Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etsitkö etäkoulutusta? Kokosimme verkko- ja etäkoulutukset Etäopiskelu-osioon

Näyttää 1-20 yhteensä 57 tulosta
Näyttää 1-20 yhteensä 57 tulosta

Johtamisen tutkinnot

Johtamisen tutkinnot ovat useimmiten erikoisammattitutkintoja. Erikoisammattitutkinnon tarkoituksena on todistaa pätevyys työn vaativimpiin tehtäviin. Erikoisammattitutkinto suoritetaan tutkintonäyttönä ja sen tarkoistus on usein pätevöittää yksikön vastuullisiin esimiestehtäviin.

Johtamisen erikoisammattitutkinto

Johtamisen erikoisammattitutkinto on suunnattu henkilölle, jolla on jo käytännön kokemusta oman vastuualueensa johtamisesta. Hän toimii joko organisaation esimiehenä tai vastaa asiantuntijana jonkin kokonaisuuden johtamisesta. Hänen vastuullaan on oman yksikön tai vastuualueen toiminnan johtaminen niin, että organisaation strategia toteutuu ja tavoitteet saavutetaan.

Johtamisen erikoisammattitutkinnon aikana osallistuja oppii suunnittelemaan, johtamaan ja arvioimaan vastuualueensa toimintaa tavoitteellisesti ja vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Koulutusohjelma muodostaa kokonaisuuden, joka sisältää toiminnan johtamisen, ihmisten johtamisen sekä oman johtajuuden kehittämisen osa-alueet.

Opintojen aikana suoritetaan johtamisen erikoisammattitutkinto. Tutkinto muodostuu yhdestä yhteisestä osasta (johtajana toimiminen) ja yhdestä valinnaisesta osasta (henkilöstön johtaminen, asiakkuuksien johtaminen, tuotannon johtaminen tai verkostojen johtaminen).

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto sopii jo useamman vuoden toimineille yrittäjille ja palkatuille johtajille. Yritysjohtajan erikoisammattitutkinto antaa työkaluja toimia esimerkillisenä johtajana, jota työkaverisi ja lähipiirisi arvostavat ja mahdollisuudet kehittää itseä johtajana ja ihmisenä. Koulutuksen aikana osallistuja saa vertaistukea muilta yritysjohtajilta.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon teemojat ovat:

 • Orientaatio ja kasvutavoitteen asettaminen
 • Miten johdan itseäni huippusuoritukseen?
 • Strategia ja sen tehokas toimeenpano
 • Miten johdan ihmisiä ja inhimillisiä voimavaroja?
 • Arjen organisointi ja haastavien tilanteiden voittaminen
 • Miten johdan yritykseni tulokseen?
 • Asiakkuuksien johtaminen
 • Myynnin johtaminen ja tavoitteiden kautta johtaminen
 • Vuorovaikutus esimiestyössä
 • Onnistumiskeskeinen kulttuuristrategia
 • Strategian toteuttaminen ja johtajana kasvu.


Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto soveltuu henkilölle, joka työskentelee kaupan alan esimiestehtävissä ja haluaa kehittyä henkilöstön johtamisessa ja myynnin tuloksellisuuden tukemisessa.

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto tarjoaa käytännön työkaluja mm. esimiestoiminnan arkiseen pyörittämiseen, henkilöstön johtamiseen, myynnin tuloksen parantamiseen, talouden suunnitteluun ja seurantaan, asiakaspalvelun parantamiseen, oman roolin, vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistamiseen, vaikeiden tilanteiden hoitamiseen sekä työhyvinvoinnin parantamiseen.

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon suorittaja syventyy juuri oman vastuualueensa esimiestyön arjen kehittämiseen ja tuo työhön uudenlaista osaamista ja näkemyksiä. Koulutuksen hyödyt näkyvät konkreettisesti siis jo opintojen aikana, sillä työssä oppiminen on merkittävä osa näyttötutkintoa. 

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto on suunnattu majoitus- ja ravitsemispalveluiden esimiestehtävissä toimiville henkilöille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan. Se sopii myös henkilöille, jotka aloittelevat työtään esimiehenä. Vaatimuksena on ravitsemisalan peruskoulutus ja vähintään viiden vuoden työkokemus alalta.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia esimiestehtävissä hotelleissa, ravintoloissa ja suurtalouksissa. Tutkinnon suorittanut on oman alansa täysverinen ammattilainen ja hänellä on valmiudet käytännön työn lisäksi tuotanto- ja palvelutoiminnan suunnitteluun, organisointiin ja muihin esimiestehtäviin. Lisäksi hän ymmärtää asiakaslähtöisyyttä, kannattavuutta ja markkinointia.


Palaa sivun alkuun


Lähteet: TTS, Suomen Yrittäjäopisto, Stadin aikuisopisto, MERCURIA

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella