Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö

Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus
   
Verkossa
Koulutus
Perhe yhdessä peltomaisemassa käsi kädessä

Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö

Psykoedukaation avulla voidaan auttaa perheitä vähentämään syyllisyyden ja eristäytyneisyyden kokemista. Koulutus antaa ammattilaiselle käytännön työkaluja hankaliin vuorovaikutustilanteisiin, ja sen avulla mahdollistuu uudet tavat tarkastella ongelmatilanteita, joiden avulla päästään kohti toivottuja ja myönteisempiä tavoitteita. Perheiden tunnetaidot ja vuorovaikutuksen taidot lisääntyvät ratkaisukeskeisen psykoedukatiivisen työtavan käyttöönoton myötä.

Koulutuksen sisältö

Teemoja ovat mm:

  • Ratkaisukeskeisyys työmenetelmänä
  • Positiivinen psykologia
  • Tunnetaidot
  • Vuorovaikutustaidot
  • Toiminnalliset harjoitukset
  • Sosiaaliset taidot
  • Arvostava työote
  • Ymmärtävä kohtaaminen
  • Motivoiva haastattelu

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa positiivisen psykoedukaation näkökulman kautta uusia menetelmiä työskentelyyn perheiden kanssa, ja samalla se antaa uusia taitoja ohjata perheitä kohti voimavarakeskeisempää vuorovaikutusta. Tavoitteena on auttaa asiakasta ja perhettä kehittämään sairauden ymmärrystä, ja vähentää avuttomuuden tunnetta sekä tukea sairastuneen ja perheen vahvuuksia ja resursseja. Koulutuksen myötä perheitä pystytään tukemaan kohti muutosta, ja vahvistamaan perheiden muutostoiveikkuutta positiivisen psykologian avulla.

Perheiden tunnetaidot ja vuorovaikutuksen taidot lisääntyvät ratkaisukeskeisen psykoedukatiivisen työtavan käyttöönoton myötä. Koulutus antaa monipuolista tietoa ratkaisukeskeisestä työtavasta ja se antaa myös käytännön työkaluja omaa työskentelyyn. Koulutus kehittää omaa asiantuntijuutta ja vahvistaa voimavarasuuntautunutta työskentelytapaa. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa arvostavaa ja ymmärtävää työotetta ja lisätä omia ja perheiden tunnetaito- ja vuorovaikutuksen taidon valmiuksia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Psykoedukatiivinen perhetyökoulutus on kohdennettu perheiden kanssa työtä tekeville. Kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, mm. sairaanhoitajat, lähihoitajat, sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat, perhetyöntekijät, perhevalmentajat, psykologit ja diakonissat.

Aikataulu

Etäkoulutus verkossa 4.5.2021 klo 9-16.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi – opisto ilmoittaa asiasta noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua sähköpostitse. Linkki etäkoulutukseen lähetetään myös sähköpostiisi, joten käytäthän ilmoittautuessasi sellaista sähköpostia mitä seuraat säännöllisesti.

Kouluttaja

Kouluttajana psykoterapeutti VET, TtM Sarianna Virpikari. Sarianna on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, mielenterveys- ja päihdetyön sekä sairaanhoidon opettaja, ratkaisukeskeisen vaativan erityistason ja kognitiivisen erityistason terapeutti sekä työnohjaaja. Hänellä on pitkäaikainen kokemus psykiatrisesta hoito- ja terapiatyöstä. Sariannalla on myös psykoterapian kouluttajan erityispätevyys. Lisäksi Sarianna on tehnyt pitkäaikaisesti työtä haastavien syömishäiriöpotilaiden ja heidän perheidensä kanssa.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 220 €

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus

Raudaskylän Kristillinen Opisto ei ole ainoastaan oppilaitos, vaan oppimisyhteisö, jossa jokaisella on oma paikkansa. Opisto tarjoaa laadukkaita koulutuksia niin nuorille kuin aikuisille humanistis-kulttuurisessa oppimisympäristössä. Opistosta löydät muun muassa täydennyskoulutuksia, lyhytkursseja, aikuisten perusopetusta ja aikuisille suunnattuihin ammattitutkintoihin valmistavia koulutuksia. Nimi Kristillinen Opisto...


Lue lisää kouluttajasta Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raudaskylän Kristillinen Opisto – täydennyskoulutus

Opistontie 4-6
84880 Ylivieska

 Näytä puhelinnumero
www.rko.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(5,0)
Perustuu 1 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Päivitä ensiaputaitosi nyt!

Punaisen Ristin laadukkaat ensiapukurssit saatavilla omiin ja yrityksesi tarpeisiin lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja yhdistelmäkoulutuksena.

Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö täytä seuraavat tiedot: