja akkreditointien maailmassa on helppo eksyä. Suomessa käytössä olevia Personal training kouluttajien auktorisointeja ovat esimerkiksi:

 • APT®-auktorisointi koulutusorganisaatioille
 • EuropeActive
 • YMCA Awards

Kouluttajan valinnassa tärkeintä on, että koulutus vastaa toiveitasi ja tarpeitasi, mutta kannattaa myös tarkistaa, onko kouluttajalla jokin sertifointi, mikä osoittaa heidän pätevyytensä.

Personal trainer -koulutuksen suorittamisesta taas voi saada esimerkiksi seuraavia lisenssejä:

 • Suomen Urheiluopistojen Personal Trainer -lisenssi
 • FAF Personal Trainer® -lisenssi
 • APT®

Personal trainerin koulutus on osoitus asiakkaillesi siitä, että olet luotettava ja osaava liikunnan ammattilainen. Valmennus- ja ohjaussuhteessa luottamus on kaiken A ja O. Panosta siis siihen ja suorita Personal Trainer -koulutus!

Missä ja miten voin suorittaa personal trainer -koulutuksen?

Personal trainingin koulutuksia on tarjolla eri puolilla Suomea. Koulutuksia tarjoavat esimerkiksi:

Personal Trainer -koulutuksen kesto vaihtelee kouluttajasta toiseen. Yleisesti keston voi sanoa olevan kolmesta kuukaudesta yhteen vuoteen, riippuen siitä, suorittaako koulutuksen kokopäiväisesti vai monimuotoisena koulutuksena esimerkiksi työn ohessa. Koulutuksen toteutus ja sisältö riippuvat koulutuksen tarjoajasta ja Personal Trainer -koulutuksissa on mahdollisuuksia myös erikoistua tai suorittaa esimerkiksi aikuisliikunnan ammattitutkinto.

Mitä hyötyä on Personal training -koulutuksesta?

Personal Trainer -koulutuksessa saadaan tietoa muun muassa liikuntafysiologiasta, ravitsemuksesta, erilaisista vammoista, tekniikkaohjauksesta sekä erilaisista kehon analyysi- ja testimenetelmistä. Koulutuksessa opitaan myös erilaisten asiakkaiden kuten senioreiden ja raskaana olevien ohjaamista.

Moni liikunnan alalle lähtevä saattaa hallita jo etukäteen monta PT:n tehtäviin kuuluvaa osa-aluetta. Tai ainakin luulee hallitsevansa, esimerkiksi omaan urheilu-uraan pohjautuen. On kuitenkin aivan eri asia tehdä töitä erityyppisten ihmisten sekä heidän kehojensa ja mieliensä kanssa. Personal trainer -koulutuksen myötä saat vahvistusta muiden ohjaamiseen, etkä jumiudu omiin toimintamalleihisi ja näkemyksiisi treenaamisesta.

Täydennyskoulutuksessa opit ajankohtaisimmat liikunta-alan trendit

Tietämys liikunnasta kasvaa jatkuvasti ja myös tavallisien kuntoliikkujien halu tietää enemmän liikunnasta sekä ravinnosta lisääntyy jatkuvasti. Monilla on myös rasitusvammoja, erikoisruokavalioita tai muita rajoitteita, jotka tulee huomioida liikuntaohjelmassa. Tämä puolestaan asettaa omat haasteensa Personal Trainereille ja muille liikunnan ammattilaisille. Uusi tieto ja asiakkaiden toiveet lisääntyvät jatkuvasti, jolloin Personal Trainereilla täytyy olla ajantasaisin tieto asioista. Myös asiakkaiden erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen, motivointi ja innostaminen vaatii PT:ltä jatkuvasti enemmän osaamista.

Personal Trainereille suunnattuihin täydennyskoulutuksiin osallistumalla on mahdollista pitää tietonsa ajan tasalla. Täydennyskoulutusten avulla Personal Trainerit voivat vahvistaa osaamistaan, tavata kollegoitaan, vaihtaa näkemyksiä ja oppia uusimmat menetelmät ja tieteelliset ratkaisut. Koulutusten avulla ammattilaiset osaavat siis auttaa muita ihmisiä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen tiellä entistä paremmin.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry; Trainer4You

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä