Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002

Apex Automation
Yhteenveto
1 päivä
290 EUR + alv 24 %
Kysy seuraavaa toteutusta!
   
Kokkola, Useita paikkakuntia
Lupa- ja korttikoulutukset

Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002

Sähkötyöturvallisuus (SFS 6002) / Apex Automation

Varmista sähkötyöturvallisuusosaaminen

Yleisen Sähkötyöturvallisuuskoulutuksen velvoite perustuu sähköturvallisuuslakiin 1135/2016. Sähköalan töitä tekevien henkilöiden koulutus- ja opastusvastuu kuuluu yleisesti työnantajalle.

Päätös edellyttää yrityksen sähkötöiden johtajan tai käytönjohtajan huolehtivan, että sähkötöitä tekevät henkilöt ovat ammattitaitoisia ja riittävästi opastettuja tehtäviinsä. Sähkötyöturvallisuuskurssilla saat tietoa turvallisesta työskentelystä ja lakivelvoite täyttyy.

Yleisen sähkötyöturvallisuuskoulutuksen jälkeen voi tietyin edellytyksin tehdä jännitetöitä muistuttavia vakiintuneita toimenpiteitä. Koulutuksessa selviää mm. miten näitä tehdään turvallisesti.

Sähkötyöturvallisuuskoulutuksen sisältö

SFS 6002 sisältää sähkötöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset. Kurssilla käsitellään sähkövirran ja valokaaren vaikutuksia sekä sähkön aiheuttamia tapaturmia. Lisäksi käydään lyhyesti läpi tärkeimmät sähkötyön tekemiseen
liittyvät määräykset, ohjeet, työn organisointi ja henkilöiden vastuut. Kurssin sisällössä painotetaan käytännönläheisesti osallistujien työhön liittyviä asioita.

Koulutuksen aiheet:

 • Sähkön vaarallisuus
  • Suoran sähköiskun ja valokaaren vaikutukset
  • Sähköstä johtuvat tapaturmat
  • Sähkötöitä tekevä henkilöstö
  • Lait, asetukset ja standardit
 • Sähkötöitä tekevä henkilöstö
  • Ensiapu, yhteydenpito ja työalue
  • Piirustukset ja kilvet
  • Käyttötoimenpiteet ja toiminnan tarkistukset
 • Työmenetelmät
  • Työskentely jännitteettömänä
  • Jännitetyöt
  • Sähkölaitteistossa tai sen läheisyydessä tapahtuva työskentely
  • Kunnossapitotyöt

Kurssiin kuuluu koe, jonka perusteella osallistujalle annetaan todistus kurssin suorittamisesta tai Sähkötyöturvallisuuskorttikokeesta hyväksytysti suoriutuneille.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Standardin SFS 6002 mukaan yleinen sähkötyöturvallisuuskoulutus on säännöllisin väliajoin annettava kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille, mukaan luettuna työnjohto-, käyttötoiminta-, suunnittelu-, opetus- ja muissa asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt.

Sähkötöiden turvallisuuden varmistamiseksi on yleinen sähkötyöturvallisuuskoulutus uusittava siten, että koulutusten väli saa olla enimmillään 5 vuotta.

Koulutuspaikka

Koulutukset pidetään luentoesityksinä Apex Automationin toimitiloissa Kokkolassa, osoitteessa Terminaalikatu 3.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Valtuutettu sähkötarkastaja Jouni Känsälä VTS 122 tai Sähköturvallisuusasiantuntija Thomas Anderssen. Henkilöillä on pitkäaikainen kokemus sähköasennustyöstä, sähkösuunnittelusta, asennusvalvonnasta, sähkötarkastuksista ja säädöstulkinnoista sekä hyvä sähköalan säädöstuntemus.

Kustannukset

Hinta 270 € + 24 % ALV / osallistuja

Kurssi järjestetään, kun osallistujia on ilmoittautunut vähintään kurssille ilmoitetun minimiosallistujamäärän verran. Ilmoittautuneille toimitetaan vahvistus kurssista noin 5 työpäivää ennen tilaisuutta joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Jos olet ilmoittautunut kurssille, mutta et pääsekään paikalle, peruuta osallistumisesi viimeistään 2 työpäivää ennen kurssia. Muussa tapauksessa laskutetaan puolet kurssin hinnasta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Apex Automation

Apex Automation - Koneturvallisuus- ja sähkötyöturvallisuuskoulutukset

Apex Automation – sähkö- ja koneturvallisuuskouluttajanne

Apex Automation järjestää monipuolisesti laadukkaita sähköturvallisuus- ja koneturvallisuuskoulutuksia. Kouluttajilla on pitkä kokemus sähkö- ja koneturvallisuusasioista sekä hyvä säädöstuntemus. Tarjolla on sähköturvallisuuskoulusta niin maallikoille, opastetuille henkilöille kuin ammattilaisille. Koneturvallisuuskoulutusta löytyy aina perusteista asiantuntijatasoon asti. Sähköturvallisuus Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002 Sähkötyöturvallisuuskortin kertauskurssi SFS...


Lue lisää kouluttajasta Apex Automation ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Apex Automation

Terminaalikatu 3
67700 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.apexautomation.fi Linkki kotisivulle

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Sähkötyöturvallisuuskortti SFS 6002 täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

SFS 6002 -koulutus työpöydällesi palveltuna!

Laadukkailla Primaonline SFS 6002 -verkkokursseilla päivität sähkötyöturvallisuustaitosi kustannus- ja oppimistehokkaasti ajasta ja paikasta riippumatta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: