Maija-Riitta Ollila

Speakersforum, Useita paikkakuntia
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maija-Riitta Ollila

Maija-Riitta Ollila

Tiedettä ja tekoälyä ihmisläheisesti

Maija-Riitta Ollila on moraalifilosofiasta väitellyt valtiotieteen tohtori ja tietokirjailija, joka haluaa soveltaa filosofiaa tosielämään. Hän luennoi erilaisissa organisaatioissa ja johtamiskoulutusohjelmissa.

Maija-Riitta Ollila on innostunut uusista teknologioista. Tieteen ja filosofian popularisoijana hän puhuu mielellään myös kirjojensa aiheista. Esimerkiksi teknologiatrilogian ensimmäinen osa Tekoälyn etiikkaa (2019) pohdiskeli, millaista voisi olla hyvä elämä sosiaalisten robottien, autonomisten ajoneuvojen ja autonomisten aseiden aikakaudella.

Tulevaisuuden paranneltu ihminen (2023) kuvasi loistavan ihmisyyden haavetta, ihmisen kaikinpuolista parantelua uusien teknologioiden avulla. Tekoäly, nanoteknologia, bioteknologia ja kognitiotiede valjastetaan tuottamaan ihmisyksilöitä, joiden terveys, suorituskyky ja pitkäikäisyys ylittävät tähänastisen ihmisyyden. Ihmistä tulee terveitä, onnellisia – ja ehkä jopa kuolemattomia. Joillekin meistä tämä on utopia, toisille dystopia. Tekoäly on jo laajentanut kognitiiviset kykymme ennennäkemättömiksi. Mutta haluammeko yhteiskunnan, jossa sovelletaan lajinjalostuksen menetelmiä ja luodaan teräksenvahvoja supersotilaita? Tuleeko meistä neroja vai hakkeroitavia hölmöjä? Muuttaako etiikka uusien teknologioiden kehittämistä ja käyttöä, vai muuttaako teknologia etiikkamme?

Kohti omaa voimaa: Miten tulla energiseksi ja nauttia elämästä (2024) kertoo tieteen uusista saavutuksista elinvoiman lisäämiseksi. Huumorilla höystetty kirja kuvaa kolmen M:n menetelmän: miten saavutetaan mielihyvä, mielenrauha ja mielekkyys. Dopamiini – motivaation molekyyli – auttaa uuden elämän alkuun, mutta voi myös sortaa riippuvuuksiin: tasapaino on onnen avain. Mitokondriot ovat solujen voimalaitoksia, joiden toiminnan parantaminen tuo lisää energiaa. Mielenrauhaa voi tavoitella mikrobiomin tilaa kohentamalla; sielu elelee myös vatsassa. Stressireaktiota voi tyynnytellä hormeesin eli hyvän stressin avulla. Se, mitä uskomme ravinnon ja liikunnan vaikutuksista, voi todella muuttaa kehon toimintoja. Pysyvä optimiolo edellyttää uusia elämäntapoja; kirja opastaa niiden luomiseen. Varavoimia saa uusista ajattelutavoista.

Teknologiatrilogian kolmas osa on tekeillä: sen aihepiirinä on tekoälyn tulevaisuus.

Maija-Riitta Ollila on toiminut muun muassa vs. professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja työelämäprofessorina Turun kauppakorkeakoulussa. Onnistunut luento rakentuu hyvälle vuorovaikutukselle. Oppimistapahtumien suotuisa ilmapiiri syntyy vilkkaasta keskustelusta ja lämpimästä huumorista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maija-Riitta Ollila, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Speakersforum
Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...

Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu