Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op

Kainuun kesäyliopisto
Yhteenveto
1,5 vuotta
3 250 EUR (arvonlisäverotonta)
1.5.2021
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus
Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op

Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op

Koulutuksen painopistealueina ovat ratkaisukeskeinen taustafilosofia ja voimavarakeskeiset työmenetelmät myönteisen muutoksen edesauttamiseksi vuorovaikutuksellisessa ohjaustyössä. Tässä koulutuksessa taideterapeuttisille lopputuotoksille ei aseteta laadullisia vaatimuksia, vaan keskiössä on mielen hyvinvointia edistävä prosessi. Koulutukseen voi osallistua, vaikka ei olisi aiempaa taiteellista koulutusta tai erityistä lahjakkuutta.

”Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ei korosteta menneisyyttä vaan keskustelu ja työskentely suunnataan tulevaisuuteen ja tavoitteisiin. Terapian tavoitteena on nostaa esille positiiviset voimavarat ja muutoksen mahdollisuudet, jotka ovat juuri nyt käytettävissä. Myös menneisyyttä voidaan tarkastella, jos se on asiakkaan omasta mielestä tarpeellista ja merkityksellistä. Tällöinkin työskentelyn lähtökohtana on asiakkaan voimavarojen tunnistaminen, ei ongelmiin keskittyminen.

Humanistisesti suuntautuneessa ratkaisukeskeisessä taideterapiassa asiakkaan kuvia ei analysoida tai tulkita. Keskeistä on se, mitä merkityksiä kuvan tekijä itse töilleen antaa. Taidetuotosten (kuvien) äärellä käytävään keskusteluun liittyvät ratkaisukeskeiset kysymykset toimivat työvälineinä, joiden avulla asiakas tulee kuulluksi oman elämänsä asiantuntijana ja hän osallistuu aktiivisesti oman tulevaisuuden suunnitteluun sekä tavoitteidensa asettamiseen.” Hilkka Putkisaari (kouluttaja)

Koulutus toteutetaan verkkotuettuina monimuoto-opintoina. Alku- ja loppuseminaaripäivät toteutetaan kontaktiopetuksena Kajaanissa, mutta koulutuksen kaikkiin muihin osioihin osallistutaan verkon välityksellä.

Koulutuksen sisältö

  • kuvallinen työskentely voimavarakeskeisessä taideterapiassa
  • kirjallisuusterapian mahdollisuudet taideterapeuttisessa ohjaamisessa
  • kehollinen tunnetyöskentely ja minikonstellaatiot
  • muovailu ja musiikki osana voimavarakeskeistä taideterapeuttista työskentelyä
  • mielikuvaharjoitteet ja mindfulness luovien terapiamenetelmien tukena
  • tarinallisuus identiteetin kirkastamisessa, arvotyöskentely ja metaforat osana luovaa terapiatyöskentelyä
  • oman luovan prosessin aktivointi voimaannuttavan visioinnin kautta/ Opiskelijan oman identiteetin tutkiminen taideterapian keinoin.

Koulutuksen tavoittet

Tavoitteena on vastata ihmisten kasvaneeseen mielenterveydelliseen ahdinkoon ja luoda uudenlaisia ja tehokkaita tukimalleja varhaisen tuen palveluille. Koulutuksen avulla pyritään luomaan mielenterveyttä tukevia palveluja oikea-aikaisesti ennen kuin ongelmat ovat ehtineet kehittyä vakaviksi. Painopiste koulutuksessa on käytännönläheisissä, turvallisissa ja voimavarakeskeisissä asiakastyön interventioissa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita ratkaisukeskeisistä lyhytterapeuttisista ja luovista työskentelymenetelmistä ja niiden tuloksellisesta soveltamisesta oman asiakaskuntansa kanssa.

Peruskoulutukseksi soveltuu sosiaali-, terveys-, opetus- tai kasvatusalan ammatillisen opistoasteen, ammattikorkeakoulun- tai muun soveltuvan alan tutkinto. Koulutukseen osallistuminen edellyttää mahdollisuutta tehdä taideterapeuttista asiakastyötä ja hankkia asiakkaat oma-aloitteisesti.

Mikäli osallistujalla on jo aiempi Valviran ja Kelan laillistama psykoterapeuttikoulutus, tällä koulutuksella voi hakea ratkaisukeskeisen psykoterapian lisäpätevyyden Kelalta soveltuvin osin.

Aikataulu

1.5.2021 - 31.10.2022

Opintokokonaisuuteen sisältyy 12 lähiopetuspäivää, 10 tuntia ryhmätyönohjausta (5 x 2 t), jonka keskiössä on koulutuksenaikainen asiakastyöskentely. Koulutukseen kuuluu lisäksi itsenäisiä harjoituksia, kirjallisuuden reflektointia, vertaisryhmätyöskentelyä (8 x 2 t) lähijaksojen välissä sekä kirjallisia välitehtäviä ja omakohtainen kehittämishanke, joka on ratkaisukeskeinen omaan työhön liittyvä soveltava taideterapeuttisen prosessin kuvaus. Seminaaripäivät koostuvat aamupäivän käytännönläheisestä teoriasta ja iltapäivän käytännön taideterapeuttisesta harjoittelusta.

Koulutuspaikka

Lähiopetuspäivistä aloitus- ja päätöspäivät toteutetaan kontaktiopetuksena Kainuun kesäyliopistolla Kajaanissa ja loput reaaliaikaisen verkkoyhteyden kautta. Verkko-opintoihin on mahdollista osallistua joko omalta koti/työkoneelta tai yhdessä opiskelijaryhmän kanssa Kainuun kesäyliopistolla.

Kouluttaja

Hilkka Putkisaari
KM/luokanopettaja, sosionomi ja kuvataideterapeutti (AMK), ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti (Valvira, Kela, VET), taidepsykoterapeutti (Kela), kognitiivinen lyhytterapeutti (Kela), parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi (NACS), tunnekeskeinen pariterapeutti (ICEEFT), työnohjaaja (STOry), johdon ja esimiesten työnohjaaja Master CSLE (JoTo)

Sirkku Ruutu
Psykologi (PsM), luokanopettaja (KM), ratkaisukeskeinen kouluttajapsykotera-
peutti (Valvira, Kela, VET), kognitiivinen lyhytterapeutti (Kela), johdon ja esimiesten työnohjaaja (MIF, STOry), tietokirjailija (AlmaTalent), MCC-coach (ICF)

Kustannukset

3250 €

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Kainuun kesäyliopisto

Kainuun kesäyliopisto

Kainuun kesäyliopisto – opintoja ja onnistumisia!

Haluatko päivittää ammattitaitoasi tai suunnitteletko uran vaihtoa? Haluatko tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri opintomahdollisuuksiin? Kainuun kesäyliopiston korkeatasoinen opetustarjonta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmasi! Laaja ja korkeatasoinen asiantuntijaverkosto sekä yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa takaa koulutustoiminnan jatkuvuuden ja laadun ympäri vuoden. Kainuun kesäyliopisto...


Lue lisää kouluttajasta Kainuun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kainuun kesäyliopisto

Linnankatu 6 B, 4 krs.
87100 Kajaani

 Näytä puhelinnumero
kainuunaalto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Taideterapiaohjaaja/taideterapeutti 30 op täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

webinaarikoulutuksia juuri sinulle!

Tutustu monipuoliseen tarjotaan ja löydä koulutus joko itsellesi tai yrityksesi tarpeisiin!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: