Hyvinvointia, turvallisuutta ja johtamisen psykologiaa opetus- ja kasvatusalalle 5-9 op

Kesto
15.1.2024 – 31.5.2025
Seuraava toteutus
15 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.12.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
15.1.2024 – 31.5.2025
Seuraava toteutus
15 tammikuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.12.2023
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hyvinvointia, turvallisuutta ja johtamisen psykologiaa opetus- ja kasvatusalalle 5-9 op

Koulutuksessa järjestetään verkkototeutuksena 5-9 opintopisteen koulutuskokonaisuus, joka sisältää seuraavat osiot:

1. Hyvinvointi- ja turvallisuusjohtaminen – strateginen ote 3 op
2. Psykologisen turvallisuuden johtaminen 2 op
3. Resilienssi ja tunnejohtaminen 2 op
4. Turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö sekä lainsäädäntö 2 op

Koulutus sisältää 4 toisiaan tukevaa koulutusosiota. Osallistujan tulee suorittaa pakollinen osio (osio 1) sekä 1-3 valinnaista osiota (osiot 2-4). Täten osallistuja suorittaa hankkeessa 5-9 op.

Tuloksena osallistujat saavat tutkimukseen perustuvaa tietoa, taitoja sekä malleja psykologiseen ja strategiseen johtamiseen sekä kriisijohtamiseen työhönsä ja työyhteisöönsä sovellettavaksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hyvinvointia, turvallisuutta ja johtamisen psykologiaa opetus- ja kasvatusalalle 5-9 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15 tammikuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.12.2023

Kohderyhmä

Opetus- ja kasvatusalan johtajat tai johtotehtävissä toimivat, opettajat

Aikataulu

1. Hyvinvointi- ja turvallisuusjohtaminen – strateginen ote (PAKOLLINEN OSIO)

Tässä pakollisessa osiossa käsitellään koulujen turvallisuustoiminnan kehittämisen haasteita ja tavoitteita, sekä tunnistetaan ja eritellään teoreettisia lähestymisiä hyvinvointi ja turvallisuusjohtamiseen strategisesti. Osiossa perehdytään koulujen kehittämistarpeisiin ja kehitetään ratkaisuja niihin yhdessä koulujen henkilöstön ja muiden toimijoiden kanssa. 

Toteutus:
Osiossa on 4 verkossa toteutettavaa koulutuspäivää, joista 1. alueryhmittäin, ja jotka pitävät sisällään niin teoriaa kuin työpajoja. Aloitetaan oman organisaation hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelman teko/päivitys.

Aikataulu:
Osio alkaa tammikuussa 2024 ja päättyy valtakunnalliseen seminaariin keväällä 2025.

2. Psykologisen turvallisuuden johtaminen (VALINNAINEN OSIO)

Sisältö:
Tässä valinnaisessa osiossa käydään lävitse psykologiaa ja sen johtamista kriiseissä, näkökulma on erityisesti sensemaking-teoriassa ja narratiivisuudessa. Kriisit luovat erilaisia ristiriitoja ja ristiriitaista ymmärrystä, jossa johtajan on pystyttävä selkeästi kuvaamaan ja avaamaan organisaation tilannetta, sekä sen asemointia kriisin keskellä. 

Toteutus:
Osio sisältää 3 vuorovaikutteista verkossa toteutettavaa koulutuspäivää, jotka pitävät sisällään niin teoriaa kuin työpajoja, joissa jatketaan oman organisaation ja koko koulutuskokonaisuuden kehittämisprosessin työstöä.

Aikataulu:
Osio järjestetään keväällä 2024.

3. Resilienssi ja tunnejohtaminen (VALINNAINEN OSIO)

Sisältö:
Tässä valinnaisessa osiossa käydään lävitse organisaatioita kohtaavia kriisejä resilienssin ja tunnejohtamisen kautta. Osiossa pohditaan resilienssin tarvetta ja kuinka paljon johtaja voi tunteilla ja tunteita ymmärtämällä saavuttaa pois pääsyn kriiseistä. Tietoisuus tunteista luo ja kehittää organisaation jäsenten hyviä sosiaalisia taitoja, sosiaalista pätevyyttä ja toisten/itsensä hyväksyntää. 

Toteutus:
Osio sisältää 3 vuorovaikutteista verkossa toteutettavaa koulutuspäivää. Ne pitävät sisällään niin teoriaa kuin työpajoja, joissa jatketaan oman organisaation ja koko koulutuskokonaisuuden kehittämisprosessin työstää.

Aikataulu:
Osio järjestetään syksyllä 2024.

4. Turvallinen kasvu- ja oppimisympäristö sekä lainsäädäntö (VALINNAINEN OSIO)

Sisältö:
Turvallinen ja väkivallaton koulu tai oppilaitos on jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen oikeus. Turvallinen oppimisympäristö on kouluille ja oppilaitoksille lakisääteinen tehtävä. Tässä osiossa perehdytään systemaattiseen ja ennakoivaan turvallisuusjohtamiseen, riskienhallinnan perusteisiin ja varautumisen lähtökohtiin sekä esihenkilöiden vastuualueisiin.

Toteutus:
Osioon kuuluu 3 webinaaripäivää, jotka pitävät sisällään teoriaa, käytännön esimerkkejä ja keskustelua sekä soveltavan tehtävän.

Kustannukset

Koulutus toteutetaan Opetushallituksen rahoittamana / Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus lv. 2023-2024, ja on osallistujalle maksuton.

Mikäli osallistuja peruu osallistumisensa varsinaisen ilmoittautumisajan umpeuduttua tai jättää osallistumatta koulutukseen, peritään 100 € käsittelymaksu.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hyvinvointia, turvallisuutta ja johtamisen psykologiaa opetus- ja kasvatusalalle 5-9 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Oppimiskeskus Kainula Facebookissa

Oppimiskeskus Kainula
Linnankatu 6 B, 4 krs.
87100 Kajaani

Oppimiskeskus Kainula – oppimisen arvoisia asioita!

Haluatko päivittää ammattitaitoasi tai suunnitteletko uran vaihtoa? Haluatko tutustua korkeakouluopiskeluun ja sen eri opintomahdollisuuksiin? Oppimiskeskus Kainulan korkeatasoinen opetustarjonta tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa suunnitelmasi! Laaja ja korkeatasoinen asiantuntijaverkosto sekä yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa takaa koulutustoiminnan jatkuvuuden ja laadun ympäri vuoden. Oppimiskeskus Kainula...

Lue lisää kouluttajasta Oppimiskeskus Kainula ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu