🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

7 TED Talks -puheenvuoroa, joista saat inspiraatiota johtajuuteesi

Toisten ihmisten johtaminen voi olla haastavaa. Kokosimme avuksesi 7 motivoivaa ja oivaltavaa Ted Talks -puheenvuoroa maailman johtavilta johtajuusluennoitsijoilta.

TED Talks ajatuksia johtajuudesta

Toisten ihmisten johtaminen voi olla haastavaa. Ei riitä, että johdat työntekijöitäsi, vaan sinun täytyy myös motivoida ja valmentaa heitä olemaan parempia. Se ei ole aina helppoa. Kokosimme avuksesi 7 motivoivaa ja oivaltavaa Ted Talks –puheenvuoroa maailman johtavilta johtajuusluennoitsijoilta. Joskus et tarvitse muuta kuin ripauksen inspiraatiota! 


Drew Dudley: Everyday leadership 

Tällä luennolla Drew Dudley puhuu johtajuudesta jokapäiväisessä elämässä. Hän argumentoi, että suuri osa johtajuudesta on niin sanottuja “Lollipop-hetkiä”, eli arjen pieniä hetkiä, joilla teet toisen ihmisen elämästä parempaa. Hänen mukaansa johtajuus ei ole vain isoja päätöksiä ja loistavia palopuheita, vaan merkittävä osa siitä koostuu pienistä hetkistä, jotka tapahtuvat työpäivän aikana. 


Simon Sinek: How great leaders inspire action 

Simon Sinek on yksi maailman kysytyimmistä johtajuusluennoitsijoista. Hänen luentojaan ovat kuunnelleet miljoonat ihmiset, ja ne ovat inspiroineet johtajia ja päälliköitä ympäri maailmaa. Tämä luento lähtee liikkeelle yksinkertaisesta kysymyksestä: miksi? Luennolla toistuva mantra kuuluu näin: “Ihmiset eivät osta sitä mitä teet, he ostavat sen, minkä takia teet niin” (“People don’t buy what you do, they buy why you do it”). Menestyksekkäät johtajat eivät kerro alaisilleen, mitä heidän pitäisi tehdä, vaan sen sijaan inspiroivat heitä työskentelemään yhteisen tarkoituksen eteen. 


Deirdre O'Shea: Finding motivation, passion and energy in our work 

Kulutamme kolmannesosan päivästämme töissä, joten on tärkeää, että viihdymme siellä. Nykyään puhutaan paljon siitä, että työ saa meidät stressaamaan. Deirdre O’Shea jakaa vastapainoksi ajatuksiaan työn motivoivasta voimasta ja sen merkityksestä identiteetillemme, intohimollemme, energiallemme ja tunteellemme elämän merkityksestä. 


Margaret Heffernan: Dare to disagree 

Et taatusti halua tiimiisi henkilöitä, jotka vain myötäilevät mielipiteitäsi ja sanovat, mitä he luulevat sinun haluavan kuulla. Margaret Heffernan argumentoi, että avain tehokkaaseen johtamiseen on erilaisten persoonallisuuksien ja näkemysten salliminen ryhmässä. Hänen mukaansa hyvän johtajan täytyy pystyä sietämään sitä, että muut ryhmässä eivät jaa hänen näkemyksiään. Ajatuksia voidaan tarkastella, kyseenalaistaa ja parantaa vain erimielisyyksien tai “rakentavan konfliktin” avulla, kuten Heffernan sitä kutsuu. 


Stanley McChrystal: Listen, learn ... then lead 

Tämä mitalipalkittu kenraali kertoo, mitkä ovat hänen pitkän sotilasuransa tärkeimmät opetukset. Niihin sisältyy muun muassa muiden kuuntelemisen ja heiltä oppimisen tärkeys, jotta voit johtaa erilaisista ihmisistä koostuvaa ryhmää kohti yhteistä päämäärää. Oivaltava ja hieman yllättävä luento ollakseen sotilasjohtajan pitämä!  


Dan Ariely: What makes us feel good about our work? 

Dan Ariely, käyttäytymistaloustieteilijä Duken yliopistosta, syventyy motivaatioon ja siihen, mikä ajaa ihmisiä eteenpäin. Raha on yksi motivaattori, mutta se ei ole kestävä porkkana pitkällä aikavälillä. Dan Ariely osoittaa, että todellinen motivaatio töissä syntyy jatkuvasta kehittymisestä ja työskentelystä merkityksellisen tavoitteen saavuttamiseksi. Vahvoja johtajia yhdistää se, että heillä on selkeä korkeampi tarkoitus johtajuudelleen. 


Fields Wicker-Miurin: Learning from leadership’s missing manual 

Tässä vaikuttavassa Ted Talkissa Fields Wicker-Miurin muistuttaa, että yleispätevää johtamisen ohjekirjaa ei ole olemassa. Voit kuitenkin oppia tärkeitä asioita kuuntelemalla muiden kokemuksia. Tällä luennolla hän kertoo kolme tarinaa paikallisista johtajista, joiden tarinoista voit hakea inspiraatiota omaan johtajuuteesi.  


David Logan: Tribal leadership 

David Logan puhuu tällä luennolla heimoista, joita ihmiset muodostavat luonnostaan. Hän kertoo heimokulttuureista ja niiden viidestä eri tasosta. Ymmärtämällä miten ja miksi tällainen heimomentaliteetti syntyy, voit paremmin ymmärtää kanssaihmisiäsi ja ryhmittymiä, joita työpaikalla voi syntyä. 


Bonus: Ari Wallach: 3 ways to plan for the (very) long term 

Tällä valaisevalla luennolla Ari Wallach käsittelee harhaluuloa, joka leimaa koko yhteiskuntaamme: lyhytnäköisyyttä. Hän antaa esimerkkejä siitä, miten lyhytnäköinen ajattelu tuhoaa maailmaamme, mutta jakaa myös luovia ratkaisuja. 

Koulutusehdotuksia 

Haluatko viedä johtajuutesi seuraavalle tasolle? Katso alla olevat linkit ja löydä koulutus, joka sopii sinulle. 

Katso täältä kaikki johtamiskoulutukset


Mainokset